Ziare.com

Ambasadorul Olandei, invitat la Ministerul Justitiei

Marti, 07 Iunie 2011, ora 16:59

   

Ambasadorul Olandei, invitat la Ministerul Justitiei
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, spune ca marti dimineata a avut o discutie telefonica cu ambasadorul Olandei la Bucuresti, Tanya van Gool, pe care a invitat-o la MJ pentru a discuta pe tema progreselor Romaniei in reforma justitiei, ca urmare a afirmatiilor recente ale unui oficial olandez.

Predoiu a sustinut marti o declaratie de presa pe tema afirmatiilor si comentariilor legate de unele declaratii ale unor oficiali si diplomati olandezi, potrivit carora tara noastra nu ar indeplini criteriul statului de drept, datorita unor probleme legate de reforma Justitiei.

Predoiu a sustinut ca aprecierile care ignora progresele Romaniei in domeniul Justitie si Afaceri Interne sunt inacceptabile, exprimandu-si speranta ca reprezentantii Comisiei Europene si cei al altor state membre vor tine cont de ele.

"Suntem in permanent contact cu Ambasada Olandei la Bucuresti pe aceste teme. Am avut o discutie telefonica astazi de dimineata (marti n.red.) cu doamna ambasador Tanya van Gool si am invitat-o la Ministerul Justitiei pentru a discuta cele de mai sus. Doamna ambasador cunoaste realitatile din Romania si sunt convins ca aceasta imprejurare va contribui la corectarea unor perceptii eronate ale unor oficiali olandezi", a declarat Catalin Predoiu.

In finalul declaratiei, Predoiu a spus ca Romania va continua reformele alaturi de celelalte institutii din sistemul judiciar.

"Sustinem orice initiativa de natura sa imbunatateasca functionarea sistemelor judiciare in Europa, dar in egala masura vom respinge intotdeauna afirmatii si acuze fara temei, justificate exclusiv de ratiuni politice interne ale unor state membre, care ignora munca judecatorilor, procurorilor si personalului auxiliar din Justitie si sistemul penitenciar", a adaugat ministrul Justitiei.

Noi probleme la aderarea la Schengen? Olanda nu crede ca Romania e stat de drept

Sursa: rNews

Articol citit de 1347 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FELICITARI PREDOIU-UN ADEVARAT PATRIOT!

FIRESTE CA STRAMBELE AU FOST OFERITE DE INITIALELE U.S.L.!

 

deja Doamna Ambasador tremura de frica convocarii !

poata slugarinicul Predoiu sa-l convoace si pe Papa, realitatea e aceiasi : legea in Romania este pentru catei, dulaii sar gardul !
ca un sfat, nu te mai imbata cu apa rece ( nu cu whisky ca matrozul )

DAR MINISTRU DE EXTERNE CE PAZESTE ?!?!?!

Aduna cele 1 milion de voturi promise sau ii la baie ?!?!
Aceasta este treaba MAE !!!!!

PREDOIU CALAUL JUSTITIEI ROMANE!

Bravo, tovarase progenitura securista Predoiu Catalin.O deranjeaza pe Excelenta sa d-na Tanya van Gool,ambasadorul Olandei in Romania pentru ce?Sa o umileasca ca un securist basesc?

Sau poate se la lauda Predoiu Catalin cum ii terorizeaza pe judecatpri incarcandu-i cu cat mai multe dosare astfel ioncat ,apoi sa aiba cu ce-i santaja?

Tribunalul Bucuresti ii bate obrazul lui Catalin Predoiu, aratand ca principalul vinovat pentru volumul urias de dosare este Ministerul Justitiei.
Printre factorii de risc sesizati de conducerea Ministerului Justitiei, prin Catalin Predoiu, in Raportul privind starea Justitiei, au fost identificati, ca factori de risc resursele materiale si financiare, precum si lipsa de predictibilitate si stabilitate a aspectelor privind statutul judecatorilor si procurorilor, iar ca principale vulnerabilitati, volumul de dosare aflat pe rolul instantelor/parchetelor din Romania, subdimensionarea personalului afectat sistemului si subfinantarea instantelor/parchetelor din perspectiva resurselor materiale alocate sistemului judiciar.(sursa lumea justitiei.ro)

BLONDELE LUI BASESCU si la MJ.

" JUSTITIA LA SECRET - Secretarul de stat din Ministerul Justitiei, Lidia Barac, sustine aberatia PDL de a transforma actul de justitie intr-un secret de serviciu, pana la solutionarea definitiva a cauzei.Secretarul de stat in Ministerul Justitiei, judecatoarea Lidia Barac, a precizat, intr-un raspuns transmis CSM, ca institutia pe care o reprezinta este de acord cu propunerea de modificare a Legii 544/2001, privind liberul acces la informatii de interes public facuta de deputatul PDL Mihail Boldea, in sensul ca dosarele din instanta sa nu fie publice decat dupa momentul pronuntarii unei decizii definitive. Cu alte cuvinte, Ministerul Justitiei sustine trecerea Justitiei la secret, singura institutie care s-a opus in acest moment modificarii legislative fiind Consiliul Superior al Magistraturii, pe motiv ca odata ajuns la instanta, dosarul este public."

http://www.luju.ro/institutii/min-justitiei/update-justitia-la-secret-secretarul-de-stat-din-ministerul-justitiei-lidia-barac-sustine-aberatia-pdl-de-a-transforma-actul-de-justitie-intr-un-secret-de-serviciu-pana-la-solutionarea-definitiva-a-cauzei

PRACTICA SECURISTA A TATALUI PREDOIU ion ministerul fiului:

Judecatorii sunt urmariti ca musculitele! - Sub pretextul preventiei, Ministerul Justitiei a montat in instante sisteme de supraveghere video ..

http://www.luju.ro/institutii/min-justitiei/judecatorii-sunt-urmariti-ca-musculitele-sub-pretextul-preventiei-ministerul-justitiei-a-montat-in-instante-sisteme-de-supraveghere-video

s.a.m.d...

 

ALO de DRAGNEA NU ZICI NIMIC?

cam ciudat! nu ai voie?

Excelent dle Predoiu

Personal asi fi cerut rechemarea in tara a stupidei ambasadoare!Evident pot spune acest lucru in calitate de persoana fizica!Atitudinea dlui Predoiu este una civilizata,europeana si demna!Nu este cazul "ambasadoarei"care nu cunoaste cele mai elementare norme de diplomatie!Teo

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor