Raport CE pe Justitie - Predoiu da vina pe "epopeea ANI"

Marti, 20 Iulie 2010, ora 22:55
1174 citiri
Raport CE pe Justitie - Predoiu da vina pe "epopeea ANI"
Foto: Arhiva

Catalin Predoiu a declarat, marti, ca "epopeea ANI" a intors lucrurile la 180 de grade in privinta Raportului CE si si-a exprimat regretul ca in urma deciziei Senatului privind noua forma a legii ANI doi ani de munca s-au risipit.

"In mod normal pana la anul ar trebui sa inchidem toate aceste probleme consemnate in Raportul CE. Am fi putut avea un raport pozitiv, insa de cand a inceput ceea ce eu numesc 'epopeea ANI' s-au intors lucrurile la 180 de grade", a spus, marti, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, citat de Mediafax.

"Principalul mesaj pe care doresc sa-l transmit este acela ca Romania si-a respectat si continua sa-si respecte angajamentele in raport cu Uniunea Europeana. Exista suficienta vointa politica pentru a continua reformele in justitie si dorim sa transmitem un mesaj fara echivoc in acest sens statelor membre UE si Comisiei Europene", a declarat ministrul Justitiei, ca si comentariu la Raportul CE pe justitie.

Predoiu a apreciat ca raportul a fost marcat decisiv si negativ de rezultatul dezbaterilor din Senat asupra cadrului normativ al Agentiei Nationale de Integritate.

Ministrul a subliniat ca "votul Senatului semnifica ignorarea Mecanismului de Cooperare si Verificare", iar raportul transmite semnalul ca MCV trebuie continuat si implementat chiar daca presupune schimbari constitutionale sau legislative majore.

"Din pacate, regresul in privinta cadrului normativ al ANI a pus in mod nedrept in urma realizari importante in alte sfere ale Mecanismului de Cooperare si Verificare", a spus Predoiu.

Ministrul Justitiei a apreciat ca cea mai importanta realizare de la precedentul raport este adoptarea noilor coduri, un succes de cooperare intre Guvern, CSM si Parlament.

Comisia Europeana a dat publicitatii, marti, cel de al patrulea raport anual de la crearea MCV cu privire la stadiul procesului de reforma, document ce cuprinde o analiza a situatiei din Justitie si recomandari privind urmatoarele masuri care trebuie luate in domeniu.

#Catalin Predoiu, #ministru Justitie, #raport justitie ANI, #raport CE Romania 2010 , #ministrul Justitiei