Predoiu: O sa avem Cotroceniul, indiferent cu cine din PDL. Exclus candidat comun al dreptei

Duminica, 18 August 2013, ora 19:28
2868 citiri
Predoiu: O sa avem Cotroceniul, indiferent cu cine din PDL. Exclus candidat comun al dreptei

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, la Oradea, ca partidul nu va accepta un candidat comun al dreptei la Presedintie decat din interiorul sau.

"Avem o echipa puternica si avem oameni valorosi, avem un partid in care avem o comunicare intre centru si baza. Nu mai merge ca altadata, sa fie o locomotiva si 20 de vagoane, ci trebuie 20 de locomotive, si sunt atatia oameni de valoare la varful PDL", a spus Catalin Predoiu, duminica, la reuniunea Consiliului Judetean de Coordonare al PDL Bihor.

"Miscarea Populara nu este o miscare, iar populara cu atat mai putin", a continuat prim-vicepresedintele PDL.

Predoiu le-a cerut participantilor la reuniunea Consiliului Judetean de Coordonare al PDL Bihor sa aiba incredere in capacitatea lui "de a renaste", sustinand ca are "enorm de multe resurse" in acest scop, si le-a solicitat sa aiba incredere, de asemenea, in faptul ca PDL este partidul cu cea mai mare legitimitate ca formatiune de opozitie si ca formatiune de dreapta.

De asemenea, el a spus ca PDL nu va accepta un candidat comun la Presedintie al dreptei, decat din randurile sale si in conditiile fixate de acest partid, ridiculizand pretentiile unor voci ale Miscarii Populare ori ale Fortei Civice de a impune un candidat comun care sa nu fie agreat de PDL.

"Ceea ce trebuie sa facem noi este sa intarim partidul, pentru ca nu poate exista dreapta fara PDL. Acum o luna ne cereau desfiintarea, acum ne cer o alianta. Da, noi suntem cei care vor coagula dreapta, dar PDL va arata linia. In ce priveste desemnarea candidatului la Presedintie, PDL il va da. O sa avem Cotroceniul, indiferent cu cine din randurile noastre, dar o sa-l avem!", a spus Predoiu.

La randul sau, Vasile Blaga a afirmat ca primul obiectiv este un rezultat de 20% la alegerile pentru Parlamentul European, iar daca acesta va fi obtinut, atunci partidul nu va mai trebui sa riposteze "partiduletelor" de dreapta, care ii cer in prezent candidati comuni pentru Presedintie si Parlament.

"Obiectivul nostru este 20% si atunci va garantez ca nici nu veti mai auzi de partiduletele astea nou-infiintate", a spus liderul PDL.

"Partidul nostru va merge singur in alegerile parlamentare, nu vom mai face donatii pentru nimeni, ca destui au intrat si anul trecut in Parlament pe cheltuiala noastra, pe banii si pe munca noastra", a incheiat Vasile Blaga, referindu-se la solicitarile unor reprezentanti ai Fortei Civice si Miscarii Populare de a deschide negocieri pentru candidaturi comune.

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii