Predoiu: Avem mandat sa nimicim Guvernul Ponta. Cum vede PNL lista de ministri

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 09:37
9426 citiri
Predoiu: Avem mandat sa nimicim Guvernul Ponta. Cum vede PNL lista de ministri

Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte al PNL, a dezvaluit ca, la finalul lunii ianuarie, opozitia ar putea avea un draft al programului de guvernare, pe care noul PNL il va prezenta public.

Predoiu, desemnat ca premier din partea noului PNL, este de parere ca Ponta si PSD nu trebuie sa guverneze pana in 2016.

"Pana in 2016 PSD si Ponta isi pot reveni politic daca ii lasam sa se ridice. Acum sunt in genunchi, nauciti, chiar daca mascheaza acest lucru. Trebuie sa le aplicam lovitura politica de gratie, daramarea guvernului condus de premierul incompetent si mincinos Ponta. Avem mandat imperativ din 16 noiembrie sa nimicim politic Guvernul Ponta. Daca ne facem 'ca ploua' pe diverse motive, vom fi sanctionati in 2016", a declarat Predoiu, intr-un interviu pentru Romania Libera.

Fostul ministru a mentionat ca Opozitia are timp 12 saptamani sa puna la punct un nou program de guvernare.

Alina Gorghiu: Ar fi nefiresc si neonorant sa mai lasam PSD la guvernare

"Daca au fost romani care au stat in frig 12 ore ca sa voteze pentru Iohannis si indepartarea lui Ponta, atunci am putea si noi sa stam 'in priza' 12 saptamani in birouri incalzite ca sa pregatim in paralel programul de guvernare, majoritatea parlamentara si omogenizarea partidului", a adaugat Predoiu.

Acesta nu a dezvaluit niciun nume care s-ar afla in viitoarea echipa ministeriala.

"Nu vorbim inca despre nume, dar putem discuta despre criterii. Cred ca romanii nu mai accepta altceva decat o lista de ministri care au demonstrat competenta, integritate si eficienta in functii publice, in activitatea politica sau performanta intr-o cariera privata anterioara. Eu chem organizatiile partidului, liderii si esaloanele doi si trei, sa avanseze spre analiza nume de oameni noi, competenti, capabili sa-si asume responsabilitati. Chem societatea civila, profesiile, mediul academic si mai ales mediul de afaceri 'sa arunce' in arena oameni care au demonstrat lucruri bine facute in carierele lor", a conchis Predoiu.

Si noul presedinte al PNL, Alina Gorghiu, a declarat ca noul PNL intentioneaza "sa preia in curand" guvernarea.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...