Ziare.com

Premierul din umbra, Catalin Predoiu: Ridicam steagul si plecam la atac! Interviu video

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 11 Iulie 2013, ora 13:54

   

Premierul din umbra, Catalin Predoiu: Ridicam steagul si plecam la atac! Interviu video
Stimularea capitalului autohton, reforma sanatatii, continuarea reformei justitiei, modernizarea PDL si o opozitie percutanta, cu viziune sunt principalele preocupari ale prim-vicepresedintelui PDL Catalin Predoiu, desemnat premier al guvernului alternativ al PDL.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Catalin Predoiu l-a criticat pe premierul Victor Ponta pentru ca a ratat relansarea economica, pentru ca nu a inlocuit clasicele masinatiuni politice cu o politica bazata pe franchete si intoarsa catre cetatean.

El considera ca interventia lui Victor Ponta in ancheta procurorilor de la Dimitrie Bolinitineanu denota o anumita mentalitate si creioneaza o conduita pentru viitor: "Pot eu, cetatean, sa ma astept ca Victor Ponta va da maine din nou un telefon, dar fara sa-l mai anunte la televizor? Pot. Pot sa ma astept ca premierul da telefoane in justitie".

In interviul acordat Ziare.com, prim-vicepresedintele PDL a facut precizari privind eventuala candidatura la presedintie, dar si in privinta proiectului de unificare a dreptei.

De ce ati ales PDL si nu ati preferat o formatiune politica noua de exemplu?

PDL mi-a sustinut proiectele celor 4 coduri mai mult decat oricare alta formatiune politica, ceea ce reflecta o viziune despre viitor. Codurile vor alcatui o paradigma sociala care va schimba in bine Romania si, daca PDL a crezut in asa ceva, daca a sustinut reforma justitiei in general, inseamna ca are o viziune despre viitor.

Dreapta este deja faramitata si cred ca orice efort trebuie concentrat pentru relansarea PDL, pentru o opozitie percutanta cu finalitatea ajungerii la guvernare. In PDL sunt ingredientele necesare, intelectuale si de traditie ca sa cream un partid cum n-a mai fost in Romania, modern, flexibil, cu o comunicare impecabila, cu aplecare catre cetatean si daca ai un astfel de partid iti poti pune problema sa schimbi Romania. De asta am intrat in lupta.

Si ii invit si pe altii sa faca acest pas. In primul rand, alaturi de PDL, dar important e ca oamenii de calitate sa intre in politica. Eu sper ca indrazneala mea de a pasi pe acest teritoriu sa fie urmata si de altii. Nu putem schimba politica romaneasca fara sa intram in ea.

Ignorarea politicii a fost o atitudine proasta. Valorile au spus ca nu trebuie sa se amestece in politica si au incercat sa schimbe lucrurile pe langa politica. A fost o abordare neinspirata pentru ca lucrurile s-au agravat. Fara sa schimbi in bine politica, nu poti sa schimbi nimic in Romania. Nu poti sa ai un mediu politic neperformant, dar sa ai o profesie medicala stralucitoare, o justitie impecabila, ingineri, agricultura. E o utopie.

Solutia e putin sacrificiu, sa mai tai din timpul liber, mai tai din profesie si incerci sa schimbi viata in cetate. Eu insumi multi ani m-am concentrat pe profesie, dar a venit momentul sa dau ceva inapoi.Exista speculatii ca inainte de a intra in PDL ati fi tatonat si alte formatiuni: PNL, PSD, MP. Este adevarat?

Dezmint categoric, nu am avut astfel de targuri. Respect optiunile politice ale tuturor, dar eu sunt un om de dreapta, nu pot sa am discutii cu PSD, iar PNL este intr-o situatie aproape fara iesire, este remorcat pe un drum de stanga, deci nu mai putem vorbi despre un partid de dreapta. Iar MP nici macar nu este inca un partid.Spuneati ca PDL este o formatiune in reconstructie. Este un partid rupt intre tabere si subtabere, macinat de scandaluri si rivalitati. Cum planuiti sa-l redresati?

E nevoie de o viziune coerenta despre ceea ce vrem sa facem, intai in Opozitie si apoi la guvernare. Dar este vorba si despre intelegerile strategice din partid. In perioada urmatoare este important ca liderii partidului, echipele lor sa isi reseteze relatiile si sa inteleaga ca singura sansa este unitatea de actiune a partidului.

In politica, orice joc la ofsaid pagubeste nu numai partidul, ci si pe cel care joaca la ofsaid. Singura sansa este inainte. Suntem pe un drum cu sens unic, nu putem sa incetinim pentru ca ne tamponeaza altii din spate. Trebuie mers inainte, cu viteza, cu decizie si asa vom ajunge la destinatie.

Cand am intrat in Ministerul Justitiei, in 2008, am gasit o organizatie care dorea sa se regaseasca dupa lupte politice care avusesera loc in jurul numirii ministrului. Aveam colegii care venisera cu ministrul Stoica, cu ministrul Macovei, cu ministrul Chiuariu.

Isi si spuneau "stoichisti", "macovisti", "chiuaristi". Primul lucru, i-am strans si le-am zis sa-si stearga din cap aceste lucruri: sunteti angajati ai Ministerului Justitei, vreau sa facem din el cel mai bun minister din Romania si va propun sa adoptam reguli si principii de management similare celor din mediul privat. Va spun ca se poate.

Este important mesajul catre organizatiile PDL alcatuite din oameni capabili care asteapta un semnal. Luptatorii asteapta sa vada ca se ridica steagul si se pleaca la atac. Acesta e mesajul meu pentru partid: ridicam steagul si plecam la atac. Nu am nicio indoiala ca din transeele partidului se vor ridica si soldatii. Important este sa retrezim entuziasmul care a purtat PDL din victorie in victorie si e pacat sa risipim istoria partidului pentru cateva orgolii. Cuvintele mele pentru toti colegii din partid sunt: unitate si atac!Sunt cuvinte doar pentru PDL sau pentru intreaga dreapta? Aveti un plan de unificare a dreptei despre care spuneati ca e foarte faramitata?

Daca intelegem ca inamicul politic e USL, logic ar fi ca si in partid, si in afara lui sa lasam orgoliile la o parte pentru acest obiectiv. Ar fi o dovada de autism sa nu vezi ca in afara PDL exista oameni importanti care isi propun sa faca opozitie. Important este sa vedem cum ne putem sincroniza actiunile pastrandu-ne identitatea. Sunt realist, nimeni nu va renunta la identitatea institutionala.

De aceea, realist este sa vorbim mai intai de o coordonare a dreptei si abia mai apoi despre o unificare. Dar la un moment dat unificarea dreptei va deveni un imperativ.PDL a avut probleme de coruptie. Nu va temeti ca ele ar putea fi o piatra de moara pe viitor?

Organizatiile politice din Romania sufera de aceleasi vulnerabilitati. Diferentierea tine de felul in care tratezi coruptia, iar PDL este un exemplu bun. Nu a facut zid impotriva Justitiei in apararea acuzatilor de coruptie, nu a organizat congrese in care sa aplaude in picioare condamnati pentru coruptie si a strans din dinti de cate ori a trecut prin momente dificile, lasand Justitia sa-si urmeze cursul.

Daca sunt lucruri care trebuie investigate, aceasta trebuie sa-si faca treaba. Discutia despre ce o sa faca Justitia e inadecvata in politica. Privesc la oamenii politici care dezbat daca Justitia e la stanga, la dreapa. Oameni buni, treziti-va! Justitia nu tine cont de discutiile noastre, se autoguverneaza, prin CSM, trebuie sa fie independenta.Si, totusi, suntem in mijlocul unui scandal provocat de interventia premierului in ancheta de la liceul Bolintineanu, interventie pe care Victor Ponta si-a justificat-o prin faptul ca ar fi responsabil cu pacea sociala din aceasta tara.

Nu poate exista pace sociala bazata pe minciuna, pe coruptie, pe lasitate. Cand sunt probleme trebuie sa le confruntam. Aceasta e calea, nu mangaierea pe cap a unuia sau a altuia si pozarea in salvatorul patriei.

Premierul a gresit, oricum am lua-o. Fara patima politica, judecand la rece, a gresit. Si stie ca a gresit. Insa in loc sa-si ceara scuze, a insistat cu telefoanele la Ministerul Justitiei si la Parchetul General, dupa propriile declaratii.

A fost o interventie nepermisa?

A fost un gest care reflecta o anumita mentalitate si creioneaza o conduita pentru viitor. Pot eu, cetatean, sa ma astept ca Victor Ponta va da maine din nou un telefon, dar fara sa-l mai anunte la televizor, ca nu va mai face gafa asta? Pot. Pot sa ma astept ca premierul da telefoane in Justitie. Iar faptul ca apoi misti planurile si pozezi in aparatorul copiilor sau al parintilor fata de actiunea Justitiei nu scuza aceasta greseala. Daca acolo au fost probleme ale procurorilor, e treaba CSM, de asta exista CSM si trebuie lasat sa-si faca treaba.

Nu poti sa intervii pentru ca tu te consideri responsabil pentru tot ce se intampla in tara. Il anunt pe dl premier ca nu este responsabil, de exemplu, cu viata mea si nici a altora.Sunteti premierul din umbra al Opozitiei, oponentul direct al lui Victor Ponta. Care sunt principalele reprosuri pe care le faceti guvernarii actuale si care ar fi liniile dvs de actiune?

Problema este ca au esuat in redresarea situatiei economice si in schimbarea paradigmei politice. Eu asta asteptam de la un premier tanar, sa treaca de la clasicele masinatiuni politice, la o politica bazata pe adevar, pe franchete, pe deschidere fata de oameni.

In plan tehnic, au lipsit, in primul rand, masurile care sa sprijine capitalul autohton, sa sprijine IMM-urile, sa sprijine relansarea economiei nu numai la varf, ci si la baza. Marile companii transnationale sunt foarte importante, creeaza locuri de munca, aduc tehnologii in tara, aduc management modern, dar profiturile nu raman aici. IMM-urile creeaza profit care ramane aici, sunt mai loiale locurilor de munca si ele trebuie sprijinite, fie printr-un pachet de stimulare dedicat, prin stimularea sistemului bancar sa le crediteze, prin avantaje mai mari create pentru crearea locurilor de munca.

Ieri ne-a anuntat premierul ca in fiecare zi vede trei companii, sper ca nu sunt doar companii multinationale. Sper ca sunt si companii romanesti, care sa aiba 20, 50, 300 de salariati.

Apoi este vorba despre sistemul sanitar care se degradeaza, medicii continua sa plece. Cred ca ar trebui pus in aplicare cardul de sanatate, initiat de Guvernul Boc. Acesta ar pune ordine in sistemul sanitar, ar aduce transparenta si ar aduce astfel banii pentru salariile mai mari ale cadrelor medicale.Nu peste multa vreme ne asteapta un raport MCV. La ce ne putem astepta? Exista hibe majore?

Lucrurile erau simple in 2012 si ar putea fi simple si acum. Liniile mari ale reformei au fost trasate, cadrul legislativ exista, ceea ce trebuie facut acum este punerea la dispozitie a resurselor necesare implementarii. Este faza de punere in aplicare a ceea ce s-a gandit si realizat anterior. Fiecare ministru al Justitiei a avut un rol cheie, Monica Macovei a conceptualizat eforturile de combatere a coruptiei, sprijinind puternic DNA, eu am inteles ca trebuie sa finalizam cadrul legislativ, codurile, si sa legam reforma de agenda europeana.

Sunt ingrijorat pentru ca procesul de punere in aplicare treneaza si umblam din nou la cadrul legislativ. Ne intoarcem sa modificam mai convenabil Codul de procedura penala, legea de punere in aplicare, chiar Codul de procedura civila.Ati sesizat o tendinta de protejare a coruptiei?

De indulcire a cadrului normativ de combatere a coruptiei, ceea ce tot acolo ne duce. In loc sa ne continuam drumul pe autostrada, iesim pe marginea drumului si ne intoarcem la km 100 anterior ca sa reparam bordura. Asta e foarte periculos, pentru ca atunci cand ne-am angajat sa facem reformele, ne-am angajat sa mergem inainte cu o anumita viteza.Care e crezul dvs politic?

Cred ca politica trebuie sa serveasca unor scopuri pragmatice, concrete, iar legatura dintre reprezentant si cei reprezentati trebuie sa fie intotdeauna in favoarea acestora.

In ultimii 23 de ani aceste lucruri s-au inversat si adesea politica se face de dragul politicii, pentru ca nu ai ce sa faci in alta parte, pentru ca nu-ti gasesti de lucru sau ca sa-ti satisfaci propriile interese, de afaceri, de cariera etc. Eu cred intr-o politica in serviciul ceatateanului. De altfel, cetateanul insusi nu mai accepta politica de pana acum. Si cine va continua in acelasi stil nu va mai avea credibilitate, oamenii vor sa fie reprezentati.

Frumoasa aventura politica americana a inceput cu "no taxation without representation", nu vreau sa fiu taxat daca nu sunt reprezentat. Cand te intorci catre cetatean intrebarea e ce ai realizat pentru el, macro si micro, ce se vede in buzunarul lui, in viata lui, in Justitie.

Ce avem acum nu e politica asa cum o inteleg eu, arta de a servi cetateanul, ci arta de a ne servi pe noi insine. Crezul meu e ca trebuie sa reinventam politica romaneasca. Cum sa faci asta? Trebuie sa alternezi sabia cu mistria. Politica nu e doar lupta, e si constructie. Marii cuceritori din istorie mai puneau sabia in cui si mai faceau drumuri, castele, biblioteci.

Politicianul roman e pasionat doar de batalie. Si mie imi place batalia, nu o refuz, dar trebuie sa stii sa si construiesti.Va ganditi la o candidatura prezidentiala?

Nu ma preocupa acest subiect. Nu ma obsedeaza functii, candidaturi. Si aceste functii pe care le-am acceptat in PDL sunt mijloace prin care incerc sa contribui la relansarea PDL. Nu sunt trofee, galoane, stele in frunte. Nu am nevoie de ele. Nu-mi lipseste nimic, sunt multumit cu viata mea. Am primit aceste insarcinari si aprecieri ca pe o provocare, un cec in alb pe care doresc sa-l onorez.Sunt preocupat de refacerea unui mod eficient de actiune a PDL. De construirea unei organizatii puternice. Abia dupa ce ai o constructie puternica, iti poti asuma obiective politice mari pentru cetateni. Daca nu o ai ramai cu vorbele.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4021 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
64 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Numai doua variante

P.D.L-ul este un partid definitiv compromis in ochii tuturor romanilor . Benefiaciaza doar de increderea securistilor si a celor aflati in anturajul acestora . Nici un politician adevarat nu s-ar incurca deci cu un astfel de partid inventat . Din doua, una : sau Predoiu este o nulitate ca politician ori executa un ordin . Ambele variante insa sunt la fel de nefericite .

 

Imi place sa judec oamenii dupa faptele lor

Iar d.nul Predoiu este un om politic cu deschidere catre viitor;nu am auzit sa fie implicat in scandaluri de coruptie si f.importantant a fost unul din ministrii cu o activitate ireprosabila.A REFORMAT JUSTITIA.

 

Premierul din umbra lui Blaga. Il credeam inteligent pe d-l. Predoiu

.

 

nici ei nu mai stiu cati sunt

inteligent e cand e cu stelele pe umar lol

Ambidextru,

Infuleci http://cosminionescu.files.wordpress.com/2012/04/images3.jpg

Domnul Voiculescu nu știe?

.

Tovarășa "e",vătaful gogoșeriei portocalii...

...a produs un articol inutil dar aproape la fel de lung cat un carnat din roaba de carnați a Porei...Predoiu e o nulitate politică,d'aia s-a inscris in gașca portocalie și care va dispărea după alegerile europarlamentare...

Viva Fenechiu!...Viva Șahinșahul Voiculesco!

 

Predoiu? Ha-ha-ha!

Nulitatea politică,Predoiu,este consilierul Makcului? Ăh? Care Makc a fost DEMIS de popor? Și ami e și IMPOSTOR? Și uzurpator? Și nelegitim? Păi,cin'se aseamănă s'adună...

Predoiule,tu știi că iei bani ilegal și-l slujești pe ăla DEMIS? Ete ceva ce nu face plăcere șeptelului oranjat :

New York Magazin ,ziar din SUA nu-l recunoaște ca "președinte" pe tovarășul nomenclaturist comunist și securist,Makcu.

Ca urmare a datelor comunicate de INS, New York Magazin nu il mai recunoaște că așa-zisul "președinte" pe tovarășul Makc, titrand pe prima pagină că acesta iși păstreaza funcția fraudulos.

Sub titlul “Traian Basescu a fost demis la referendumul din 2012!!!" New York Magazin scrie ca “nu mai recunoaște calitatea de președinte a cetățeanului Băsescu Traian și cere demisia locatarului ilegal de la Cotroceni, deoarece acesta a fost repus in funcție in mod abuziv, in urma unei decizii ilegale date de Curtea Constituțională a Rușinii Naționale!"-SPLENDID.

Predoiule,tu ce zici? E corect,legal,și constituțional? Că doar ai fost ministrul justiței...

Viva Fenechiu!...Viva Șahinșahul Voiculesco! Viva ambii amandoi!

 

Predoiu este un "domn educat" si nu lepra USL !

PSD nu-i ajunge nici la glezna iar PNL cu Antonescu la carma, a tradat ideia de liberalism de partid de dreapta si nu are personalitate ci este sub comanda PSD si a criminalului Voiculescu.

Pe patul de suferinta al PDL si-a facut aparitia inca un

...bolnav: Predoiu. Ce a scos acesta pe gura in fata Ioanei Ene, e greu de scris aici. A rugat-o pe Ioana sa-i scoata perfuzia caci el are un steag si vrea sa iasa la lupta. Dar ce sa faci cu un muribund? Chiar ma intrebam, cum de nu a publicat Ioana Ene ieri niciun articol aberant cum ne obisnuise? Pai, iata de ce, era la capatiiul lui Predoiu.

 

inca putin si Romania intra in faliment

abia astept sa vad cum se descurca Ponta .

Predoiu mai are de asteptat .
Mult .

vad ca electoratul lui ponta se manifesta cu elan

nu prea inteleg ei cum e cu programe economice si politice. pentru ei lucrurile trebuie sa fie simple - jos basescu.

Imi pare bine ca in sfarsit avem in politica un om articulat, care e in stare sa descrie un plan care re sens. are dreptate ca lumea inteligenta nu poate sa stea deoparte si sa spere ca hotii si securistii din usl vor face ceva bun. au demonstrat ca pot doar fura si distruge. cand citesti interviul predoiu si comentariile prim plagiatorului, parca sunt alta specie. sa speram ca lumea care gandeste i se va alatura, ca singur nu va putea face nimic. miscare se misca prea incet ca sa conteze la alegeri

Domnule, ridicați steagul doar la nudiști. Se arată Vasile.

.

 

De mai bine de un an asa spun si MRU, si Mihai Neamtu ori

... Papahagi, ca pornesc la atac, dar Romania tot fara opozitie este si USL distruge fara sa puna nimic in loc iar romanii, tot mai dezorientati dar si nepasatori, cred ca-i bine ce fac USL-istii pentru ca nimeni nu-i trage de maneca. Domnul Predoiu ar trebui sa lase vorbele si sa treaca la fapte, sa arate ca intr-adevar, vrea sa faca ceva pana nu e prea tarziu.
Am ajuns de rasul Europei!

Cătălin predoiu zis cu duioșie Papuc:

După ce s-a mutat cu familia de la Ples*** - la Buzău, la virsta de 6 ani, Elena Udrea si-a petrecut verile in satul Pietrosul, situat pe Valea Buzăului, la bunicul din partea tatălui, unde acesta avea o mostenire de familie.
Aici l-a cunoscut pe Cătălin Predoiu, care, și el, venea, in timpul verii, la bunici, care locuiau la capătul ulitei, in acelasi sat. Mai mare cu cca. 6 ani decit ea, Cătălin Predoiu i-a devenit bun prieten. Legătura lor a fost una trainică (se pare că tălimbul ăsta, cu gură de femeie bătrană, a fost primul ei amant), ulterior, "imperecherea" stind la baza ascensiunii politice a "independentului" și apoi portocaliului cu acte Predoiu. Prietenia din copilărie si adolescentă dintre Elena Udrea si Cătălin Predoiu este necunoscută publicului larg, care nu a priceput, nici pină astăzi, cum acest Neica-Nimeni a cistigat increderea Dictachiorului Makc si a rămas ministru in mai multe variante de guvern, cu sau fără partid la spate.
Acest mutulică a introdus-o in cercurile "bune" ale tinerilor din Buzău si a sfătuit-o să dea admitere la liceul pe care il absolvise el, cu 2 ani mai devreme (B.P. Hasdeu), sectia limbi (?!) străine.
Aceleasi guri rele spun că unul dintre prietenii lui Cătălin Predoiu, poreclit Papuc, a fost cel care a prezentat-o pe zvăpăiata Gabriela (asa cum o stiau colegii de clasă si anturajul pe Elena Udrea) celebrei matroane locale "Tanti Petruta"..............................

O mică filuță din biografia Papucului zis Predoiu sau invers...

Viva Fenechiu!...Viva Șahinșahul Voiculesco!

Felicitari domnului Catalin Predoiu,celui mai bun ministru al

Justitiei post 89 si viitorului premier ,foarte

posibil,

in urmatoarea ...Legislatura!

Desi vine putin tarziu sa faca ordine in Politica

romaneasca,prezenta lui este determinanta in

demascarea si alungarea gastii liberale-comuniste

de la Putere!

Veniti romani sa il sprijinim pentru a permite

intrarea Romaniei in randul statelor foste din Lagarul

Socialist ,care spune NU regimurilor din Tratatul de

la Varsovia si a urmasilor lor!

Succes Predoiu!

Actionati rapid,aveti intreaga capacitate!

In adol;escenta Ponta a fost vagabond prin lume...

....iar Antonescu un btanar cu multe idei si actiuni relr care l-au depreciat psihic.
SAPOFCA sta mareturie.
Voiculescu e un CITIPOI si asasin la Marin Ceausescu.

Ambudextru nu-i poate albi .

New York Magazin ,ziar din SUA nu-l recunoaște ca "președinte"

- click si ring , ce zic ?

