Ce spune Predoiu despre guvernul pus la cale de PNL si lista de ministri

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 09:22
1914 citiri
Ce spune Predoiu despre guvernul pus la cale de PNL si lista de ministri

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat joi seara ca nu exista o lista a Executivului pe care urmeaza sa il conduca in cazul in care liberalii vor prelua guvernarea.

"Nu exista o lista a guvernului in acest moment. In nenumarate randuri au aparut in mass-media diverse variante, diverse formule. In acelasi timp, va spun la fel de raspicat ca proiectul e facut de o echipa, iar in aceasta echipa lucreaza oameni care au fost in administratie cum e si doamna Anca Boagiu, de altfel destul de buna sa fie presedinte PPE", a spus Predoiu, la Realitatea TV, intrebat daca fostul ministru al Transporturilor va face parte din guvernul pe care e posibil sa il conduca.

Catalin Predoiu, primele promisiuni pentru romani, in cazul in care ajunge premier

El a adaugat ca in zilele urmatoare liberalii vor avea intalniri in care vor adopta rezolutii importante, iar apoi, "pe cai constitutionale", vor incerca democratic sa dea un guvern care sa atraga investitii, sa aduca din nou incredere si solutii.

"Abia dupa aceea se va discuta despre lista ministrilor. (...) Lista aceea trebuie sa intruneasca un numar de criterii. In primul rand integritate, nu mai e de conceput in secolul 21 Romania, membra in UE, sa nu aiba un guvern care sa nu fie cu adevarat 'Alba ca zapada'.

In al doilea rand, profesionalism. Nu poti sa ai in fruntea unui minister un om care undeva in lumea asta, intr-o meserie, intr-o afacere, intr-o functie publica, nu a dovedit ceva, un rezultat concret, palpabil, a scris o lege, a creat o inventie, un model de afaceri, ceva.

Aceste doua lucruri stau la baza alegerii viitorului cabinet, sper ca va exista rabdarea necesara si in partid si in afara partidului sa facem acest lucru pas cu pas, sa nu punem caruta inaintea cailor. Nu voi abdica de la aceste doua criterii, e o nisa, e un subler, va avea precizie nemteasca si cine nu intra prin sublerul ala nu intra", a spus Predoiu.

Predoiu neaga ca s-ar fi prezentat la un eveniment drept "premier in devenire"

Catalin Predoiu a fost desemnat de PNL drept premier in cazul in care partidul va ajunge la guvernare, anuntand ca va depune o motiune de cenzura impotriva Executivului condus de Victor Ponta si sperand la alegeri anticipate.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: AGERPRES