Ziare.com

Predoiu: Concluzia raportului este ca Justitia nu trebuie politizata

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 16:47

   

Predoiu: Concluzia raportului este ca Justitia nu trebuie politizata
Una dintre conzluziile raportului pe Justitie privind Romania este ca Justitia nu trebuie politizata, a declarat miercuri ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

Raportul ar fi "de substanta preponderent tehnica si suprinde si contextul socio-economic al reformelor din Justitie", sustine Predoiu.

"Prima concluzie a raportului ar fi ca Guvernul Romaniei, inclusiv Ministerul Justitiei, Ministerul Public, inclusiv DNA si DIICOT au obtinut progrese pe cele patru obiective, eliminand prespectiva clauzei de salvgardare", a spus Predoiu.

A doua concluzie a raportului ar fi ca pentru o reforma completa este nevoie de vointa politica si de acoperirea costurilor pentru bunurile si serviciile oferite in sistemul judiciar. In plus, raportul subliniaza faptul ca sistemul nu trebuie politizat.

"Este important ca sectorul judiciar sa nu fie politizat, asta inseamna pastrarea discutiilor despre justitie in cadru strict tehnic", sustine Catalin Predoiu, adaugand ca ultima concluzie a raportului se refera la faptul ca aceasta trebuie sa functioneze independent.

Ministrul Justitiei a precizat faptul ca CE va continua monitorizarea si in vara anului 2010 va fi emis un nou raport.

Citeste mai multe despre Catalin Predoiu Raport Justitie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 590 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Predoiu ne lasa cu gura cascata

Se putea si mai bine, se putea si mai rau! Aceasta a fost singura remarca facuta de acum experimentatul ministru al Justitie, domnul Predoiu cand a a fost intrebat cum apreciaza raportul emis de expertii de la Bruxelles. Am aflat asta pe http://www.stiricentrale.ro/stire/Predoiu+despre+raport%3A+Se+putea+si+mai+bine%2C+dar+si+mai+rau/202/ unde ministrul se lauda fara rusine pentru marile realizari pe care le-a inregistrat justitia romaneasca in ultimii ani. Pai daca toata lumea isi face treaba asa cum trebuie prin tribunale, de ce *** aia de la Bruxelles nu ne-au ridicat porcaria asta de monitorizare??? Poate ne spune Predoiu. Nu m-ar mira sa zica faptul ca aceasta monitorizare face bine imaginii Romanieiā€¦Doar traim in Romania, iar domeniul justitiei nu face abstractie de la aberatiile ce se petrec in alte domenii.

 

Justitia nu trebuie politizata

Nu trebuie politizata, dar trebuie educata!
Noi muncim si nu gindim si procesele usoare dureaza ani de zile, finantate din banul statului. Bani care ar putea fi folositi pentru dezvoltare, pentru a crea noi locuri de munca, singura cale de a iesi din criza economica.
Judecatorii ar trebui controlati in procesele pe care le judeca caci sint responsabili de folosirea banului public.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor