Ziare.com

Mai sunt alegerile legale? Am informatii de la jurnalisti care se tem. Trebuie sa oprim asta, altfel murim! Interviu video cu Catalin Predoiu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 10:44

   

Mai sunt alegerile legale? Am informatii de la jurnalisti care se tem. Trebuie sa oprim asta, altfel murim! Interviu video cu Catalin Predoiu
Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, este de parere ca fostul ministru de Externe Titus Corlatean fie "nu a vrut sa colaboreze in complot" la ilegalitati si a fugit las, fie "minte la randul sau", iar numirea lui Teodor Melescanu la MAE "pare sa confirme ca Ponta are dubla comanda".

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Catalin Predoiu sustine ca Ponta ii minte pe primarii carora le promite legea amnistiei: "Cat timp Romania e membra UE si NATO, nu va fi nicio lege a amnistiei pentru corupti, iar dl Ponta nu e atat de naiv sa nu inteleaga ca nici macar doi pasi spre DNA nu poate sa faca."

Predoiu a explicat care ar fi primele sale masuri pentru deblocarea economiei si ce fel de guvern ar construi.

Totodata, acesta a dat cateva detalii in privinta memorandumului Rompetrol si a suspiciunilor pe care le are in privinta lui Victor Ponta.

Cum veti recupera diferenta de voturi dintre dl Iohannis si dl Ponta, pe ce mizati?

Un prim aspect e o mai buna mobilizare a organizatiilor si au fost luate masurile necesare dupa primul tur. In doua-trei locuri a fost vorba de o relaxare prematura.

In al doilea rand, ma bazez pe diferenta vadita dintre candidati. Avem un om serios si un altul care a inselat toate asteptarile, chiar ale propriului partid si electorat. Pe 14 noiembrie vom marca al treilea semestru consecutiv de recesiune intr-un context de acalmie economica. Dl Ponta nu are scuza unei crize. A guvernat prost.

20% din investitii au fost taiate, cifra fara precedent, incasarile la buget sunt in jur de 31% din PIB. In timpul crizei incasarile treceau de 33%. 36 de noi taxe, locurile de munca se topesc, increderea investitorilor scade, economia e gripata.

In al treilea rand, sunt greselile flagrante in organizarea alegerilor. Ele au creat un val de nemultumire care va conta. Valul a fost stimulat si mai mult de comportamentul sfidator al dlui Corlatean si implicit al dlui Ponta.

Dl Corlatean a demisionat.

Nu si-a asumat nimic, ba chiar a aruncat o diversiune, ca nu vrea sa faca ilegalitati. Cine l-a pus sa faca ilegalitati? Dl Ponta? Toata lumea vorbeste despre sectiile de votare, dar e vorba si de alte ilegalitati? Eu am mai vazut demisii la referendum motivate de refuzul de a face ilegalitati.

Fie dl Corlatean a fost supus unor presiuni, nu a vrut sa colaboreze in acest complot si a fugit las, fie minte la randul sau. A insinuat ca BEC ar face ilegalitati, aratand o hotarare si un comunicat de presa. Dar BEC nu putea sa treaca intr-o hotarare ceva ce e in competenta Ministerului de Externe. La BEC sunt magistrati ai ICCJ.Ce ilegalitati a fost pus dl Corlatean sa comita? Mai sunt alegerile acestea legale?

Am primit o comunicare din partea unei organizatii din diaspora care spune ca 1.000 de sectii ar fi necesare pentru a absorbi intentiile de vot. Art. 32 al 2 din Legea privind alegerea presedintelui Romaniei spune ca Ministerul de Externe are obligatia sa estimeze intentiile de vot. Acest text nu a fost aplicat. Discuta Ministerul de Externe cu diaspora sau este doar un organism birocratic?Dar a plecat dl Corlatean si a venit dl Melescanu.

Melescanu nu a luat vreo masura. A prezentat masurile pe care le pregatise Corlatean. E clar ca e clar: Melescanu = Corlatean din acest punct de vedere. Melescanu nu a venit ca sa rezolve problema, ci doar sa ocupe pozitia, la cerere. Numirea lui Melescanu pare sa confirme ca Ponta are dubla comanda. Sau, in orice caz, o slabiciune deosebita pentru Melescanu.

Solutia pentru garantarea dreptului constitutional la vot este extinderea sectiilor de votare. Dreptul la vot e un drept pur politic. Poporul trebuie sa decida, nu Ponta - Corlatean - Melescanu.

Se pot organiza sectii noi in strainatate acum, intre tururi? Legea vorbeste totusi despre aceleasi sectii si aceleasi liste.

