Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Predoiu: Nu sunt optimist in ceea ce priveste raportul pe Justitie

Marti, 09 Februarie 2010, ora 23:22
1185 citiri
Predoiu: Nu sunt optimist in ceea ce priveste raportul pe Justitie

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, marti, ca nu este foarte optimist in ceea ce priveste raportul intermediar pe Justitie al Comisiei Europene pentru ca unele masuri au stagnat, pe fondul "tumultului politic".

Predoiu crede ca raportul, intermediar, care va fi comunicat in aceasta luna, in aproximativ doua saptamani, nu va fi unul foarte optimist in legatura cu reformele din Justitie din cauza evenimentelor furtunoase de pe scena politica, informeaza Mediafax.

"Ultimul raport din luna iunie a inregistrat o serie de progrese, asteptam un alt raport in luna februarie. Nu sunt foarte optimist in ceea ce il priveste pe acesta, pentru ca in ultimele sase luni, in special din cauza, hai sa ii spunem, tumultului politic, a dificultatilor de ordin institutional, constitutional, o serie de masuri au stagnat si suntem in urma cu anumite reforme, cum ar fi, de exemplu, desavarsirea acestui proiect de adoptare a Codurilor de procedura, o serie de chestiuni legate de resursele umane din sistemul judiciar si asa mai departe", a afirmat marti ministrul Justitiei, marti, la Targu Mures.

Predoiu a reiterat ideea ca obiectivul reformelor din sistemul judiciar vizeaza mai multa transparenta, proceduri mai simple, costuri cat mai mici pentru cetatean si, in final, "diseminarea in intreaga societate a sentimentului ca in justitie se face dreptate, pur si simplu", dar ca o serie de masuri nu au putut fi realizate la timp.

"Ce dificultati avem? O serie de masuri pe care le-am planificat nu au putut fi continuate in timp, cum ar fi adoptarea Codurilor de Procedura - Codul de Procedura Civila si Codul de Procedura Penala. Sunt alte chestiuni care au fost legate de acoperirea unui gol pe resursele umane din sistem, noi avem nevoie acum de ceva mai multi grefieri pentru a acoperi necesitatile sistemului, dar, in acelasi timp, avem nevoie de pregatirea sistemului judiciar pentru implementarea celor patru Coduri", a mai spus Predoiu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Catalin Predoiu raport Justitie, #raport interimar Justitie critic , #raport Justitie