Reactii politice la respingerea numirii Monicai Serbanescu in fruntea DNA

Joi, 04 Septembrie 2008, ora 18:07
2669 citiri
Reactii politice la respingerea numirii Monicai Serbanescu in fruntea DNA

Respingerea de catre CSM a numirii Monica Predoiu in functia DNA este "o lovitura dura data ministrului Justitiei, incapacitatii acestuia", a declarat joi presedintele PD-L, Emil Boc.

"Este o decizie rationala a CSM, care a tinut cont de concluziile raportului de tara pe justie care recomanda mentinerea actualei conduceri de la DNA", a adaugat Emil Boc, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Potrivit ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, decizia CSM este o eroare si este nefavorabila pentru DNA.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a recunoscut ca a votat impotriva, deoarece prestatia Monicai Serbanescu nu a reusit sa o convinga.

Si liderul PSD Victor Ponta a spus ca decizia CSM este una corecta, insa si-a exprimat speranta ca presedintele Basescu nu va trece peste aceasta decizie.

"Eu cred ca acest vot este normal pentru ca, dincolo de sustinerea PNL si a ministrului Predoiu, pe doamna Serbanescu nu o recomanda nimic: nici activitatea profesionala, nici prezenta, nici vreun plan managerial. Sper ca presedintele Traian Basescu sa nu treaca peste acest aviz negativ, ar fi un lucru foarte grav!", a declarat deputatul PSD.

Senatorul PNL Norica Nicolai a spus ca totusi decizia CSM ar trebui sa fie motivata pentru a nu lasa loc de interpretari.

"Fara indoiala cred ca se impune si o motivare a acestei decizii pentru ca altfel ar lasa loc de interpretari subiective, cum au si aparut deja", a spus Nicolai.

Conservatorul Sergiu Andon considera ca Monica Serbanescu a fost o candidata buna pentru a ocupa postul de procuror-sef al DNA, chiar daca retorica sa, in timpul avizarii CSM, a fost "de nota 4".

Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs considera ca decizia CSM trebuie luata "ca atare", exprimandu-si in acelasi timp regretul ca Monica Serbanescu "a intrat in niste jocuri politice pe care nu le-a putut stapani".

Deputatul PRM Lucian Bolcas este de parere ca seful statului ar trebui, "pentru prestigiul justitiei", sa tina seama de avizul CSM in privinta numirii Monicai Serbanescu si a calificat drept "falsa" existenta recomandarii Comisiei Europene de mentinere in functie a lui Daniel Morar.

Si ONG-urile critica modul de selectie a sefului DNA. Reprezentantul Initiativei pentru o Justitie Curata, Mihai Politeanu, spune ca ministrul Predoiu s-a facut de rusine prin nominalizarea Monicai serbanescu pentru sefia DNA, SoJust respinge criteriile privind numirea, in timp ce CRJ subliniaza ca e prima data cand o astfel de propunere este respinsa.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis joi respingerea propunerii ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, de numire a Monicai Serbanescu in functia de procuror-sef la Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
S-a realizat cel de-al doilea transplant cu rinichi de porc la om. Nu a existat "niciun semn de respingere"
S-a realizat cel de-al doilea transplant cu rinichi de porc la om. Nu a existat "niciun semn de respingere"
Un rinichi de porc modificat genetic a fost transplantat pentru a doua oară la o persoană în viaţă în Statele Unite, în timp ce aceeaşi persoană a primit o pompă cardiacă, o procedură...
#Catalin Predoiu, #reactii, #Monica Serbanescu, #respingere, #DNA, #sefie , #ministrul Justitiei