Predoiu, despre comasarea alegerilor: Antonescu si-a vandut partidul PSD-ului

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 20:19

   

Predoiu, despre comasarea alegerilor: Antonescu si-a vandut partidul PSD-ului
Prim-vicepresedintele democrat-liberal Catalin Predoiu a declarat, luni, la finalul sedintei Biroului Permanent National, ca PDL respinge categoric comasarea alegerilor europarlamentare cu referendumul pentru Constitutie.

In acest sens, Catalin Predoiu este de parere ca presedintele PNL, Crin Antonescu, "si-a sacrificat partidul si l-a vandut PSD-ului de teama ca va pierde candidatura la prezidentiale".

"Luni a fost o noua zi neagra pe care USL o scrie. Este ziua in care s-a nascut USL editia a 2-a, editie in care din nou toate drepturile si interesele romanilor sunt sacrificate de dragul unor pozitii in stat si a unor interese personale.

Este ziua in care Crin Antonescu si-a vandut partidul, in care Crin Antonescu si Victor Ponta i-au vandut pe romani pentru interesele lor", a spus prim-vicepresedintele PDL, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Acesta a criticat decizia de a comasa alegerile europarlamentare cu revizuirea Constitutiei spunand ca este o dovada clara ca nici prim-ministrul si nici presedintele Senatului nu au "nici cea mai mica consideratie nici fata de scrutinul european nici fata de modificarea Legii Fundamentale".

"Amestecarea celor doua teme doar pentru ca Crin Antonescu sa fie nominalizat la presedintie arata nu numai teama acestuia de a-si pierde candidatura ci si desconsiderarea intereselor romanilor", a afirmat fostul ministru al Justitiei.

In plus, a atras atentia Catalin Predoiu, noua Lege Fundamentala va aduce grave disfunctii in functionarea statului.

"Acest proiect prevede o slabire majora a functiei de presedinte al tarii. Acest compromis reprezinta o predare a lui Crin Antonescu care ne transmite 'sunt gata sa fiu un presedinte fara atributii, sunt gata sa fiu un presedinte marioneta, sunt gata sa fiu un presedinte floare la butoniera PSD numai ca sa raman candidat'.

Crin Antonescu a negociat in genunchi ca sa ramana candidat al acestei aliante", a spus prim-vicepresedintele PDL.

Predoiu: Reducerea numarului de parlamentari, o aberatie care asigura PSD o suprematie zdrobitoare in Parlament

Catalin Predoiu a mai spus, luni, ca modificarea legislatiei electorale astfel incat Camera Deputatilor sa aiba 300 de membri alesi pe liste, iar Senatul 100 de membri alesi uninominal, "este o aberatie care incalca principii fundamentale de drept, principiul echitatii, si asigura PSD o suprematie zdrobitoare in Parlament".

"Crin Antonescu si-a sacrificat din nou propriul partid de dragul candidaturii la presedintie si actioneaza ca un agent al PSD implantat la varful PNL", a spus Catalin Predoiu. El a amintit ca romanii au cerut in cadrul unui referendum valid unicameral cu 300 de parlamentari.

E oficial - Antonescu: Referendumul, odata cu europarlamentarele. Cum schimba legea electorala

Referendumul pentru modificarea Constitutiei va fi organizat la sfarsitul lunii mai, odata cu alegerile europarlamentare. Deciza a fost anuntata de presedintele PNL, Crin Antonescu, dupa sedinta USL de luni.

Alt obiectiv anuntat de presedintele PNL este modificarea legii electorale. "Numarul maxim de parlamentari sa fie de 300 la Camera Deputatilor. De asemenea, revenirea la un sistem proportional, direct, pe liste", a spus Antonescu.

F.N.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1527 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MosGerila
rank 5
Antonescu o vinde si pe Daciana si pe Sarbu, daca trebuie...
To Be or Not To Be Prezidänt!
Daca epuizatul ajunge presedinte, va avea o tinuta din ce in ce mai arcuitä! Va pune o mana la spate, va bomba plaminii, isi va arunca salbatic mesa de par peste frunte... si va merge, un pic ca o gasca suparata!
Ach, Du Liebe Kondukator!
anonymus
rank 1
Frequently drawn conclusions:
Cu oricat l-a vandut, a făcut o afacere, pentru că el l-a luat "moca". Gratuit.
Și "gratuit" cu sensu' de "nemeritat"...
Ariana din Carpati
rank 5
Viitorul Preşedinte al României, Domnul Predoiu
Bună seara domnule Predoiu,

Asa cum l-am propulsat pe domnul Băsescu la presedintie, la vremea respectivă nefiind nici un agramat incompetent la putere capabil să ia friiele Romaniei in mină, tot la fel vă rog să vă luati rolul de viitor Presedinte al Romaniei foarte in serios, fiindcă nici un neisprăvit dintre toti cei care se perindă pe podiumul ,,puterii romanesti,, nu au calibrul instructional, pe care d-stră i-l aveti. La vremea respectivă, nu putea fi ales decit actualul presedinte al Romaniei, Domnul Traian Băsescu. Acum, nimeni altul decit dstră, nu poate fi alesul poporului roman ca viitor Presedinte al Romaniei.

Toate vocile negative nu trebuie să vă destabilizeze ci, dimpozrivă, să vă determne să vă realizati idealul de viată.

Cind veti ajunge presedintele Romaniei sper să mi se facă dreptate. Domnul Băsescu nu a fost la inăltimea asteptărilor mele. De altfel nici nu am actionat să fi ales ca să-mi facă dreptate, ci fiindcă era singurul capabil să mentină Romania pe linia de plutire...

Baftă si s-auzim numai de bine !

Ariana din Carpati
anonymus
rank 1
Frequently corrected errors:
Draga mea, nu te supăra, da' nu poți vorbi de alți "agramați" și să scrii in aceeași frază "pe care d-stră i-l aveti". Și-apoi să-l repeți pe "dstra".
'Poi ori ii arătăm respect și scriem "dumneavostră", ori ii scriem, "auzi aici, bă!...", nu?!
No, amu' nu-i bai. Las' că toți greșim. Chiar și Puie Monta scrie tot ca agramații, sau --mă rog-- tare aproape de ei. Urmărește-l pe Facebook... :))
Ariana din Carpati
rank 5
Mulţumesc.
Vă multumesc si s-auzim numai de bine.

Ariana din Carpati
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor