Predoiu il contrazice pe ambasadorul Cehiei

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 16:06
2066 citiri
Predoiu il contrazice pe ambasadorul Cehiei

Ritmul in care justitia din Romania este reformata nu este unul lent, asa cum a apreciat ambasadorul Cehiei Petr Dokladal, considera ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

Parerea exprimata de ambasador, potrivit caruia reformarea justitiei in tara noastra a incetinit dupa 2007, este una "singulara" si, cel mai probabil, "scoasa din context", a declarat, miercuri, Predoiu.

Intrebat daca a primit semnale de la reprezentantii Uniunii Europene, legate de incetinirea ritmului reformei, lucru afirmat de ambasadorul Cehiei, Catalin Predoiu a explicat ca nu se mai poate spune ca reforma Justitiei s-a realizat pana in 2007.

Ministrul Justitiei a precizat ca, in data de 16 ianuarie, a participat la Consiliul JAI de la Praga, unde s-a intalnit cu vicepresedintele Comisiei Europene, Jacques Barrot, si cu secretarul general al CE, Catherine Day.

"Mesajul este ca inregistram progrese si am fost felicitati pentru asta", a mai declarat, miercuri, Catalin Predoiu, cu precizarea ca "nu mai este timp de pierdut" si ca exista o lista cu obiective care trebuie inchise cat mai repede.

In cadrul intalnirii cu vicepresedintele CE, s-a precizat ca "raportul de monitorizare din februarie va fi unul intermediar, factual, ce va prezenta progresele inregistrate", potrivit mapei de presa data in timpul conferintei.

Reformarea justitiei in Romania - un proces care necesita vointa politica si raspundere din partea unor persoane-cheie din institutiile statului - a incetinit foarte mult dupa 2007, a declarat intr-un interviu Petr Dokladal, ambasadorul Cehiei, a carui tara detine presedintia UE.

Raportul interimar al Comisiei Europene privind justitia din Romania va fi publicat in luna februarie, in perioada presedintiei cehe a Uniunii Europene.

Potrivit ambasadorului Dokladal, in Romania, exista un progres in domeniul reformarii justitiei, dar puteau fi obtinute mult mai multe. Mai ales dupa intrarea Romaniei in UE, ritmul acestor reforme a incetinit foarte mult, noteaza diplomatul.

"Noi insine, in calitate de noua tara membra, stim ca acesta este un proces care exprima o vointa politica puternica, ce traverseaza de-a lungul si de-a latul societatile, si (este - n.r.) raspunderea sociala a unor persoane-cheie in institutiile respective ale statului", a explicat Dokladal.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ambasaodr Cehia, #reforma justitie lent, #Catalin Prediu, #reforma justitie Cehia, #justitie Predoiu , #reforma Justitiei