Scrisoare deschisa singurului antreprenor din conducerea PNL

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 08:42
4763 citiri
Scrisoare deschisa singurului antreprenor din conducerea PNL

Nu va cunosc personal, dar va plang de mila! V-ati implicat total si ati ajuns o umbra. Sunteti un om valoros. Nu sunteti corupt. Totusi, ceva va lipseste. Spiritul de luptator. Eu, totusi, cred ca puteti sa "rupeti norii" in viata publica si aveti o sansa imensa: ca independent!

Nu ne cunoastem, desi avem prieteni comuni. Decretel fiind, ca si dvs., va urmaresc evolutia demult. In opinia mea, 2016 ar putea fi anul dvs. Aveti tot ce va trebuie. Sunteti barbat si asta conteaza in ochii publicului. Chiar si al femeilor. Aveti o experienta de invidiat. Sunteti familist si romanilor le place asta. Aveti un background de exceptie intr-un domeniu greu.

La varsta dvs. putini politicieni seriosi se pot mandri cu ceva similar. Aveti tenacitate. Altfel n-ati fi rezistat printre dinozaurii politici din jur. Cunoasteti sistemul intrucat ati facut politica la varf. Ati fost ministru de cateva ori, fara sa fiti membru de partid la momentul respectiv. Mare onoare pentru orice om! Sunteti inca tanar. Ce noroc fata de competitori! Nici nu va dati seama ce mare avantaj.

Va scriu pentru ca imi pasa de generatia mea si ma gandesc la viitorul copiilor nostri. Dvs. ati fost printre putinii care s-au sacrificat cu adevarat. Ati renuntat la o cariera stralucita in avocatura pentru a demonstra ca va pasa. Si, ce sa vezi? Acum, cand ar trebui sa fiti liderul de necontestat al partidului, motorul liberalismului in Romania, asteptati.

Ce asteptati, stimate domn? Sa va puna partidul premier? Ati fost nominalizat, si ce daca? PNL a ajuns infinit mai rau decat valoarea dvs, dupa parerea mea. Partidul v-a tras in jos. Acest partid, atata timp cat are aceiasi lideri, eu cred ca va merge din rau in mai rau. Si stiti de ce? Pentru ca o conducere "bicefala" dauneaza grav sanatatii si evolutiei unui organism. Fie el si politic.

Stiu, ati incercat sa faceti un alt fel de politica. Cu argumente si bun simt. N-ati preluat nimic de la Ponta, care a incercat sa va umileasca cu orice ocazie. Nu vreti sa luati nimic nici de la Dragnea, care i-a tras presul predecesorului sau. Ati stat in cercul tovarasului Basescu si nu ati "invatat" nimic. Uneori, din pacate, politica de partid nu se face numai cu diplomatie, ci cu parul!

Asa au reusit acesti indivizi sa iasa in fata. V-ati oprit exact cand trebuia sa preluati PNL. Ce credeti ca simte un antreprenor 100%, ca mine, cand vede de peste 20 de ani aceleasi fete in partid: Blaga, Anastasiu si compania. Dvs, in interior, se pare ca v-ati obisnuit cu raul sau ati cedat in fata lui. Ce incredere mai pot avea oamenii cu meserii liberale in PNL? Dar tinerii din strada care au demonstrat ca au un spirit liber, mult mai liber ca mine, un golan participant la Mineriada din '90.

Din respect pentru munca depusa de dvs in multi ani de implicare in functii publice, va spun direct: ma tem ca sunteti pe cale sa va irositi. Uite, a venit domnul Ciolos de la Bruxelles in locul dvs. si intr-o saptamana a incropit un guvern datator de sperante.

Dvs. in nicio emisiune in care ati fost invitat inainte nu ati fost capabil sa nominalizati un ministru care urma sa va fie alaturi, in propriul guvern din umbra.

Sa inteleg ca nu v-a lasat partidul si i-ati tinut la secret de stat, sa nu se epuizeze inainte de instalare? Vedeti, de aceea va scriu. Ati dezamagit! Cum sa mearga economia mai bine cand liberalii se intrec in greseli si pierd tot? Dvs. ati fost impins in fata si ati devenit o victima. Ce veti face daca, in urma auditului cerut recent de partid, rezultatele vor fi dezastruoase, iar colegii dvs vor ignora concluziile?

Este clar ca "liderii" PNL nu inteleg ce se intampla in partid si, de aceea, nu reusesc mai nimic. Nu inteleg ca au construit un zid de netrecut pentru oricine si-ar fi dorit sa se implice activ in politica. De zidul acesta m-am lovit si eu si altii ca mine, oameni care nu venisera sa ceara nimic: nici functii, nici pomeni, nici favoruri, nici pozitii publice avantajoase. Ca si dvs. am vrut sa aratam doar ca ne pasa.

Colegilor dvs. nu le pasa de antreprenori, de oamenii cu profesii liberale, de tinerii cu potential. Le pasa numai de ei, de functiile lor, de combinatiile lor, de "gasca" din PNL.

In aceste conditii, decat sa fii privit ca un intrus printre politruci, decat sa fii un numar in partid, mai bine lipsa. Sa nu va scuzati vreodata ca nu stiati, ca nu vi s-a spus, ca n-ati auzit!

Si inca ceva ce cred ca v-a scapat cu desavarsire. Reprezentati (inca!) oamenii care au solutii individuale, care se descurca singuri, fara partid (e), nu au nevoie de pozitii de conducere pentru ca sunt propriii lor sefi sau stapani. Ce ar putea sa le ofere un partid nereformat unor oameni care nu cer nimic si nu au nevoie de recunoastere? Multi sunt lideri in domeniile lor si nu mai au nimic de demonstrat profesional.

Totusi, eu cred in sansa dvs. si imi permit sa va dau un sfat: nu ramaneti vesnica speranta a PNL - premierul nominalizat, pana imbatraniti. O sa detineti aceeasi functie in PNL. Poate mai prindeti, cu noroc, o data, Ministerul Justitiei.

In schimb, implinit o sa fiti numai daca riscati si va dati demisia din PNL. Cum ar fi sa candidati la anul, ca independent, la Primaria Capitalei? Ati face istorie, nu alta! Apoi, puteti sa ajungeti orice, fara sa stati la mana partidului si ati castiga respectul unui intreg popor.

Ati fi primul politician reformat, care se desprinde de raul din clasa politica! Un adevarat lider! Daca PNL va va sustine, inseamna ca si partidul va fi pe drumul cel bun. Daca nu, vor ramane exact ceea ce sunt acum. Si mai rau decat atat.

Ce ziceti, domnule Catalin Predoiu?

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#PNL Predoiu premier, #Predoiu demisie PNL, #Predoiu candidat Primaria Capitalei , #PNL