Predoiu: Guvernul Ponta este foarte bun la coruptie si la risipa banului public

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 17:16
2365 citiri
Predoiu: Guvernul Ponta este foarte bun la coruptie si la risipa banului public

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a criticat din nou Guvernul condus de Victor Ponta, spunand ca Executivul este "foarte bun la coruptie, foarte bun la deturnarea fondurilor publice, foarte bun in risipa banului public".

Predoiu a prezentat, in cadrul conferintei de presa sustinute duminica la sediul PNL, un raport al Forumului Economic Mondial privind Indexul Competitivitatii Globale.

Clasamentul cuprinde 140 de tari, iar Romania se afla, per total, pe locul 53. Raportul este, insa, structurat pe criterii, care cuprind inclusiv activitatea guvernamentala din fiecare tara.

In ceea ce priveste criteriul institutional - adica acel criteriu care evalueaza performanta Guvernului - Romania ocupa locul 86, dupa Albania, Etiopia si Vietnam.

Predoiu: Ponta e doctor in Schengen. Din cauza coruptiei Guvernului am ratat aderarea

"In ceea ce priveste protectia proprietatii intelectuale, Romania ocupa locul 72. Sigur, asta nu este surprinzator, avand in vedere interesul il acorda chiar premierul proprietatii intelectuale, premier care a fost acuzat cu probe de plagiat", a declarat Catalin Predoiu.

De asemenea, in materie de etica si coruptia institutiilor guvernamentale, Romania ocupa locul 97 din 140, in ciuda tuturor eforturilor de combatere a coruptiei din ultimii ani, a subliniat Predoiu.

"Asta arata ca oricat de mult ar combate justitia, Directia Nationala Anticoruptie, procurorii in general, fenomenul coruptiei, Guvernul PSD este mult mai productiv, ca nu se face preventie si nu se renunta la vechile obiceiuri care au afectat performanta administrativa din ultimii ani in Romania", a punctat liberalul.

In ceea ce priveste deturnarea fondurilor publice, "Romania ocupa un rusinos loc 97. Si cand spun Romania spun Guvernul Ponta, pentru ca el este evaluat in acest raport, Guvernul Ponta - PSD. Adica acel guvern despre care, saptamanal, ni se spune de catre conducatorul formal Ponta si cel de fapt Dragnea, ca este un guvern bun. Iata guvernul 'bun' al PSD-ului: in materie de deturnarea fonduri publice, locul 97".

Romania, codasa de la sanatate pana la infrastructura

Totodata, in materie de risipa a banului public, tara noastra se situeaza pe locul 114, dupa Mauritania, Trinidad si Tobago si Peru, potrivit raportului citat, care claseaza Romania pe pozitii codase si in sanatate, dezvoltare si infrastructura.

"Asta este fata adevarata care se vede in lume a Guvernului Ponta, despre care insusi Ponta si dl Dragnea ne spun in fiecare zi ca e bun. Este foarte bun! Este foarte bun la coruptie, Guvernul Ponta este foarte bun la deturnarea fondurilor publice, Guvernul Ponta este foarte bun la favoritism in deciziile oficialilor. Si, de asemenea, foarte bun in risipa banului public", a acuzat liderul liberal.

Predoiu: Ponta si Teodorovici sa ajusteze cheltuielile, altfel punem cainii pe ei

Catalin Predoiu a precizat ca Romania nu are nicio sansa de indreptare "cata vreme Guvernul PSD este condus cu un astfel de nivel de expertiza".

"De fapt, asta confirma vorbele unui mare politician care spunea ca socialistii guverneaza pana consuma banii altora.

In particular, socialistii romani mai sufera de o forma de utopie: ei cred ca pot mistifica realitatea la infinit, indiferent cat de prost guverneaza. Nu mai e asa.

Lumea este transparenta, societatea este deschisa si se vede, domnilor Ponta si Dragnea, goliciunea intelectuala, goliciunea de expertiza, goliciunea de eficienta a Guvernului PSD pe care il conduceti!", a conchis Predoiu.

D.T.

Citeste si:
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat un raport cu sancțiunile pe care partidele politice din România le-au primit anul trecut ca urmare a neregulilor cu privire la cheltuielile...
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Vicepreședintele USR Dan Barna a reacționat joi seară, 27 ianuarie, după ce o consilieră a partidului său din Mogoșoaia a fost agresată de ”colegii” de la PNL și PMP. În mesajul...