5 demisii la varful PNL Bucuresti: Se cere capul lui Ilie Bolojan, reales cu 70%

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 12:11
14488 citiri
5 demisii la varful PNL Bucuresti: Se cere capul lui Ilie Bolojan, reales cu 70%
Foto: Digi 24 TV

Cinci dintre liderii organizatiilor de sector ale PNL au demisionat, miercuri, asumandu-si alaturi de Catalin Predoiu esecul inregistrat la alegerile locale de duminica. Singura care a amanat depunerea mandatului a fost Anca Boagiu, presedintele PNL Sector 2.

Si-au dat demisia: Mihai Voicu, seful PNL Sector 1, Florin Alexe, seful PNL Sector 3, Marius Rogin, seful PNL Sector 4, Cristi Olteanu, seful PNL Sector 5, precum si Aleodor Francu, seful PNL Sector 6.

Marti seara, Alina Gorghiu era acuzata ca a mintit atunci cand a anuntat ca toti liderii de sectoare ai PNL demisioneaza.

Totodata, Mihai Voicu, presedintele PNL Sector 1, a solicitat demisia secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, acuzandu-l ca nu s-a ocupat de campania la nivelul intregii tari. Acesta a fost realeas primar al Oradei cu peste 70% din voturi.

Conducerea PNL s-a reunit miercuri dimineata la sediu pentru o intalnire informala, care sa pregateasca sedinta Biroului Politic National din aceasta dupa-amiaza.

Sefii de sectoare ai PNL au spus ca vor sa fie solidari cu Catalin Predoiu, fostul lider al PNL Bucuresti, care si-a depus mandatul a doua zi dupa infrangerea rusinoasa in alegerile in Capitala, la care liberalii au obtinut circa 12%, situandu-se pe locul 3, dupa PSD si USB.

Anca Boagiu a spus ca isi depune mandatul dupa ce discuta cu colegii din organizatie.

Pe de alta parte, Mihai Voicu a declarat ca s-a solicitat demisia secretarului general al partidului, Ilie Bolojan, pentru ca "in calitatea sa de sef de campanie la nivel national nu a performat, a lipsit cu desavarsire".

"Nu am primit raspuns. Asteptam", a spus Voicu.

Intrebat de jurnalisti daca nu ar trebui sa demisioneze si co-presedintii PNL Alina Blaga si Vasile Blaga, Mihai Voicu a negat categoric.

"Nu se impune in niciun caz! Seful de campanie pe Bucuresti a fost Catalin Predoiu. Nu se impune demisia co-presedintilor, nu am cerut acest lucru, nu credem ca este oportun. Rezultatul la nivel national, de care raspund ei, este de 32% si nu este de natura a atrage demisia co-presedintilor", a explicat Mihai Voicu, subliniind inca o data ca lui Bolojan i se contesta "prestatia de secretar general, in calitate de sef de campanie nationala".

Vezi cum explica un sociolog prabusirea PNL Bucuresti de la 40% la 12% in sondaje.

In ceea ce priveste conducerea PNL Bucuresti, aceasta este acum asigurata de europarlamentarul Cristian Busoi, in calitate de interimar.

"Dansul indeplineste atributiile prin delegare. Nu exista un termen, ca sa expire aceasta delegare", a precizat Mihai Voicu. In schimb, la sectoare interimatul va fi asigurat de presedintii demisionari pana la "numirea" unor noi presedinti.

In timp ce demisionarii se prezentau in fata jurnalistilor, Vasile Blaga si Ilie Bolojan au plecat de la sediu refuzand sa stea de vorba cu ei si anuntand ca se vor face declaratii oficiale dupa sedinta BPN care incepe miercuri, la ora 15:00.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#demisii PNL sectoare , #PNL
Comentarii