Unificarea dreptei, in pericol? Predoiu a aflat de la TV ca rezultatul fuziunii se va numi PNL

Sambata, 28 Iunie 2014, ora 16:18
4335 citiri
Unificarea dreptei, in pericol? Predoiu a aflat de la TV ca rezultatul fuziunii se va numi PNL
Foto: Facebook/Catalin Predoiu

Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele si prezidentiabilul PDL, l-a atacat, sambata dupa-amiaza, pe Klaus Johannis dupa ce acesta a anuntat ca PDL a fost deacordca noua formatiune rezultata din fuziunea cu liberalii sa se numeasa PNL.

"Dl Johannis a anuntat ca e mandatat sa informeze Congresul PNL cum ca noul partid format prin fuziunea cu PDL se va numi... PNL. Doresc sa il anunt pe dl Johannis ca nu stiu ce mandat are, dar al meu nu. (...)

Nu e corect sa aflam de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret si dezavuez aceasta maniera care denota lipsa de respect pentru parteneri. Cum spunea Vasile Blaga, 'nu vom oferi PDL pe tava'", a scris pe Facebook Catalin Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL a adaugat ca o astfel de decizie trebuia sa fie luata in urma unei negocieri intre reprezentantii celor doua partide.

"Acest lucru trebuia negociat la momentul potrivit in Comisia bipartita de negociere PDL PNL. Aceasta maniera de a purta discutiile este incorecta. S-a stabilit ca orice chestiune se va discuta si negocia institutional in comisie", a adaugat Predoiu.

Anunt bomba al lui Iohannis: PDL, de acord ca noul partid sa se numeasca PNL. Fuziunea a fost votata

Referitor la acest subiect, fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a spus ca nu cunoaste detalii, dar ca este convins ca Iohannis nu ar fi vorbit daca nu stia ceva sigur.

"Nu stiu. Nu ma pot pronunta, sunt convins ca anuntul lui Klaus Iohannis, care ne-a bucurat pe toti, nu ar fi fost facut fara ceva in spate. E posibil ca Predoiu sa nu fie la curent", a spus Antonescu.

Catalin Predoiu a oferit mai multe explicatii pentru Digi 24.

"Explicatia lui Klaus Iohannis a fost facuta dupa ce noi am parasit tara. Unul dintre principiile pe care le-am stabilit a fost sa nu anuntam lucruri despre noul partid inainte de a le discuta in comisie. Anunturile despre PDL le face PDL, nu PNL. Nu exista o astfel de decizie, nu s-a discutat numele in comisie, nu vreau sa anticipiez. Eu am acuzat maniera de lucru. Este o maniera de lucru, care da nastere la discutii. (...)

Nu cred ca Iohannis a avut mandat, de la mine nu a avut. Poate ca l-a luat gura pe dinainte. Nu e o chestiune de persoane, ci de principii. Sa nu mai vorbim unii in numele altora. Sunt convins ca Vasile Blaga va face precizarile necesare", a spus acesta.

Klaus Iohannis a facut anuntul despre numele formatiunii, sambata, in cea de-a doua zi a congresului PNL.

"Eu sunt pentru fuziune si va voi intreba care este parerea dvs. Dar o sa va spun ceva ce nu a spus nimeni pana acum. Sunt in pozitia sa va confirm ca PDL accepta ca noua formatiune ca se numeasca PNL!", a spus acesta.

A.G.

Citește și:
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care gestionează proiecte din fonduri externe nerambursabile vor primi un spor majorat la 50% de la 25%, a anunţat marţi ministrul Investiţiilor...
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Tribunalul Bucureşti a amânat marţi, 31 ianuarie, pentru 17 februarie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă,...
Comentarii
Poza TZUTZU
TZUTZU
rank 5
Daca PDL accepta absorbtia sa sub denumirea de PNl,atunci pot sa....
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
Drept este să se numească FSN. Le satiface pe ambele și respectă