Predoiu: Cel mai mare succes al PDL este blocarea modificarii Constitutiei

Miercuri, 07 August 2013, ora 22:54
2626 citiri
Predoiu: Cel mai mare succes al PDL este blocarea modificarii Constitutiei

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu considera ca cel mai mare succes al democrat-liberalilor, de cand acestia se afla in Opozitie, este blocarea modificarii Constitutiei.

"Nu subscriu tezei ca PDL nu face opozitie. Ce mai mare succes al PDL si esec al Guvernului este blocarea referendumului pentru modificarea Constitutiei, ar fi fost o catastrofa in felul in care arata acum", a spus fostul ministru al Justitiei, miercuri seara, la Realitatea Tv.

Acesta a comparat noua forma a Legii fundamentale cu un medicament, aratand insa ca "medicamentul care trebuia administrat era stricat".

"Constitutia trebuie revizuita, dar in sens reformist, nu cum vrea USL", a completat Predoiu.

Democrat-liberalul a subliniat si alte succese ale PDL, de cand se afla in Opozitie: "CFR Marfa, Oltchim sunt teme pe care Opozitia inainte de oricine le-a semnalat".

Curtea Constitutionala a decis coborarea pragului de prezenta la referendum la 30 la suta, insa masura va intra in vigoare de-abia peste un an de la hotararea Curtii, adica in luna iunie 2014. Aceasta decizie a dus la amanarea referendumului pentru modificarea Constitutiei.

CCR: Prag de 30% pentru referendum

Predoiu: Ponta mi-a propus sa fiu ministru in continuare, am transmis ca nu sunt interesat. Ar fi fost delicat

Fostul ministru al Justitiei a vorbit despre momentele ce au urmat motiunii de cenzura in urma careia a picat Guvernul Ungureanu, afirmand ca premierul Victor Ponta i-a propus sa ramana in functia de ministru, insa Predoiu a refuzat pentru ca "ar fi fost delicat".

"Dupa anuntarea motiunii, premierul m-a abordat si mi-a spus ca vrea sa raman in Guvern si i-am spus 'Nu cred ca se pune problema si este prea devreme sa discutam despre acest subiect'.

Era la putine minute dupa rezultatul motiunii. Eu am pus-o pe seama euforiei premierului, era doar proaspat premier. Multi m-au intrebat 'De ce te-a luat Ponta de brat?'", a relatat fostul ministru.

Acesta considera ca actualul premier "are instinctul de a-si gasi deja puncte de sprijin in Guvern, stie ca unul dintre punctele de spijin al premierului este Ministerul Justitiei".

"Cred ca avea incredere in mine. A fost un raspuns de indoiala, daca vreti. Am considerat ca este prea devreme sa discutam. In zilele urmatoare am luat in serios acest lucru si am reflectat serios.

Ar fi fost nepotrivit sa accept. Nu pui in situatia de a refuza un premier. Am transmis ca nu sunt interesat, ar fi fost delicat. Era si un gust amar, nu cred ca ar fi fost in regula sa raman. Subiectiv, nu cred ca puteam sa lucrez. Ceea ce a urmat mi-a demonstrat ca am luat decizia corecta", a completat Catalin Predoiu.

Revenind la Guvernarea Boc, prim-vicepresedintele PDL a spus ca nu Traian Basescu conducea Guvernul, deoarece au fost situatii in care deciziile s-au luat "in oarecare diferenta de opinii": "Emil Boc a fost un premier cu personalitate destul de pronuntata".

"In perioada Guvernului Boc am comunicat foarte slab. Lasand la o parte ca am vorbit si atunci, am comunicat prea putin si cred ca trebuia sa avem mai mult curaj, sa iesim si sa spunem 'Stati putin, lucrurile nu stau chiar asa' ", a mai afirmat fostul ministru al Justitie, care a comparat Guvernul Ponta cu o carte de colorat - "in fiecare zi mai coloram o pagina".

Catalin Predoiu a mentionat si ca seamana cu premierul rus Dmitri Medvedev datorita profesiei: "Avem aceeasi meserie, Medvedev e jurist, dar nu la Medvedev m-am gandit cand am intrat in politica si nici la Traian Basescu".

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...