Ziare.com

Predoiu: Am inregistrat rezultate pozitive in lupta impotriva coruptiei

de Florin Necula
Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 11:27

   

Predoiu: Am inregistrat rezultate pozitive in lupta impotriva coruptiei
Romania a inregistrat rezultate pozitive in lupta impotriva coruptiei, a declarat joi ministrul Justitiei Catalin Predoiu .

Predoiu a mai spus ca exista cateva preocupari esentiale in domeniul justitiei: ireversibilitatea proceselor si continuarea rezultatelor pozitive in combaterea coruptiei, inclusiv combaterea coruptiei la nivel inalt.

Declaratia ministrului Justitiei a fost facuta intr-o reuniune a Comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei impotriva coruptiei.

Presedintele Traian Basescu a fost invitat sa participe si el la sedinta, ca un "element de echilibru si de potentiala dinamizare", potrivit lui Predoiu.

"Suntem intr-o faza avansata, am finalizat proiectul de lege privind punerea in aplicare a codurilor de procedura, incercam sa gasim o formula de compromis pozitiva in legatura cu incadrarea bugetara privind noile coduri penale", a declarat ministrul Justitiei.

El a adaugat ca raportul din luna februarie referitor la coruptie va fi prefatat de rapoartele intermediare care vor fi inaintate, dar si de misiunea experitlor din noiembrie.

"Aceasta misiune este mai lunga, are o durata de 7 zile. Nu participa reprezentanti independenti si include o vizita in teritoriu", a afirmat Predoiu.

Potrivit ministrului Justitiei, editia oficiala a Noului Cod Civil a fost tiparita in 8.000 de exemplare pentru sistemul juridic, la care se vor adauga alte 80.000 de brosuri, un site dar si o pagina de Facebook.

Predoiu a concluzionat, afirmand ca s-au incheiat cu succes dezbaterile publice privind strategia nationala anticoruptie.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 896 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da,lupta anticoruptie e batjocorita chiar de ministrul Justitiei,

Basescu Traian spala bani proveniti din terorism international in tara si ministrul justitiei ii este complice,pentru ca,confor unui principiu de drept roman(latin)tacerea inseamna complicitate si acuza.Suntem romani care ne aparam statul de drept,nu vrem sa fim complicii unor infractori ce acum ocupa fraudulos puterea.
http://www.romaniapress.ro/actualitate/12351-basescu-risca-12-ani-de-inchisoare-pentru-spalare-de-bani.html

 

Justitia = 0+

sau doar +.
RIP.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor