Ziare.com

Predoiu: Imaginea legislaturii anterioare nu se sterge peste noapte

Marti, 19 Mai 2009, ora 20:45

   

Predoiu: Imaginea legislaturii anterioare nu se sterge peste noapte
Raportul CE pe Justitie va evalua atitudinea politica fata de lupta anticoruptie si reforma justitiei, a anuntat, marti, ministrul Catalin Predoiu.

Ministrul Justitiei a adaugat ca recenta schimbare de atitudine a Parlamentului este de apreciat, dar nu poate "sterge peste noapte" impresia Comisiei Europene.

"Dupa experienta pe care o am si dupa zeci de intalniri la nivel comunitar atat cu ministri, cat si cu experti pot sa va spun ca ceea ce se evalueaza, dincolo de indeplinirea obiectivelor tehnice, este atitudinea politica generala si mentalitatea la nivelul sistemului judiciar.

Ceea ce urmareste Comisia pe termen lung este atitudinea noastra ca societate si ca stat fata de reforma in justitie si lupta anticoruptie", a aratat ministrul Justitiei, in timpul audierii de la Comisia pentru Afaceri Europene din Parlament.

Predoiu a apreciat ca fiind "un pas inainte" schimbarea de atitudine a Parlamentului in ceea ce priveste dosarele de mare coruptie, insa considera ca acest lucru nu va influenta foarte mult opiniile deja formate in anii precedenti.

"O spun fara rezerve, pozitia si luarile de cuvant politice in legislatura anterioara au creat o anumita impresie care nu se poate sterge peste noapte printr-un simplu act, fie el modificarea procedurii de ridicare a imunitatii, sau emiterea unei adrese intr-un dosar sau altul", a spus Predoiu.

Totodata, la nivelul sistemului judiciar, Catalin Predoiu spune ca impresia Comisiei nu tine numai de activitatea si atitudinea MJ sau CSM, "ci si de modul in care magistratii se raporteaza la procesele de reforma si lupta anticoruptie.

Citeste mai multe despre Predoiu imagine CE justitie politica CE
Sursa: rNews

Articol citit de 631 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Predoiu

Un copil necopt.

 

na-ti-o stramba

ca ti-am dres-o !

Predoiu s-a dat de 3 ori peste cap si a devenit Fat-Frumos

Pai nu tu ai fost si in legislatura trecuta ministru la Injustitie, bai jmeghere?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor