Unificarea dreptei, in pericol? Predoiu a aflat de la TV ca rezultatul fuziunii se va numi PNL

Sambata, 28 Iunie 2014, ora 16:18
4116 citiri
Unificarea dreptei, in pericol? Predoiu a aflat de la TV ca rezultatul fuziunii se va numi PNL

Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele si prezidentiabilul PDL, l-a atacat, sambata dupa-amiaza, pe Klaus Johannis dupa ce acesta a anuntat ca PDL a fost deacordca noua formatiune rezultata din fuziunea cu liberalii sa se numeasa PNL.

"Dl Johannis a anuntat ca e mandatat sa informeze Congresul PNL cum ca noul partid format prin fuziunea cu PDL se va numi... PNL. Doresc sa il anunt pe dl Johannis ca nu stiu ce mandat are, dar al meu nu. (...)

Nu e corect sa aflam de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret si dezavuez aceasta maniera care denota lipsa de respect pentru parteneri. Cum spunea Vasile Blaga, 'nu vom oferi PDL pe tava'", a scris pe Facebook Catalin Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL a adaugat ca o astfel de decizie trebuia sa fie luata in urma unei negocieri intre reprezentantii celor doua partide.

"Acest lucru trebuia negociat la momentul potrivit in Comisia bipartita de negociere PDL PNL. Aceasta maniera de a purta discutiile este incorecta. S-a stabilit ca orice chestiune se va discuta si negocia institutional in comisie", a adaugat Predoiu.

Anunt bomba al lui Iohannis: PDL, de acord ca noul partid sa se numeasca PNL. Fuziunea a fost votata

Referitor la acest subiect, fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a spus ca nu cunoaste detalii, dar ca este convins ca Iohannis nu ar fi vorbit daca nu stia ceva sigur.

"Nu stiu. Nu ma pot pronunta, sunt convins ca anuntul lui Klaus Iohannis, care ne-a bucurat pe toti, nu ar fi fost facut fara ceva in spate. E posibil ca Predoiu sa nu fie la curent", a spus Antonescu.

Catalin Predoiu a oferit mai multe explicatii pentru Digi 24.

"Explicatia lui Klaus Iohannis a fost facuta dupa ce noi am parasit tara. Unul dintre principiile pe care le-am stabilit a fost sa nu anuntam lucruri despre noul partid inainte de a le discuta in comisie. Anunturile despre PDL le face PDL, nu PNL. Nu exista o astfel de decizie, nu s-a discutat numele in comisie, nu vreau sa anticipiez. Eu am acuzat maniera de lucru. Este o maniera de lucru, care da nastere la discutii. (...)

Nu cred ca Iohannis a avut mandat, de la mine nu a avut. Poate ca l-a luat gura pe dinainte. Nu e o chestiune de persoane, ci de principii. Sa nu mai vorbim unii in numele altora. Sunt convins ca Vasile Blaga va face precizarile necesare", a spus acesta.

Klaus Iohannis a facut anuntul despre numele formatiunii, sambata, in cea de-a doua zi a congresului PNL.

"Eu sunt pentru fuziune si va voi intreba care este parerea dvs. Dar o sa va spun ceva ce nu a spus nimeni pana acum. Sunt in pozitia sa va confirm ca PDL accepta ca noua formatiune ca se numeasca PNL!", a spus acesta.

A.G.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
TZUTZU
rank 5
Daca PDL accepta absorbtia sa sub denumirea de PNl,atunci pot sa....
3trandafiribaroi
rank 5
Drept este să se numească FSN. Le satiface pe ambele și respectă