Ziare.com

Predoiu: Prioritatea Justitiei este promovarea si adoptarea codurilor juridice

de Irina Ursu
Joi, 12 Februarie 2009, ora 15:33

   

Predoiu: Prioritatea Justitiei este promovarea si adoptarea codurilor juridice
Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a precizat joi ca obiectivul prioritar al ministerului pe care il conduce ramane promovarea si adoptarea codurilor juridice de catre Parlamentul Romaniei, iar saptamana viitoare va trimite la Guvern o propunere concreta pentru acest lucru.

"Raportul pe Justitie prezentat joi de Comisia Europeana subliniaza necesitatea ca acestea sa devina legi si sa fie supuse dezbaterilor publice, desi in anul 2008 aceste proiecte au stat in dezbatere publica timp de 6 luni de zile.

Saptamana viitoare voi inainta Guvernului o modalitate concreta prin care acestea pot fi adoptate si sa concilieze punctele de vedere ale celor doua partide care formeaza coalitia guvernamentala", a declarat Predoiu.

Ministrul justitiei a subliniat faptul ca propunerea pe care o va inainta va avea la baza discutiile de ultima ora din cadrul coalitiei, iar acestea vor fi puse apoi in dezbatere publica.

"Nu pot sa nu remarc cu parere de rau ca s-a pierdut o luna si jumatate fara sa progresam ca sa fie adoptate intr-un terment rezonabil. Trebuie sa verificam daca codurile au continut coerent si corespund caracterului judiciar, dar vom face si studiu de impact asupra sistemului judiciar. Dupa adoptarea acestora strategia de resurse umane a Consiliului Suprem al Magistraturii va fi revizuita", a mai precizat Predoiu.

Predoiu cere mai multi bani pentru Justitie de la buget

Catalin Predoiu a facut, joi, un apel public catre Guvern si Coalitie, pentru a avea in vedere, la rectificarile bugetare, suplimentarea bugetului pentru sistemul judiciar, avand in vedere ca obiectivele reformei justitiei nu pot fi atinse fara cresterea fondurilor alocate.

Ministrul a precizat ca, desi raportul CE nu analizeaza starea financiara a sistemului judiciar, mentioneaza faptul ca "punerea in aplicare cu succes a codurilor va depinde de alocarea de resurse financiare suficiente".

"Bugetul primit in aceasta faza nu permite satisfacerea nici a drepturilor salariale recunoscute prin hotarari judecatoresti, nici a nevoilor de investitii", a declarat Predoiu, precizand, din nou, ca bugetul va permite, insa, "eliminarea unor diferente conjuncturale de salarizare in cadrul sistemului judiciar".

In contextul numeroaselor actiuni in instanta ale magistratilor, pentru recuperarea drepturilor salariale restante, ministrul a facut un apel pentru incetarea actiunilor judiciare "abuzive", indreptate impotriva ministerului, cu precizarea ca asteapta acelasi gest din partea Consiliului Superior al Magistraturii care, "din pacate, pe tot parcursul anului 2008, a avut o politica de pasivitate fata de acest fenomen", pe care l-a incurajat "tacit".

Catalin Predoiu a semnalat, din nou, ca se impune elaborarea urgenta a unei legi a salarizarii in sistemul judiciar.

"Punerea in aplicare a codurilor presupune includerea, in bugetele anuale, a unor sume importante pentru reaorganizarea instantelor si parchetelor, ceea ce implica considerarea sistemului judiciar, de catre Guvern si Parlament, "un domeniu de interes strategic si finantat corespunzator". "Fara aceasta garantie, reforma va ramane un concept pe hartie", a conchis ministrul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1328 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bien sûr.............................................................;

,,Prioritatea Justitiei este promovarea si adoptarea codurilor juridice,,
SIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
CORUPTIA LA NIVEL INALT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CORUPTIA LA NIVEL INALT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!CORUPTIA LA NIVEL INALT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DOMNULE MINISTRU PREDOIU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

BIEN!!!!!!!!!!!!

CERTEMENT?????????????????????

(bien sûr..................)DOMNULE WEB?????

DECE NU

l-ai trimis pe socrul dtale la PUSCARIE dle ministru?
Falimentul BIR - stiti ceva ?

 

NA

Ehe!De ce crezi tu ca e ministru? Troc, socrul NUP in dosarul BIR, iar el nu misca in front in fata lui Base!!!!!!!!!!

miroase

Ruginitu-miroase a Bota Pompiliu. Altceva mai sti decat socrul lui Predoiu ? Te-au dat afara de la OTV, ca nu mai ai bani sa-ti platesti emisiunea, si acum te dai pe ziare-com, fiindca e gratis.

Astia da infractori!

Obsedatule...esti nesimtit ori habar n-ai pe ce lume traiesti! Sau la cat de prostanac esti te deranjeaza baietii destepti? Esti blond? Spune pe bune!

predoiu=incapabil

predoiu un prost cu un limbaj de lemn

 

Omu' insemnat!

Peltic si cu limba de lemn-ai dreptate!

A treia TROMPETA

a lui Basescu a devenit Predoiu
prima trompeta Boc , a doua Geoana
a treia trompeta PREDOIU

 

predoiu e un zero nociv

predoiu e un tip extrem de nociv si daca nu va fi demis curand, justitia va intra intr-una din perioadele sale cele mai negre: mult mai negre decat pana acum...nu are decat interesele protectiei familiei sale si prietenilor (stoica et comp.) fata de gravele fapte penale pe care le-au comis (devalizari de banci etc.), deci nu e decat o marioneta sinistra; cu cat va sta mai mult in fruntea ministerului, ca paduchele, cu atat va fi mai rau...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor