Predoiu: Ma voi inscrie in cursa interna din PDL pentru prezidentiale

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 08:42
1982 citiri
Predoiu: Ma voi inscrie in cursa interna din PDL pentru prezidentiale
Foto: Digi 24

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, fost ministru al Justitiei, a anuntat, joi seara, ca se inscrie in cursa interna din partid pentru a fi nominalizat drept candidatul formatiunii la alegerile prezidentiale din 2014.

"Cred ca pot sa ofer solutii pentru Romania, m-am saturat sa vad aceasta tara tarata inapoi de incompetenta", a spus Catalin Predoiu, invitat la Digi 24.

"Da, maine (vineri - n.red.) ma voi inscrie in cursa interna din PDL pentru prezidentiale. E o cursa care incepe imediat ce candidaturile vor fi validate si va dura pana in jur de 15 decembrie. E o cursa care va desemna acel candidat care poate sa infranga un contracandidat al stangii. PDL face un efort fara precedent, e primul partid care nu stabileste candidatul la masa verde, intr-un birou. E primul partid care da dovada de curaj", a raspuns fostul ministru al Justitiei, fiind intrebat daca va candida.

Prim-vicele democrat-liberal a mentionat ca mai are un contracandidat, o femeie, care s-a inscris joi in cursa, subliniind insa ca este un nume mai putin cunoscut.

"Un contracandidat care e mai putin cunoscut poate sa aiba in spate candidati mai puternici", a adaugat demcorat-liberalul.

Anuntul oficial urmeaza sa fie facut de predoiu vineri, intr-o conferinta de presa.

"Voi depune la partid o declaratie ca ma inscriu in cursa interna, impreuna cu schita unui proiect de tara. (...) Nu e vorba de a etala o serie de programe, Romania e plina de ele. Ce-i lipseste Romaniei e un nou patos, o ambitie, o pofta de succes. Nu mai putem sta in acest platou in care ne-am infundat", a completat Catalin Predoiu.

Acesta a spus ca l-a anuntat pe seful de partid, Vasile Blaga, iar presedintele Basescu nu a fost anuntat, pentru ca "este o competitie de partid".

"Nu e un gest de orgoliu, e unul de responsabilitate, poate unul din putinele gesturi care se asaza in rand cu alte decizii capitale", a mai declarat Predoiu.

"N-am intrat in partid cand era la masa bucatelor"

Predoiu s-a inscris in PDL in acest an, iar la scurt timp a fost numit prim-vicepresedinte.

"N-am intrat in partid cand era la masa bucatelor. Am intrat intr-un moment foarte greu, pentru ca eu cred in el asa cum e el, cu trecutul lui complicat. Poate reprezenta principala forta impotriva USL", a spus Catalin Predoiu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Catalin Predoiu PDL prezidentiale, #Predoiu prezidentiale candidat, #PDL candidat prezidentiale , #PDL