Parlamentarii PNL intra in greva japoneza: "Ponta se razbuna pe diaspora"

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 09:57
2352 citiri
Parlamentarii PNL intra in greva japoneza: "Ponta se razbuna pe diaspora"

Parlamentarii PNL vor intra luni in greva japoneza, in semn de protest fata de faptul ca legea votului prin corespondenta nu a fost inca adoptata. Ei acuza Puterea de tergiversare.

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a explicat, duminica, luarea acestei decizii, precizand ca senatorii si deputatii liberali vor desfasura o activitate normala in Parlament, dar vor purta banderole albe in semn de protest fata de neadoptarea legii votului prin corespondenta.

"Este un gest (greva japoneza, n.red.), prin care semnalam ca in materia votului prin corespondenta PSD a blocat sistematic adoptarea legii. (...) Vine sa-mi spuna mie PSD-ul ce? Ca tu, partid minoritar in Parlament, nu adopti legea votului prin corespondenta, tu fiind majoritar la Putere. E in putinta lor, daca vor s-o faca. Se poate face in trei zile, de ce nu o fac in ani de zile? Hai sa spunem lucrurile pe sleau, nu o fac pentru ca Ponta se razbuna pe Diaspora, de aia nu vor votul prin corespondenta. Nu o fac, pentru ca stiu ca in veci Diaspora nu va vota PSD", a declarat Catalin Predoiu, citat de Mediafax.

In plus, acesta a anuntat ca liberalii ar putea decide la sedinta de unificare a partidului de saptamana viitoare si alte forme de protest fata de situatia legii votului prin corespondenta.

In schimb, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a catalogat decizia liberalilor drept un "joc" politicianist.

"Ei intra in greva japoneza pentru votul prin corespondenta. Noua ne este foarte greu sa intelegem. Chiar am ramas surprinsi. A fugit de acolo presedintele comisiei (Mihai Voicu, n.red.), care era al lor, daca a fugit nu s-a mai putut intruni comisia, noi le-am cerut sa desemneze un alt inlocuitor, nu vor. Ne este foarte greu sa intelegem jocul acesta. Ori este numai un joc de imagine si efectiv nu ii intereseaza aceasta lege ori daca nu, sa spuna", a afirmat, duminica, Dragnea, citat de Agerpres.

O pozitie similara a exprimat si liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor.

"Nu stiu de ce trebuie sa faca grupul liberal o greva pentru votul prin corespondenta pentru ca au detinut presedintia comisiei care trebuia sa vina cu o propunere in acest sens si, subit, aceasta presedintie nu mai este dorita de colegii liberali. Mi se pare un joc politic ieftin, din care nu castiga nimeni, ba, dimpotriva, pierd cei care asteapta votul prin corespondenta, pe care noi il sustinem si ni l-am asumat ca propunere si cred ca o sa reusim sa-l ducem la capat", a declarat duminica Mihai Fifor, citat de Agerpres.

Mihai Fifor: Greva japoneza a liberalilor - un joc politic ieftin (Video)

Deputatul PNL Mihai Voicu a demisionat de la sefia comisiei de cod electoral in urma cu doua saptamani.

"Demisia din functia de presedinte vreau sa fie inteleasa foarte clar de opinia publica drept o forma clara de protest fata de tergiversarea legii votului prin corespondenta", a explicat atunci copresedintele PNL Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa.

Comisia de Cod electoral a ramas fara presedinte

PNL nu vrea sefia Comisiei de Cod Electoral, dar anunta ca intra in greva japoneza pentru diaspora

Citeste si:
Ministrul român de Externe consideră urgentă prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic: ”Anunțul SUA și al Franței are un rol de descurajare”
Ministrul român de Externe consideră urgentă prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic: ”Anunțul SUA și al Franței are un rol de descurajare”
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi, 20 ianuarie, că prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic ar trebui să se producă cât mai curând. Acesta a vorbit și despre...
Stelian Ion cere convocarea CSAT pe tema securității de pe flancul estic al NATO: ”Ar fi o dovadă de inconştienţă ca Iohannis să aştepte”
Stelian Ion cere convocarea CSAT pe tema securității de pe flancul estic al NATO: ”Ar fi o dovadă de inconştienţă ca Iohannis să aştepte”
Fostul ministru al Justiției Stelian Ion, vicepreședinte al USR, consideră că este necesară convocarea urgentă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pentru a discuta situaţia de...
Comentarii
curechila
rank 5
Nu va suparati pe mine, va rog. PNL e partid ?