Predoiu caută polițiști pentru prinderea mafioților italieni care au afaceri ilegale pe teritoriul României

Duminica, 03 Martie 2024, ora 11:33
2360 citiri
Predoiu caută polițiști pentru prinderea mafioților italieni care au afaceri ilegale pe teritoriul României
Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne Foto: Facebook/ Catalin Predoiu

Ministerul Afacerilor Interne va creşte numărul poliţiştilor români în cadrul cooperării cu poliţiştii italieni pentru a identifica ce membri ai crimei organizate îşi desfăşoară activitatea infracţională pe teritoriul României, a afirmat, duminică, ministrul de resort Cătălin Predoiu.

Într-o postare video pe site-ul MAI, ministrul Predoiu subliniază că a stabilit cu omologul italian, în cadrul unei întâlniri recente, dezvoltarea cooperării poliţieneşti pentru combaterea crimei organizate, a traficului de droguri şi de fiinţe umane, prin schimb de experienţă, de informaţii şi acţiuni operative directe, comune, de combatere a crimei organizate.

"Creştem numărul de poliţişti români alocaţi acestei cooperări cu poliţiştii italieni pentru a identifica ce membri ai crimei organizate îşi desfăşoară activitatea infracţională pe teritoriul României. Aceste măsuri vor contribui direct la siguranţa cetăţenilor români", a afirmat Cătălin Predoiu.

El subliniază că pentru autorităţile de la Bucureşti, legătura cu poliţiile naţionale din alte state membre ale UE, cum e şi cea italiană, reprezintă o investiţie în capacitatea de luptă a Poliţiei Române cu crima organizată.

În acest context, demnitarul român precizează că a avut discuţii cu conducerea Academiei de Poliţie de la Roma pentru consolidarea colaborării cu Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", în vederea creşterii numărului de poliţişti români care vor face schimb de experienţă cu colegii italieni.

De asemenea, cei doi omologi au discutat aspecte legate de "practica unor cetăţeni condamnaţi definitiv, care fug de aplicarea legii române şi găsesc portiţe legale în legea italiană pentru a face acest lucru".

"Respectând independenţa tuturor magistraţilor europeni, am subliniat faptul că reglementările europene stabilesc fără echivoc principiul recunoaşterii hotărârilor judecătoreşti definitive în cadrul Uniunii Europene. Ministrul italian şi-a exprimat acordul cu privire la aceste puncte de vedere şi am convenit să menţinem acest subiect pe agenda noastră comună", a mai afirmat Predoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
O persoană care a mâncatat semințe și, apoi, a aruncat cojile pe jos a fost identificată de oamenii legii și amendată cu 1000 de lei, la Aiud. Folosindu-se de camerele de supraveghere din...
Doctorii au vrut să anunțe Poliția după meciul Dinamo - Poli Iași: ”Multiple fracturi craniene”
Doctorii au vrut să anunțe Poliția după meciul Dinamo - Poli Iași: ”Multiple fracturi craniene”
Meciul Dinamo - Poli Iași (1-0) din play-out-ul Superligii, a consemnat o accidentare gravă a lui Luca Mihai, tânărul jucător al oaspeților. În minutul 28, Josue Homawoo de la Dinamo a...
#Predoiu, #mafie Italia, #politie , #politie