Predoiu: Declaratia lui Victor Ponta e iresponsabila

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 17:44
3849 citiri
Predoiu: Declaratia lui Victor Ponta e iresponsabila

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu sustine ca declaratia facuta luni de premierul Ponta, conform careia romanii vor plati despagubiri pentru Rosia Montana, este una iresponsabila si arata ca liderul PSD nu intelege cum functioneaza justitia.

"Victor Ponta a declarat ca 'vom plati toti despagubirile' pentru Rosia Montana. Este o declaratie pur si simplu iresponsabila. V. Ponta nu intelege cum se desfasoara un proces in instanta. Daca cineva va da statul roman in judecata, atunci va putea folosi chiar declaratia lui V. Ponta impotriva statului roman. Daca vor fi responsabilitati pentru statul roman, acestea se vor datora incompetentei cu care au actionat V. Ponta si C. Antonescu, liderii USL", scrie Catalin Predoiu pe contul sau de Facebook.

Ponta, despre respingerea proiectului Rosia Montana: O sa platim toti despagubirile (Video)

La randul sau, europarlamentarul Monica Macovei a comentat la postul Realitatea TV amenintarile RGMC la adresa guvernului spunand ca nu crede in ele, pentru ca "atat compania cat si autoritatile au comis de-a lungul anilor multe ilegalitati".

Rosia Montana: Gabriel Resources ameninta ca da statul roman in judecata

Fostul ministru al Justitiei a dat si cateva exemple, printre care faptul ca perimetrul de exploatare s-a extins prin tot felul de acte aditionale in ciuda faptului ca licentele de explorare si expoatare prevedeau altceva.

"Exista un act aditional in care compania se angajeaza sa plateasca bani ministrilor sa mearga la conferinte. Este infractiune!", a mai subliniat Monica Macovei.

Europarlamentarul a mai declarat ca premierul Ponta a stopat proiectul in Parlament "de teama protestelor".

"Dar de ce ti-e teama nu scapi, se spune. Protestele nu se vor incheia", a mai spus Monica Macovei, precizand ca se refera la declaratiile publice facute de membrii organizatiei Alburnus Maior.

Cat despre acuzatiile reciproce dintre politicieni, conform carora compania Gold Corporation ar fi platit pentru sprijin, Monica Macovei a replicat: "Emil Boc s-a opus. Sa ne spune Gold Corporation cui a dat banii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Predoiu Ponta despagubiri Rosia Montana, #Macovei amenintari Gold Corporation , #PDL