Catalin Predoiu: PSD are intentia sa renunte la cota unica de 16%

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 23:19
6245 citiri
Catalin Predoiu: PSD are intentia sa renunte la cota unica de 16%
Foto: Ziare.com

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu sustine ca PSD "are intentia sa renunte la cota unica" de impozitare de 16%, acesta afirmand ca PNL trebuie sa se foloseasca de toate mijloacele parlamentare si extraparlamentare pentru a impiedica acest lucru.

"PSD, in ciuda minciunilor sfruntate proferate de toti liderii, incepand cu domnul Dragnea si terminand recent cu domnul Grindeanu, seful Guvernului, are intentia sa renunte la cota unica de 16%. Care, va readuc aminte, este un succes al Aliantei DA, al partidelor care au format PNL nou.

Este, daca vreti, singura cale prin care romanii care muncesc au capatat ceva prosperitate, au avut acces la un trai mai bun si au cladit o speranta pentru ei si pentru copiii lor. (...) Din pacate, in Romania, din cauza prea multor politici de stanga, inclusiv cand la Guvern au fost partide de dreapta, nu avem alte mijloace de propasire decat rezultatul direct al muncii.

Noi nu avem bursa, nu avem piata de capital organizata, nu avem fonduri de investitii in care romanul sa-si puna acolo rezultatul muncii lui si sa-l multiplice. (...) Ei bine, PSD, repet, in ciuda minciunilor sfruntate si ale sefului PSD si ale sefului de Guvernare, are aceasta intentie.

I-a iesit porumbelul pe gura domnului Daniel Constantin acum vreo trei saptamani. I-a tras Dragnea o smetie, a tacut din gura, dar acum doua, trei zile a mai vorbit cineva", a spus Catalin Predoiu, marti dupa amiaza, la Ploiesti, in discursul tinut in fata delegatilor prezenti la conferinta privind alegerea conducerii PNL Prahova.

In acest context, liderul liberal care candideaza pentru sefia partidului a spus ca PNL trebuie sa se foloseasa de toate mijloacele pentru a impiedica Guvernul sa modifice impozitarea in baza cotei unice.

"Eu doresc sa pun in vedere PSD-ului sa nu isi bata joc de romanii care muncesc si va chem sa fim uniti in acest demers. Vrem sa fie alaturi de noi clasa de mijloc si antreprenorii? Foarte bine, asta este un moment foarte bun. Trebuie sa gandim toate, toate metodele de lupta politica parlamentara si extraparlamentara, sa impiedicam renuntarea la cota unica", a mai spus Predoiu.

Ce spuneau Daniel Constantin si Dragnea

Fostul vicepremier Daniel Constantin declara, in ianuarie, la Digi 24, ca in Guvern exista o "discutie" pe tema introducerii unor impozite diferentiate pentru anumite tipuri de venituri, masura ce ar putea sa se aplice din 2018, insa dadea asigurari ca nu va fi modificata cota unica de 16% in integralitate.

Intrebat daca se ia in calcul de catre Guvern anularea cotei unice, Constantin a spus ca exista discutii privind o posibila impozitare progresiva.

"Aici stiti ca este o discutie, nu neaparat, dar exista o discutie ca din 2018 sa se vina cu acea impozitare, cum sa spun, in functie de veniturile pe care le au cetatenii. Asta este o discutie pe care o vom avea la momentul respectiv", a spus el.

Aceste discutii ar urma sa aiba loc in cursul anului 2017. Ulterior, intrebat din nou daca se va renunta la cota unica, vicepremierul a precizat ca ea va ramane, dar vor fi introduse noi forme de impozitare pe venit.

"Cota unica ramane, dar sunt alte forme pentru alte tipuri de venituri care se vor lua in calcul", a explicat el.

La scurt timp dupa aceste afirmatii, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, intrebat daca se va renunta la cota unica si se va introduce o cota progresiva, asa cum a sugerat Daniel Constantin, ca nu se discuta in public despre astfel de lucruri, iar Constantin ar trebui sa vorbeasca despre problemele de la Ministerul Mediului.

Chestionat daca garanteaza ca 16% ramane cota unica si nu va fi marita pentru anumite categorii, Liviu Dragnea a sustinut ca nu exista cota unica in Romania.

"Cota unica nu exista acum in Romania, domnisoara. Nu exista, cota unica inseamna 16% la tot. Nu exista asa ceva. Noi am spus in campania electorala ca impozitul pe venit sub 2000 de lei va scadea la 0%, ceea ce romanii au votat, peste 2000 de lei se va duce la 10% - ceea ce romanii au votat, si asa se va intampla. Unde e problema?", a conchis liderul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#Predoiu PSD cota unica 16, #Predoiu renuntare PSD cota unica , #PNL