Rezultat surprinzator la prima runda a alegerilor pentru prezidentiabilul PDL

Sambata, 26 Octombrie 2013, ora 21:45
8304 citiri
Rezultat surprinzator la prima runda a alegerilor pentru prezidentiabilul PDL
Foto: Facebook / Catalin Predoiu

Membrii PDL din regiunea nord-est au votat, sambata, ca viitorul candidat al partidului la alegerile prezidentiale sa fie Catalin Predoiu, el obtinand 87,62 la suta din voturi, fiind urmat de Gheorghe Falca cu 10,38 la suta din voturi si Simona Cretu cu 1,67 la suta din voturi.

Vicepresedintele PDL pentru regiunea nord-est, Ioan Balan, a declarat ca la alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la presedintia Romaniei au votat membri ai partidului din judetele Suceava, Bacau, Botosani, Iasi, Vaslui si Neamt, fiind distribuite 22.416 buletine de vot.

Prezenta la vot a fost de 63,45%, cea mai mare prezenta fiind in Suceava, 92,19 la suta, urmata de Botosani cu 82 la suta, Vaslui cu 78,76 la suta, Iasi cu 77,51 la suta si Bacau cu 54,47 la suta. Cea mai mica prezenta, de 14,68 la suta a fost inregistrata in judetul Neamt.

In urma numararii buletinelor de vot, Catalin Predoiu a obtinut 87,62 la suta din voturi, fiind urmat de Gheorghe Falca, cu 10,38 la suta din voturi si de Simona Cretu, care a fost votata de doar 1,67% dintre membrii PDL.

Cea mai mare sustinere a avut-o Predoiu in judetul Suceava, unde a fost votat de 91,72 la suta din cei 8.044 membri PDL care au venit la urne.

Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la presedintie s-au desfasurat, sambata, intre orele 9.00 - 17.00, in cele 41 de sectii de votare din regiunea nord-est.

Procedura pentru stabilirea candidatului PDL la alegerile prezidentiale va continua in urmatoarele saptamani, urmand sa fie organizate alegeri similare cu cele din regiunea nord est in toate celalalte regiuni si in Capitala.

Astfel, urmatoarele alegeri, in data de 2 noiembrie, vor fi organizate in regiunea nord-vest, urmand ca in 9 noiembrie sa fie organizate in regiunea centru, in timp ce in 16 noiembrie in regiunea vest, iar in 23 noiembrie in regiunea sud-vest. Membrii PDL din regiunea sud-est vor fi chemati la urme in 30 noiembrie, cei din regiunea sud in 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi in 14 decembrie la care vor participa democrat-liberalii din Bucuresti, Ilfov si din diaspora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Predoiu alegeri PDL presedintie, #alegeri interne PDL Predoiu Falca , #PDL
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Totuşi, dintre "pretindenţi", ăsta pare-a fi al mai normal...