Ai pe de o parte un drept constitutional garantat inclusiv prin Pactul international al drepturilor civile si politice, si pe de alta parte un articol de lege pe care Melescanu il interpreteaza extensiv, dar in contra literei si spiritului Constitutiei.

Si totusi numarul sectiilor din strainatate este acelasi cu cel din 2012.

In 2009 au fost 294 de sectii, iar in 2012 au fost 306, pentru ca avea interes de cvorum la referendum. "Smecheria" pe care au facut-o acum a fost sa desfiinteze sectii din zone cu populatie romaneasca numeroasa si sa infiinteze sectii in localitati cu putini romani.

De exemplu, la Verbania, in Italia, sunt 130 mii de romani si primaria s-a oferit sa gazduiasca sectie pe spezele ei, dar a fost refuzata. Au desfiintat la Marsilia, oras mare, si au infiintat la Nancy, oras mic, au desfiintat la Liege, oras mare, si au infiintat intr-un oras mai mic.

Raspandirea geografica a fost de asemenea aleasa pentru a bloca votul defavorabil lui Ponta. De exemplu, in 2012 la referendum, au avut 13 sectii in Moldova, un bazin electoral pro-Basescu, in 2014 au marit la 21 de sectii, pentru ca Ponta e sprijinit de premierul Iurie Leanca. Si tot asa.

Premierul Ponta s-a "jucat" cu amplasarea sectiilor de votare in functie de interesul candidatului Ponta. Foarte "democratic"! E un gest care ne lasa sa ne facem o idee de ce-ar putea face Ponta la Cotroceni, daca ar fi ales.

Romanii din diaspora au trimis in tara aproximativ 18 miliarde de euro din 2010 si pana astazi. Eu sper ca ei si rudele din tara sa inteleaga ca Ponta e inamicul lor, nu prietenul lor.

Daca dl Iohannis va castiga, va castiga pe un vot preponderent negativ antiPonta. In virtutea acestui vot va veti mobiliza sa faceti o noua majoritate si sa rasturnati Guvernul?

Este pasul logic dupa victoria dlui Iohannis. E nevoie de un presedinte care sa dea perspectiva democratica si de o guvernare care sa valorifice atuurile Romaniei. Cand anume, e greu de estimat, dar trebuie sa fie constitutional, adica prin motiune de cenzura, alegeri anticipate sau alegeri la termen, dar din punctul meu de vedere inca doi ani cu Ponta premier sunt de neacceptat.Sunteti premierul dlui Iohannis. Sunteti pregatit sa preluati guvernarea, daca Guvernul Ponta va fi rasturnat intr-un fel sau altul?

Sunt premierul noului PNL. Fara ezitare va spun ca ceea ce avem acum pregatit pentru guvernare e mult mai bun decat ceea ce exista la Palatul Victoria. A doua zi dupa alegeri, procesul de pregatire si consolidare a viitoarei guvernari trebuie reluat. Adica multa munca de pregatire a politicilor, de corelare a lor, de pregatire a echipelor. Chiar daca va fi o preluare de guvernare inainte de 2016, ea nu va fi din a doua zi, a treia zi dupa alegeri, nimeni nu stie cand se va intampla, si tot timpul trebuie folosit pentru continuarea pregatirii.

Si daca va fi in ianuarie 2015?

Sunteti mai optimista decat mine, dar repet, daca acum, nu in ianuarie, pleaca toti ministrii din Palatul Victoria si mergem acolo cu echipa noastra, facem o treaba mai buna. Fie si pentru ca putem face din prima clipa un guvern mult mai curat.Care ar fi primele trei masuri pe care le-ati lua ca premier pentru a apuca de undeva aceasta economie gripata?

Simplificarea legislatiei se poate face imediat, fara bani de la buget. Exista reglementari care se bat cap in cap si restrang marja de miscare a investitorului. In cateva luni poate fi facuta o periere a legilslatiei, asa cum am facut la Justitie. In loc de 10 legi, una singura clara si simpla.

Contactul cu mediul de afaceri nu exista decat la nivelul marilor operatori, nimeni nu-i asculta pe antreprenori. Putem lua modele deja consacrate de legislatie.

Apoi, prin concentrarea rapida pe evaziune si coruptie, pot fi deblocate venituri suplimentare la bugetul statului si astfel poti aborda bolovanul cel mare, adica simplificarea fiscalitatii. Trebuie mai putine taxe.

Dl Ponta a introdus 36 de noi taxe pentru ca nu a reusit sa amelioreze colectarea la buget si sa stimuleze investitiile. E ingrijoratoare declaratia dlui Tariceanu, asupra careia a revenit cand a realizat ca i-a iesit porumbelul pe gura - vor sa elimine cota unica si sa introduca impozitul progresiv de pana la 40%. Taxele si legislatia complicata omoara economia.Cum ati evita cresterea taxelor pe datele concrete?

Prin abordarea in cascada de care am vorbit, pornind de la simplificarea legislatiei. Oamenii trebuie lasati sa munceasca, ei au fost transformati in scribi.

O combinata de presedinte Iohannis - Guvern PNL inseamna o alta credibilitate interna si externa, deci o relansare a procesului investitional, o reducere a cheltuielilor bugetare. Un guvern curat va da incredere investitorilor, incredere care acum nu exista. Va fi o alta fata a puterii.Imi spuneti de un guvern curat. Aveti in minte cateva nume pentru acest guvern?

Le am, dar nu le pot pronunta. Eu vad un guvern curat si creativ, care sa inteleaga ce se intampla in lume. Un guvern talentat, inteligent politic, care sa stie sa lucreze cu Parlamentul si cu partidul. Instrumentele vor fi proiectul de lege, hotararea de guvern si ordinul de ministru.Si ordonanta de urgenta?

Numai in caz de urgenta, dupa cum spune si legea. E drept ca si Parlamentul trebuie sa functioneze altfel si trebuie sa ajungem la un Parlamant mai mic. Un ministru trebuie sa stie sa lucreze si cu Comisia Europeana, sa fie un actor la Bruxelles. Multi se duc acolo ca sa faca figuratie. De la orice stat european se asteapta solutii, nu doar de la cateva state mari.In mod concret, cum poate presedintele sa interfereze cu Justitia, sa o blocheze?

Echipele dlui Ponta promit primarilor ca ii amnistiaza. Le dau o veste proasta celor care spera asa ceva: cat timp Romania e membra UE si NATO, nu va fi nicio lege a amnistiei pentru corupti. Si va ramane membra UE si NATO, indiferent ce vor unii prin est.Adica dl Ponta ii minte pe cei carora le face aceasta promisiune?

Ori ii minte, ori se minte. Daca le-a promis sincer amnistia, e naiv. Lumea democratiilor euroatlantice nu mai functioneaza fara justitie si a declarat razboi pe viata si pe moarte coruptiei pentru ca ea omoara democratia. Liderii occidentali care chiar cred in aceste valori nu vor accepta o astfel de lege.

Vor fi presiuni si asta nu trebuie sa creeze nicio indignare. Suntem parte a unui sistem care functioneaza dupa niste reguli. Se vor ridica voci din aceasta lume care sa-i spuna dlui Ponta ca daca va da curs unei asemenea initiative nu va mai fi primit pe acolo.Si daca ar incerca sa o revoce pe dna Kovesi?

Ar fi si mai grav. Dna Kovesi e un reper, cum a fost dl Morar la vremea lui. Eu nu cred ca dl Ponta e atat de naiv sa nu inteleaga ca nici macar doi pasi spre DNA nu poate sa faca.Presedintele ICCJ spunea ca reforma din justitie nu e ireversibila si poate fi inversata in doua zile.

Se refera la schimbarea legilor si are dreptate. Punctul cheie al democratiei e Parlamentul si de acolo partidele. Si in partea aceasta nu am avansat cu reformele. Modul in care functioneaza un partid politic sau Parlamentul in Germania e mult diferit de ceea ce avem noi. Trebuie sa ajungem la reforma Parlamentului si a partidelor. Cand ai aceste lucruri, nu mai ai grija.

Dar pana atunci e important ce presedinte, ce premier, ce ministru de Justitie si sefi de partide ai, pentru ca ei pot sa pastreze cursul sau sa il schimbe.

Nu mai putem fi o tara corupta, nu se mai poate. Oprim dezvoltarea Romaniei. Coruptia inseamna lipsa de sansa. Multi pleaca din cauza asta din tara, raman cei care au fost invatati ca merge asa si sistemul va prolifera. Trebuie sa oprim asta, altfel murim!Ati facut o declaratie care a starnit valuri atunci cand l-ati intrebat pe Victor Ponta despre mita in chestiunea Rompetrol.

Eu am spus asa: de ce a fost facut acest cadou catre KazMunai, de ce ei nu investesc banii respectivi si daca e adevarat ca s-a negociat acest memorandum in Dubai de catre premier si o alta persoana.

Sunt informatii care mi-au parvenit de la doi jurnalisti care au spus ca le au, dar le e frica sa vorbeasca despre ele: esti membru al Opozitiei, vorbeste tu! Inainte de a pune intrebarile m-am uitat in decizia CCR care s-a pronuntat asupra legii de aprobare a memorandumului. Acolo se spune ca este vorba despre un contract guvernat de dreptul privat international si ca in el nu ar putea fi tranzactionate interese publice.

Ce s-a discutat de fapt? Premierul nu a dat aceste explicatii si sunt obligat sa pun aceste intrebari publice, cand aflu asemenea acuzatii foarte grave de la jurnalisti care se temeau sa vorbeasca deschis. Eu nu ma tem.

Poate premierul are un motiv pentru acest discount de 400 de milioane. Sa spuna care. Sa spuna: au fost investiti atatia bani de catre kazahi sau urmeaza sa fie, banii sunt acolo. Sa spuna ca nu e adevarat ca au existat discutii in Dubai. Era obligatia mea sa spun ca avem o problema in societate, cat sunt in politica asta fac. Sa raspunda dl Ponta, sa ne lamureasca.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 23102 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
43 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Oricum ar fi alegerile, Mihai Sora ne spune exact ce urmează :

,,Cu un Victor Ponta Presedinte al Romaniei, ne indreptăm spre o Romanie a furtului generalizat, o Romanie a imposturii guralive si dezordonate, o Romanie a incompetentei si a nerusinării, in care oameni fără nicio calificare, oameni care si-au cumpărat sau au furat diplome universitare – ajungand, astfel, in pozitiile-cheie ale magistraturii, ale mediului academic, economic sau politic –, acesti oameni corupti, lipsiti de scrupule, lipsiti de caracter, se vor afla la carma tării noastre, mai exact: LA TOATE CÂRMELE ROMÂNIEI.''

 

Salvarea Romaniei si a democratiei in Romania,sta in ACL si Johannis

Altfel murim, cum zice si domnul Predeoiu.

 

Moral cel putin, alegerile nu mai sunt legale.

Spun asta datorita multiplelor abuzuri comise de PSD la nivel institutional, care a deturnat democratia in turul intai si a transformat alegertile in haos national.

 

Ai dreptate, dar cea mai mare "frauda"

a fost selectia candidatilor.
Daca Basescu o alegea pe Monica Macovei, si nu pe Elena Udrea, pentru a crea in jurul ei acea miscare pentru salvarea Romaniei de mafia care o subjuga, daca ACL l-ar fi ales pe Predoiu drept candidat, ar fi existat mai multe sanse.
De ce n-au facut-o???

Ai *raku astia, m-au descoperit dupa a bsolvirea

.....colegiului de aparare.
Alegeriloe le-am nfraudat in ndiaspora si in tara.

 

@valll-Ai dreptate, dar......

Nu prezinta garantii morale.La partid.Sunt considerati ori
imprevizibili, ori instabili din punct de vedere al atasamentului fata de viitorul luminos al partidului.

@Doresc disparitia PSD-Moral cel putin.....

Si de ce nu le declara micul Napoleon al Justitiei ?Sa le vedem si noi camasa scoasa din pantaloni acestor cacaciosi
care vor sa fie eroi in turul 2.

Patetica scena in care madam Ponta acceptata de conducerea TV

astepta niste scuze indiferent de mitocaniile bolsevice ale lui Ponta.

Patetice si comentariile post-emisiune ale bolsavicului securist Cozmin Gusa.

 

Ponta-mitoman-cleptoman, Corlatea=sarlatan

asta e PSD...

"multiplelor abuzuri comise de PSD la nivel institutional"

"care a deturnat democratia in turul intai si a transformat alegertile in haos national"

se poate o insiruire a lor .. ?
ca doar sunteti oameni faptelor nu vorbelor !

 

 

daca atat ai inteles macar nu te rusinezi

fiecare cat poate. cu cat intelegi mai putin, cu ata e psd mai atragator. ce economie, ce coruptie - jos basescu. ce basescu nu mai candideaza? nu conteaza, daca psd asta e tot ce are, asta baga.

 

catre Carbon!

cea mai mare minciuna cu pensiile taiate! nu s-a taiat nici o pensie! Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala negea si nu s-a mai aplicat. dar daca sustii un Pinochio esti ca el.

Corect!

Ponta incremenit in proiect,si aseara s-a razboit tot cu Basescu,si-a etalat "cunostintele"de mare economist cu foite de sprijin si a canalizat dezbaterea pe un teren imprpriu,sfidand obligatiile de candidat la presedinte,cu atributele specifice acestei functii si confundandu-le cu cele de premier.

 

@rahova

Asa e, a gresit polbac, predoiu asta n-are prune-n gura.
iohannis are prune-n gura.
predoiu are in gura prunele proaspat digerate de catre iohannis.
In alta ordine de idei acest mincinos basist chiar nu are rusine si minte neincetat:
"De exemplu, la Verbania, in Italia, sunt 130 mii de romani si primaria s-a oferit sa gazduiasca sectie pe spezele ei, dar a fost refuzata. Au desfiintat la Marsilia, oras mare, si au infiintat la Nancy, oras mic..."
Eeh sa vedem noi ce gasim despre (regiunea) Provincia del Verbano Cusio Ossola, ca asa se numeste:
"Verbano-Cusio-Ossola (Italian: Provincia del Verbano Cusio Ossola) is the northernmost province in the Italian region of Piedmont. It was created in 1992 through the fusion of three distinct regions which had previously been part of the Province of Novara. The area flanking the western shore of Verbano (or Lago Maggiore) forms the eastern part of the province; Cusio (or Lago d’Orta) and its environs form the southern part; while the north and east of the province consists of the Ossola, a region of Alpine mountains and valleys.
The province has a total population of some 160,000, distributed over an area of 2,255 square kilometres (871 sq mi), with the biggest population centres being its capital Verbania on the shores of Lago Maggiore, Domodossola the main town of the Ossola, and Omegna at the northern end of Lago d’Orta."
Deci tovarasul mincinos predoiu, toata provincia are 160.000 de locuitori. Cum 'raku' ar putea fi 130.000 de romani acolo?
Rusinica mincinosuleeee.
Despre Marsilia aflam de pe site-ul MAE.RO ca sectia 65 Franta se afla in frumosul oras de la Mediterana, la Adresa: Consulatul General al Romaniei la Marsilia
157, bd. Michelet, 13009 Marseille – France.
Pai cum ramane mai minciunel cu aberatiile tale?
Asa vrem sa facem un PNL mare?
Voi pedistii care acum intrati in PNL sa va intre bine in cap ca trebuie sa lasati minciunile si basismele afara, pe pres.
Incetati cu minciunile bai "tovarasi comunisti de dreapta", ne faceti un mare deserviciu adevaratilor alegatori de dreapta cat si PNL-ului prin comportamentul vostru mincinos pedisto-basist.
Semanati perfect cu pesedistii la improvizatii, induceri in eroare si manipulari scarboase.
Incetati, sau plecati din PNL!!!
Inainte de a fi unita, dreapta trebuie sa fie corecta si inteligenta!
Nu putem fi uniti in minciuna si manipulare!
Daca nu va convine, duceti-va la fratii vostri pesedisti si refaceti FSN-ul cel mare de dupa '89.

vrăjeli băsiste. Cată nerușinare poate avea acest om.

Ne spune că va face un guvern care va aduce bunăstare, dar de ce n-a adus bunăstare guvernul boc din care a făcut parte și era una din cele mai importante piese. Ca fost ministru al justiției in guvernul boc care nu s-a opus măsurilor ilegale luate de acel guvern vine acum și spune ce? Manipulări marca băsescu și atata tot. Johannis al lor a dovedit că este un nimeni și nu știe nimic despre romania și nevoile reale ale romanilor.

 

Predoia bilbiiala nu este ala de a fost ministrul justitiei

Si a semnat ai el taierea salariilor si a pensiilor cu 25%,marirea TVA-ului , inchiderea de scoli si spitale?!?!?
Daca e ala ,atunci Romania NU are nevoie de un om (fie el si politic) !!!!!!!!!

Mai terminati cu povestea cu taierea pensiilor.

si inca cu 25%.A fost vorba de normalizarea criteriilor de acordare dupa principiul contributivitatii.N-am considerat nicio clipa ca a fost gresita masura de reasezare ale unor pensii nesimtite pentru unii fosti sefi numai pt.ca erau securisti,nomenclaturisti sau tortionari.Se justifica acordarea pentru Visinescu ,ucigarul luptatorilor anticomunisti,pensia de 4500 lei? sau dir.de companii a sute de mii ,in timp ce oameni simpli dar si cei din categoria mijlocie se zbat cu pensii de subzistenta? Daca e atat de urat Boc si guvernul lui (o buna parte din ei sunt azi aliati cu Ponta),de ce nu apreciati o masura ce a anulat o mare nedreptate pentru tarani-acordarea unei pensii sociale de 350 lei.Am considerat si atunci si acum ca,masurile de austeritate ne-au salvat de haos si romanii au facut un sacrificiu temporar pentru fratii lor din mediul rural.

Vasy

Ponta cata bunastare a adus?! Investitii 0 lei, pomeni electorale, somaj in crestere, taxe in crestere.

Dintr-un simplu motiv:

tara se confrunta cu cea mai mare criza economico-financiara din ultimele deceniiSi nu se compara cu ceea ce traim acum cu Ponta care pot fi altfel solutionate.
Avem un candidat care n-a facut parte din nicio coalitie aflata la putere,detasat complet de retelele mafiote care ne-au saracit,iar Predoiu a fost pana nudemult independent politic,un tehnocrat specialist pe zona justitie.Nici el nu poate fi comparat cu politrucii.

Vorbe goale !

Predoiule, mai ai putin si zici ca ti-e frica sa iesi din casa sau ca se pregateste o alta lovitura de stat. Mai bine te-ai retrage ca nu esti decat o umbra de politician.Jenant !!!!!

 

Paroles,paroles

Vorba cantecului,e ciudat si nu stiu cu mine ce s-a intamplat, dar aceste cuvinte instabile ca a fost prea frumos ieri si de maine ce a fost va fi mereu un adevar prea frumos,caramele,bomboane si ciocolata uneori nu te inteleg....Mai zi o data sa pricep si eu,micutule Napoleon al Justitiei, care dai din gura ca si ceilalti
palavragii, rude bune in ale potlogariilor meandre in care sunteti toti o apa si-un pamant.Pai, bine mai justitiarule,asa imi aperi mie drepturile?Cantand aria
calomniei?Nu-l iubesc si nici nu ma gandesc vreo clipa
macar sa-l votez pe Copy-Paste, dar ma uit la voi si ma
minunez cat tupeu aveti.Faceti orice, numai sa puneti mana voi pe putere.Exact ca in Justitie,arestati-l si tineti-l ascuns 30 de zile ca ceva-ceva ii gasim noi in
vederea unui proces.Urmarea o stie toata lumea,nici macar
scuze ca ati distrus persoana.Nu e vorba aici de Copy-Paste,din partea mea,sa traiasca din banii obtinuti pe xeroxul de la Cornu.Vino,mai incoruptibilule cu dovezi,nu cu vorbe c-a spus unul si altul la o sueta la coltul strazii.Daca esti cu bune intentii pentru tarisoara asta
baga-l in corzi,arata-i probele incontestabile,fa-l sa demisioneze si sa cada de pe scaunul ala care nu-l merita, nu baga strambe ca toti ceilalti comunistoizi,
urmasii de nadejde al comunistilor veniti la putere prontr-o lovitura de stat.Gargaragiilor,pomanagiilor,v-ati invatat cu carne de Kobe si cobiti cat va tin bojocii, doar-doar va veti lafai pe sacrificiile puse in carca noastra de 25 de ani prin taxe si impozite fara numar de nu le mai stiti nici voi.Niste impostori,asta sunteti,vanzatori de neam si de tara,ati adus tara asta
la limita saraciei si ati nenorocit mii de oameni. Intorceti-va in ilegalitate,unde va este locul si sa ramaneti acolo pana va voi spune eu sa va intoarceti.

 

se strange latul mcgogoseala?

Te-avanti ca o placa de surfing dar nu stii c-ai valul in spate.
"Vino,mai incoruptibilule cu dovezi,nu cu vorbe c-a spus unul si altul la o sueta la coltul strazii.Daca esti cu bune intentii pentru tarisoara asta
baga-l in corzi,arata-i probele incontestabile,fa-l sa demisioneze si sa cada de pe scaunul ala care nu-l merita, nu baga strambe ca toti ceilalti comunistoizi,.."
Iata ce-a spus incoruptibilul:
"Eu am spus asa: de ce a fost facut acest cadou catre KazMunai, de ce ei nu investesc banii respectivi si daca e adevarat ca s-a negociat acest memorandum in Dubai de catre premier si o alta persoana.
Sunt informatii care mi-au parvenit de la doi jurnalisti care au spus ca le au, dar le e frica sa vorbeasca despre ele: esti membru al opozitiei, vorbeste tu! Inainte de a pune intrebarile m-am uitat in decizia CCR care s-a pronuntat asupra legii de aprobare a memorandumului. Acolo se spune ca este vorba despre un contract guvernat de dreptul privat international si ca in el nu ar putea fi tranzactionate interese publice.
Ce s-a discutat de fapt? Premierul nu a dat aceste explicatii si sunt obligat sa pun aceste intrebari publice, cand aflu asemenea acuzatii foarte grave de la jurnalistii se temeau sa vorbeasca deschis. Eu nu ma tem.
Poate premierul are un motiv pentru acest discount de 400 de milioane. Sa spuna care. Sa spuna: au fost investiti atatia bani de catre kazahi sau urmeaza sa fie, banii sunt acolo. Sa spuna ca nu e adevarat ca au existat discutii in Dubai. Era obligatia mea sa spun ca avem o problema in societate,
cat sunt in politica asta fac. Sa raspunda dl Ponta, sa ne lamureasca."
Nu stiu daca faci diferenta intre o intrebare, sau intrebari puse in mod public(adica chiar si d-ta ai acces la acestea)premierului, in baza unor informatii si, acuzatii pe baza acelor informatii.
Citeste si reciteste, daca nu-ntelegi asta e..

Comentariu pe baza confruntarii de aseara

Am vazut aseara doi oameni total diferiti, atat ca temperament si mentalitate, cat si din punctul de vedere al abilitatii oratorice, de a vorbi mult si repede, eu as numi-o un fel de “smecherism verbal". Candidatul Victor Ponta a fost, trebuie sa o recunoastem, mult mai abil la acest capitol “luandu-i fata" lui Klaus Iohannis si, desigur, impresionand audienta, cu toate ca nu a spus nimic nou fata de ceea ce stiam de la Primul Ministrul Victor Ponta.
Trebuie sa o spun, Victor Ponta mi-a amintit aseara de verva lui Traian Basescu in astfel de confruntari si discutii. Se pare ca Ponta a invatat ceva din intalnirea cu Presedintele Traian Basescu in problema reducerii CAS.
Confruntarea de aseara a demonstrat un lucru clar, pe care cu totii il stiam sau cel putin il banuiam, Victor Ponta, inclusiv prin posibilitatile de informare pe care le are ca Prim Ministru, a fost consiliat mult mai bine decat Klaus Iohannis care, din pacate, nu a avut nici pe departe o consiliere eficienta si exacta si s-a prezentat nepregatit corespunzator. Desigur ca fenomenul are si o explicatie obiectiva: Victor Ponta a beneficiat nu numai de consilierii sai de campanie electorala, dar si de cei pe care ii are in Guvern, oameni platiti de Stat care viseaza toate aceste cifre si au putut sa ii puna in brate sinteze si date foarte utile. Acum ne explicam de ce Ponta nu a vrut sa participe la nici o confruntare inainte de turul I, a fost o strategie desteapta din partea celor care l-au pregatit si i-au pregatit datele, beneficiind astfel de timp pentru a vedea care vor fi temele sensibile si delicate ale campaniei electorale si sa se documenteze exact pe aceste probleme.
Asta este situatia, Ponta beneficiaza de un staf reunit, format inclusiv din consilieri guvernamentali si secretari de stat, pe cand Iohannis nu are un astfel de sprijin, fiind in plus macinat de instabilitatile dintr-o alianta neconsolidata, aparuta in urma cu doar trei sau patru luni.
Desigur ca Iohannis nu este prost, stie si el foarte multe lucruri legate de administratie si le stie bine, dovada fiind ceea ce a facut la Sibiu. Daca va ajunge Presedinte, desigur ca isi va constitui echipa lui de consilieri cu ajutorul carora va avea acces la sinteze, date si cifre si cu care va discuta toate aceste probleme. Dar, din pacate, noi, romanii, parca intotdeauna am preferat in politica smecherii, tupeistii, “descurcaretii", “vorbaretii", cei care se impun si impresioneaza pe moment si efemer vorbind tare, repede si infipt, in detrimentul celor decenti, seriosi si cu idei intr-adevar bune. Asa se explica faptul ca avem acum, dupa 25 de ani de la Revolutie, aceasta clasa politica.

 

Ma tem ca Ponta beneficiaza chiar de un surplus de consiliere

Asta este chiar principala lui vulnerabilitate.
Minutiozitatea cu care a organizat lovitura din vara lui 2012, cu tot ansamblul acela de masuri pregatitoare, incepand cu racolarea unor parlamentari ai PDL, printre care unii greiai PDL, cu "imbrobodirea" lui Crin Antonescu, succesiunea de legi si masuri care au pregatit lovitura, nu a fost nici pe masura mintii lui Ponta, nici pe cea a eminentelor cenusii din PSD, sau a varanului. Aici a fost o minte mult mai expermentata in diversiuni. Si dupa ce lovitura a esuat, cu cateva prilejuri, Ponta a demonstrat din nou o mare maiestrie in alte artificii imorale, dar excelent ticluite. Oricat ar fi el de inteligent, nu are inca experienta unor asemenea constructii .
Intrebarea este: cine este maestrul din umbra si ce vrea? Cum se va rasfrange aceasta asupra Romaniei? Dupa toate aparentele, in rau. De aceea spuneam ca acest exces de consiliere este adevarata vulnerabilitate a lui VP.
Cat despre Iohannis, m-a dezamagit aseara, dar asta este, cu el defilam. Daca va fi presedinte, s-ar putea sa fie bine.

info,

pe mine nu m-a impresionat deloc logoreea lui Ponta,l-am auzit zi de zi in cei aproape 3 ani decand s-a cuibarit bine la guvern.
Da,detine cifre puse la dispozitie de specialistii platiti de noi,nu le-a inmagazinat in bagajul propriu de realizari si cunostinte.A marsat tot timpul pe realizari care sunt de fapt inexistente si n-a spus nimic despre functia de presedinte pentru care candideaza.Johannis a fost sincer nu doreste sa fie un "totum factum"viziunea sa vizeaza o colaborare intre puterile in stat si nu subjugarea lor.Nu dau exemple,tot ce a spus si a facut pana acum demonstreaza politica sa dictatoriala.