Papuc zis Cătălin Predoiu sau invers:

Pt cei ce nu știe ce legături are această nulitate politică intitulată Cătălin Predoiu zis Papuc:

Generalul Cornel Baltă stie totul despre "cartea de muncă" a Elenei Udrea.
* Printisoru' a fost cel care i-a făcut Elenei Udrea cunostintă cu Dorin Cocos, un obscur bisnitar, care aducea marfă din Turcia si o vindea in bazar. E adevărat ce spune, in presă, "avocata" Beatrice Comăniceanu, că l-au cunoscut pe Cocos intr-un club, dar probabil că acolo era si "seful" lor, Răget.
Aceleasi guri rele spun că, prin farmece si magie neagră, făcută de vrăjitoarea Cati de la Mărăcineni (bună prietenă cu mama Elenei Udrea), Cocos a luat-o de nevastă și apoi a divorțat, desi stia ce "specializare" are Găbita si ce muncă prestează in schema de afaceri a Printisorului.
"Dispeceratul" retelei de prostitutie pe care o patrona, in Bucuresti, Ion Răget, se afla pe Str. Stefan Furtună nr. 9, la etajul 2 al unui bloc vechi (vizavi de Muzeul Militar si aproape de Gara de Nord - de altfel, aproape toată strada e un fel de Crucea de Piatră). Acolo se duceau prostituatele, inclusiv Laika, să-si primească banii si viitoarele comenzi si să regleze si alte chestiuni.
Prietena si partenera Nimfei din Ples***, Beatrice Comăniceanu, l-a cunoscut, si ea, foarte bine, pe putregaiul Răget, pe care l-a si apărat in instantă, cam prin anul 2002, cind acesta a primit citiva ani cu suspendare (apoi, borfasul a fugit in Spania).
Iată numai citiva dintre membrii (sau simpatizantii) PDL care i-au făcut "bucuria" Ciocănitoarei Woodrea: Traian Băsescu, Cezar Preda, Cristian Poteras, Florin Popescu, Gabriel Oprea, Cătălin Predoiu, consilierul ei, Stefan Susai s.a.
Alte informatii, pentru care nu băgăm mina-n foc: in politică a impins-o Virgil Asztalos Măgureanu, care a dirijat-o pe parasută către PSD, prin Cozmin Gusă. Apoi, a fost teleghidată către PNL, prin Varujan Vosganian. La PD si, implicit, la Traian Băsescu a ajuns prin intermediul Mioarei Mantale. Lumea vorbeste că această nimfomană din Ples*** s-ar fi tăvălit si cu următorii: Varujan Vosganian, Paul Păcuraru, Sebastian Vlădescu, S.O. Vantu, C.P. Tăriceanu, Dinu Patriciu, Theodor Stolojan...ce panoplie babană are Laika,ohhoooo!

Predoiule zis Papuc,iți recunoști biografia? Ăh?

Viva fenechiu!...Dar Viva și Șahinșahului Voiculesco!

@Ambidextru ! pentru 2 punte ! Cine l-a asasinat

....pe Marin Ceausescu ?

Lasa vrajeala si carcotelile, Ambidextrule. De ani

... de zile postezi asemenea mizerii fabricate la Antena 3, cand e vorba sa lovesti, pe nedrept si nemotivat, in Udrea. Le-ai scos acum, ca sa lovesti in Predoiu, un alt politician integru. Nu conteaza ce a facut si fiul cui este, conteaza acum ce poate sa faca si cum sa loveasca in USL-istii ajunsi la putere prin tradare, minciună, manipulare si promisiuni. Acesti talhari nu mai trebuie lasati sa distruga, trebuie opriti si, daca domnul Predoiu va reusi sa-i opreasca din actiunea lor devastatoare, se va bucura de stima romanilor care vor binele tarii si nu aservirea ei unei gasti inconstiente si incompetente.

Numa' ce a auzit madam Ene ca Predoiu s-a inscris in PDL

...ca fuguta a dat la acesta pentru a-i pune reportofonul pe masa. Iar ce i-a spus acest individ Ioanei Ene este acelasi lucru pe care il stiam cu totii despre Predoiu. Auziti la el, cica are o viziune pentru reconstruirea PDL-ului. Pai, daca are aceeasi viziune ca si cea in care facea reforma in Justitie cit a fost ministru, atunci e clar: nu are. Caci reforma in Justitie a fost respectarea ordinelor venite de la un individ, vremelnic la Cotroceni si demis de popor in timpul mandatului sau, doar pentru a se pune la adapost pentru hotiile facute de acesta si marea lui familie de gangsteri. Precis nu va trece mult timp, vin alegerile, iar chiriasul de la Cotroceni isi va face simtita iar prezenta in PDL prin acest sclav Predoiu.

Numai oameni de calitate sa intre in politica!

Ce revelatie are coumnistu' asta! Ce idee minunata!
Atata prostie/nesimtire, rar vezi! De oameni de calitate avem nevoie in invatamant si-n spitale, adica acolo unde basescu ii considera niste incapabili lenesi si vesnic nemultumiti!
E parlamentul plin, de dosare de coruptie, zeci sau poate sute si vine asta sa ceara FARE RUSINE oameni de calitate in politica, cand vanghelie e primar de ani de zile!

 

Ioana Ene tu crezi ce scrii ?

Premierul din umbra, Catalin Predoiu: Ridicam steagul si plecam la atac! P.S. hi hi hi. Si in spate ce armata ai predoiule, trei lulele trei surcele ?

Salta Catalin drapelu' si porneste la atac,

Numai ca, din eroare [gresita!], sta cu spatele la adversar! Poveste grea, si asta, cu "orientarea"!

 

@Marine, nu am chef sa ma cobor la mintea unuia ca Banciu!

Pentru mine acest individ este gretos si-mi provoaca scirba. Nu stiu de ce as sta sa-l mai si aud. Asta-i ala ce spunea "Catalin Haldan a murit ca un pros.t". Daca si asta-i un pmaflet, atunci, sa fii sanatos, mie rot scirba imi provoaca.

Da tu te-ai intrebat ce greata provoci cu aceleasi lozinci...

...de prost gust repetate la infinit?
Crezi ca nu se vede din avion ca esti un postac cu simbrie de-al turnatorului penal?

Succes

Va dorim mult succes Domnule Predoiu. Oricum aveti mai multa experienta si integritate decat Ponta.

 
 

 
 

 

 

Daca acesta-i nivelul tau intelectual, al unui

...basist, asa cum reiese din acest comentariu, atunci nu ma mai mira ca ati ajuns de risul curcilor si sinteti prezenti in Parlament pe usa din dos.
Dar, revenind la ce aberatii a mai spus Predoiu de pe patul muribundului, remarc aceeasi atitudine ostila asupra cetateanului, uitind, parca, cum ca Basescu a primit avizul pentru suspendare din partea CCR tocmai pe interventia acestuia in Justitie si Executiv. Dar, fie la el!

Ati pornit lupta sau stati la panda?

Va urmarim cum luptati.Veti fi adevarati eroi sau niste lasi care asteapta sa fie trantit inamicul iar apoi veniti sa-i luati ce mai are prin buzunare .

 

Asa e in politica, nu va agitati !

.

dle predoiu,traiti ! cu curtea in spate sau cu

poporul roman ?! nu ca v-ar interesa,da doar asa sa stie tot romanu votant !

New York Magazin ,ziar din SUA

- de ce nu spui ca e si romanesc ?

 

Pentru ca e tot aia!

De aia.

New York Magazin ,ziar din SUA ?????

Pe bune tovarase activist de partid Nicu?!?!?!
Niciodata nu ne-am fi imaginat asa ce ceva!!!
Auzi mai,New York Magazin ,ziar din SUA ?????

 

 

Nu va obositi sa cititi!

Capitolul I pe ziua de azi de propaganda basista ieftina venita de la.....IOANA Ene Dogioiu!

 

Catalin Predoiu este un personaj relativ curat al politicii romnesti

PDL are sansa daca face din Predoiu un personaj important. Cat a fost Ministrul Justitiei a facut treaba, nu a fost implicat in scandaluri si a stiut sa-si pastreze imaginea de independent. Nu stiu ce fel de politicien va fi si ce aderenta va avea la electorat, dar pleaca cu mari avantaje in comparatiei cu ceilalti politicieni consacrati.

 

De ce "relativ" ? Il stiti cu ceva de tip Voiculescu,Ponta ?

E cumva ca cei din avatrul meu si noi nu stim ?

De ce?

Pentru ca nici un personaj care se amesteca in politica romaneasca neocomunista nu poate fi curat 100%, apoi a fost tot timpul un apropiat a lui Basescu si a dnei Udrea, desi a stiut sa pastreze aparentele. Poate gresesc, daca da, voi fi prima care va recunoaste acest lucru. Imi doresc persoane integre si cinstit in politica, as vrea ca dl. Predoiu sa fie o asemenea persoana.

m.omiduta comentariu, ora 09:42 - ciudata logica,

... doamna!... "nici un personaj care se amesteca in politica romaneasca neocomunista nu poate fi curat 100%"... Mai sunt si oameni care, de dragul tarii si al oamenilor, risca si se baga in mocirla.
Adu-i domnului Predoiu o singura acuza care sa motiveze spusa de mai sus. Avem foarte multi politicieni care nu pot fi acuzati de nimic, dar nu au curaj, sunt lasi sau comozi...

Exista cineva "curat" in politica noastra?

Fratilor,va furati caciula!Numai mizerie si ticalosie.Cunoasteti voi un partid in Romania care sa fi spus macar ca au ca obiectiv imbunatatirea traiului romanului de rind?Care partid a scris in statutul lui ca ei nu vor mai fura,ca nu vor mai minti,ca nu vor mai insela Romania si pe romani?.Care partid a spus ca membrii lui nu au interese mai importante decit interesele Romaniei si romanilor?Nu vauitati la parlamentarii care plateau o vere ca sa stea in hoteluri de lux,in timp ce mii si mii de copii abia aveau ce sa manince?Le-a pasat lor de copiii astia?Le-a pasat lor de mizeria in care traiesc oamenii de la tara?Au facut ceva ca sa imbunatateasca viata acestora?Nimic de 23 ani.Si atunci care sunt "curati" si de ce?

Adevarul este cu totul altul...

Ticalosii astia care sunt acum la putere,cind erau in opozitie se bateau cu pumnul in piept"ca fac ca dreg,ca ei sunt diferiti,ca banditii de la putere fura mereu si incontinuu,ca vind Tara,etc".Asta spuneau cei du usl despre cei di pdl.Este o diferenta intre ce spune pdl acum despre usl?Este diferenta intre ce fac cei din usl si ce faceau cei din pdl acum un an ?Absolut nici o diferenta.Doar vorbe goale,minciuni,ticalosie si nemernicie pe toate partile.Si cui ii pasa?Asta este cea mai mare problema care exista la scara nationala in Romania:starea de amorteala a intregului popor roman.Lipsa de reactie la nesimtirea crasa a clasei politice(toti,fara exceptie),la batjocura cu care sunt tratati oamenii.Catalin Predoiu asta este mai bun ca boc sau ca ponta sau dragnea?Absolut de loc.Toti sunt o apa si un pamint.iar ziaristi ca aceasta d-na ene,mai bine s-ar ocupa de orice altceva.Si asa suntem satui de ticalosii pe care tot noi i-am ales.

 

de ce nu s-au facut toate acestea PANA acum....

..doar puterea a fost detinuta timp de un amar de ani....penibil si cu tupeu fata de populatie...toate bune, cr

 

frica ambideshtelor

"ceata lu' pitigoi, dai intr-unu, tipa doi"..
Dupa metoda comunista-voronista, vocea rusiei..orice adversar devine automat si dusman de clasa, calsa care n-a trecut bac-ul si care a dat spaga in toti acesti 20+ de ani..si mai bine chiar..
Ce se poate face la aparitia unui personaj cu o inalta calificare?
Pai ambideshtele, coalizat cu appolo13 si alti racheti, ii scormoneste trecutul..pt a gasi oarece compromitator..
Iata ca n-au gasit iar limbajul colorat folosit de ambii..amintiti nu reuseste sa treaca pragul bunului simt..
In desfatarea ziare.com, zburdalnicia guitata de un avatar care-l reprezinta, ambideshtele, cu tremurul turului pantalonilor de ceea ce a sa vina incetisor si cu pasi marunti, pe macinarea tot mai evidenta a usl-amului, incearca ultimele strigari(guitaturi) la adresa unor imaginari adversari politici.
Desigur ca va fi o opozitie, dar si-aceasta se pregateste si la momentul oportun va avea un cuvant greu de spus..pana atunci mai e vreme de guvernat tara..
Ponta incearca disperat sa faca oarece..curatenie prin masurile populiste care ii se vor intoarce ca un bumerang..Adica, vrea cresterea salariului minim brut pe seama concedierilor si a plafonarii altor venituri si pozitii vacante..
"Viva Fenechiu"-transformator vopsit, va fi scos pe "linie m.o.a.r.t.a", remanierea guvernului anuntata cu surle si trambite nu impresioneaza pe nimeni..sunt doar colacii de salvare de la colaps rapid, insa nu vor mai naviga mult timp usl-amistii..
Sunt doar lasati in deriva in care au alunecat cu "toate panzele sus" pana la esuare si transformarea in epava a barcii usl-amiste..
2014 nu e f departe si multe se vor mai intampla..
Miscare lui Predoiu in PDL este strategica, o miscare politica bine gandita asa cum si PSD-ul+PNaL-istii+pc-voicu-listii, au recurs la diferite strategii pt a atrage anumite "celebritati". Dar valoarea europeana a acestora conteaza muult mai mult.
Oameni care au o recunoastere europeana va gira mai bine politic intern o formatiune sau un partid..
Deci "bun venit" in OPOZITIE d-le Predoiu!

 

@OTHERWORDS

"ceata lu' pitigoi, dai intr-unu, tipa doi"..
Inspirata spusa!
Daca revenim la subiect, sa comparam discursurile d-lor Cristian Diaconescu, Teodor Melescanu, Mugur Isarescu, Catalin Predoiu chiar (ca despre el e vorba in propozitie), cu a lui Crin sau Ponta (asta mai incearca sa faca ceva da in stilul lui: "ascultati comanda la mine! EU sunt responsabil de ceea ce se-ntampla-n tara asta! suna cunocut, nu?) Cine sa te ia in serios, daca la TV spui una, afara alta?


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor