Predoiu se retrage din cursa pentru sefia PNL, dupa ce n-a gasit cine sa il sustina

Marti, 09 Mai 2017, ora 22:03
6637 citiri
Predoiu se retrage din cursa pentru sefia PNL, dupa ce n-a gasit cine sa il sustina
Foto: Facebook/Catalin Predoiu

Catalin Predoiu se retrage din cursa pentru presedintia PNL, deoarece a constatat ca oferta sa nu coincide cu vederile liderilor de organizatii judetene ale partidului, dupa ce in urma cu doua saptamani nega posibilitatea retragerii candidaturii.

"Dragi prieteni, am informat acum cateva minute membrii BPN PNL privind faptul ca am luat hotararea sa nu depun o motiune in cadrul Congresului PNL din 17 iunie (...) Am inteles in acelasi timp ca ceea ce ofer eu pentru functia de Presedinte al PNL nu coincide vederilor liderilor de organizatii. Din pacate, multi si-au fixat optiunile prin semnatura in alb, fara ca textul vreunei motiuni sa fie redactat inca. Un om politic trebuie sa fie realist, cu picioarele pe pamant. Politica este arta posibilului intr-un context dat. Pentru proiectul propus de mine pentru sefia PNL, acum nu se poate!", a scris Catalin Predoiu pe Facebook.

La intalnirea presedintilor de organizatii PNL din Ardeal, care a avut loc pe 21 aprilie la Cluj-Napoca, Predoiu i-a spus primarului de Oradea, Ilie Bolojan, ca daca va candida la presedintia partidului el se retrage si il va sustine.

"Predoiu i-a spus lui Bolojan ca, daca va intra in cursa, el se va retrage si il va sustine", a declarat atunci pentru News.ro unul dintre liderii PNL participanti la discutiile de la Cluj.

Potrivit surselor citate, liderii organizatiilor PNL din Ardeal i-au spus lui Ilie Bolojan ca, daca nu va intra in cursa pentru sefia partidului, ei il vor sustine pe Ludovic Orban pentru aceasta functie.

Ca raspuns la informatiile privind o posibila retragere a sa din cursa pentru sefia formatiunii, Catalin Predoiu a scris a doua zi pe Facebook, afirmand ca acestea sunt "intoxicari", iar el este decis ca intre in cursa si sa o castige, indicand ca informatiile vin din partea adversarilor sai din PNL.

"Mesaj catre suporterii si prietenii mei: ignorati, va rog, intoxicarile "prietenesti"! Cu cat mai mult vorbesc ei mincinos despre presupusa mea retragere din cursa, cu atat mai ferma e hotararea mea sa candidez ca sa castig competitia! Mesaj catre "prieteni": nu va mai cheltuiti resursele cu inchipuiri si vise!", a scris atunci Catalin Predoiu pe Facebook, postare pe care ulterior a sters-o.

In cursa pentru presedintia PNL au ramas Ludovic Orban si Cristian Busoi.

Orban a avut marti seara o intalnire cu cei care ii sustin candidatura, in urma careia a anuntat ca 24 de lideri de organizatii judetene au semnat pentru motiunea sa, mai multi parlamentari, opt primari de municipii resedinta de judet si trei presedinti de Consilii Judetene si a anuntat ca luni, 15 mai, isi va depune oficial candidatura.

Tot marti, membrii conducerii PNL Bucuresti si liderii organizatiilor de sector, cu exceptia Ancai Boagiu, presedintele PNL Sector 2, si-au anuntat sustinerea pentru candidatura lui Cristian Busoi la presedintia partidului.

Viitorul presedinte al PNL va fi ales de catre 5.000 de delegati la congresul din 17 iunie, care va avea loc la Romexpo, in Bucuresti.

Citeste si

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Predoiu retrage presedinte PNL , #PNL