Majoritatea calificata

Atata timp cat presedintele tarii nu este ales cu o majoritate calificata dintre alegatorii cu drept de vot, legitimitatea sa este indoielnica. MAE nu va putea niciodata sa raspunda pentru vot tuturor celor ce sunt in afara granitelor, intrucat un important numar dintre acestia se gasesc acolo ilegal, fara sa se fi anuntat ca atare vis-a-vis de autoritatile romane (si chiar locale).

 

daca e cineva sub acoperire,apoi asta e cel mai acoperit,slugoiu

satanei ! securistii au pierdut pe toate fronturile si se retrag in ministere(sub acoperire evident)in asteptarea unor zile mai bune de prostit lumea ! sa va spun cateva dintre glorioasele realizari ale epocii whiskeanului...1....2....si ultimu cu voia dvs. 3 ! sunt doar cateva dintre marile proiecte ce au prins viata in epoca securismului tarziu !

 

Alegeri ilegale

Daca tinem cont de precizarile Curtii Constitutionale a Romaniei privind modificaraile legii electorale sa se faca cu un an mai devreme de data alegerilor, daca tinem cont de O.U.G.45/27.06.2014 (data de actualul candidat V.V.Ponta),care modifica Legea 370/2004, ce concluzii putem trage: ori Ponta si-a asigurat "spatele" in cazul unui esec ori a facut-o din pro/stie ori din ignoranta.
Deci, acest tur de scrutin nu e legal! Sa vedem cine va folosi aceasta "chichita" avocateasca!

 
 

KOJAK

Ai face bine sa te referi strict la comentariu, daca exista ordonanta, daca exista precizarea CCR si daca este sau nu legal sau nu ce se intampla cu aceste alegeri.Tu insa, ca o hahalera ce esti, duci discutia in derizoriu pentru ca ai constatat, de la PSD, ca asta place la public, dar depinde al cui public, poate celui privitor de Romania TV, Antena 3,..."Cu televizoru, am tam/pit poporu!"
Ai ceva mai concret de spus la postarea mea, sau ai dat si tu cu parerea asa, ca sustinator infocat al Ciumei Rosii numita PSD ?!Eu sunt total impotriva lor!

pai da mai ....

e singura sansa .. sa fie declarate ilegale si sa se reia ... de data asta cu un candidat al 'dreptei' care poate face o fraza de minim 10 cuvinte !

domnuu,

daca pierd, sunt nelegale alegerile, daca castiga, sunt legale! vechile manevre!

ioanaiii

Din pacate, tare mi-e ca e valabil pentru ambele tabere!

Aberații!

Acuze, vorbe etc, nimic despre prestația de maistru zugrav a lui Iohannis.

 

"Un guvern curat va da incredere investitorilor.." !!??

asa zisul guvern curat devine abject din clipa in care ar face chiar el parte (culmea ca prim-ministru). Alta minciuna ordinara: "prin concentrarea rapida pe evaziune si coruptie" - pai v-ati concentrat rau de tot pe coruptie s-a ajuns la fratele presedintelui! De ce nu au marit incasarile bugetare in timpul guvernului boc-basescu si au ales calea usoara de a taia pansii si salarii? De ce i-as crede acum!?
Altceva concret in afara de lozinci expirate si aceleasi minciuni aveti in asa zisul pogrom de guvernare!!??

 

"Jurnalisti care se tem"

Este vizibil,marea majoritate incearca sa treaca cu capul plecat,la ora tirzie,pe strada bantuita de fantome,cu frica lipita de umbrele amintirilor.Amintiri despre un vecin,un bunic,o matusa,un preot, un canal,o Gerla,Jilava,un tortionar...

 

Dincolo de revolta,

ca un cetatean cinstit,eu nu indemn la descurajare si resemnare.Ma bazez pe onestitatea fiecarui roman care doreste sa traiasca intr-un stat de drept,autentic democrat si va intelege macar in ceasul al doisprezecelea ca trebuie sa cantareasca bine daca conteaza un blid de linte acum sau o perspectiva de dezvoltare in viitor si pentru ei,copiiilor si nepotii lor.Promisiunile unui ponta s-au dovedit si pana acum false si ticluite in asa fel incat sa-i serveasca electoral si in mintea lui nu este altceva decat propaganda socialista ,ce nu-i avantajeaza nici pe oamenii care-l urmeaza la vot orbeste.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor