Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PSD, acuzat ca modifica o lege cu dedicatie pentru Ponta si Sova: Vor avea inca o imunitate in fata DNA

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 13:54
5600 citiri
PSD, acuzat ca modifica o lege cu dedicatie pentru Ponta si Sova: Vor avea inca o imunitate in fata DNA
Foto: Ziare.com

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu sustine ca vor exista consecinte in dosarele DNA, deoarece PSD ar vrea modificarea Legii avocaturii.

"Senatorul PSD Ioan Chelaru a depus doua amendamente la un proiect pentru modificarea Legii pentru organizarea si functionarea profesiei de avocat care vor fi votate azi in plenul Senatului", sustine Predoiu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta considera ca, daca amendamentele ar fi adoptate in Camera Deputatilor, "parlamentarii avocati nu vor mai raspunde penal daca nu denunta infractiuni planificate, inclusiv de coruptie, de care au cunostinta in exercitarea profesiei, iar pocurorii nu vor mai avea voie sa ridice, sechestreze sau confiste inscrisuri, calculatoare, telefoane etc care se afla in posesia avocatului".

"Cu alte cuvinte, domnii avocati de la PSD se asigura ca au imunitate nu doar ca parlamentari, ci si ca avocati, si se asigura ca dezincrimineaza de facto (ingreuneaza descoperirea) unor posibile fapte penale sub pretextul protectiei profesiei de avocat.

Prin aceste schimbari, avocatul nu mai este aparator, ci devine complice la comiterea de infractiuni, protejat de imunitate", mai spune liderul liberal.

Acesta citeaza "specialisti consultati de mass-media", precizand ca modificarile ar putea avea consecinte in cazurile Sova si Ponta prin nulitatea unor probe deja administrate: "Senatul trebuie sa respinga aceste amendamente, nu sa le adopte sau sa amane votarea - care va duce la aprobare tacita".

In continuare, Catalin Predoiu aminteste si despre proiectele legislative privind modificarea Codurilor Penale.

"Amendamentele domnului Chelaru nu sunt o intamplare. Ele se adauga unui sir de peste 20 de proiecte legislative depuse de parlamentari PSD prin care se incearca modificare Codului Penal si a Codului de Procedura Penala.

Propunerile au ca obiectiv salvarea de la pedeapsa cu inchisoarea a politicienilor suspectati, inculpati, judecati sau condamnati pentru fapte de coruptie, si protectia averilor acestora de confiscare. Este singurul lucru pe care PSD il face bine: sa fure, sa fuga de justitie, iar cand justitia e aproape sa faca dreptate, sa schimbe legea.

De asemenea, prin asociere cu acest proiect legislativ, conducerea profesiei face pasi periculosi impotriva independentei justitiei", mai afirma prim-vicepresedintele PNL.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Predoiu PSD Lege avocatura, #PSD modificare Lege profesie avocat , #PNL