Ziare.com

Predoiu prezinta in Franta ultimele evolutii in reforma justitiei

Luni, 02 Mai 2011, ora 17:27

   

Predoiu prezinta in Franta ultimele evolutii in reforma justitiei
Ministrul Justitiei Catalin Predoiu face, in perioada 3-4 mai, o vizita de lucru in Franta, care se inscrie in seria demersurilor diplomatice facute de acesta pentru prezentarea ultimelor evolutii in materia reformei in justitie, cu impact in evaluarea din cadrul MCV, informeaza MJ.

Potrivit reprezentantilor MJ, in cadrul vizitei in Franta, ministrul Predoiu va discuta cu omologul francez, Michel Mercier. Alaturi de subiectele de interes pentru MCV, discutiile se vor axa si pe dosare aflate pe agenda europeana, in dezbaterea consiliului JAI, cooperarea judiciara romano-franceza si proiecte de cooperare bilaterala intre cele doua state.

In aceeasi perioada, ministrul roman al Justitiei va avea intalniri cu Claude Gueant, ministrul francez de Interne, iar subiectul central ce urmeaza sa fie dezbatut fiind cel al evolutiilor MCV, cu importanta majora mai ales in contextul eforturilor tehnice si diplomatice ale Romaniei de pregatire a aderarii la spatiul Schengen.

Totodata, pe agenda vizitei mai figureaza intalniri cu Vincent Lamanda, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii din Franta, unde se vor discuta chestiuni de interes comun legate de organizarea sistemului judiciar si de functionarea instantelor, cu Jean Castelain, presedintele Baroului din Paris si cu Gilles Briatta, secretar general pentru Afaceri Europene, consilier pentru Afaceri europene al Primului Ministru.

Demersul diplomatic va fi completat si de un dejun de lucru la care se vor dezbate teme de interes pentru sistemele de justitie din cele doua state precum si aspecte ale justitiei europene, la care vor lua parte personalitati ale lumii politice si ale sistemului judiciar din Franta precum Jacques Barrot, membru al Consiliului Constitutional, fost comisar european pentru Justitie, Jean-Pierre Picca, consilier prezidential pentru afaceri juridice, Elisabeth Guigou, vicepresedinte al Adunarii Nationale si fost ministru al Justitiei.
Sursa: rNews

Articol citit de 1377 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nimic rau in aceste intalniri.

D.l Predoiu face un schimb de experienta pe actul de justitie si o clarificare a efortului Romaniei pentru aderarea la spatiu Schengen.
Romania nu este ceia-ce prezinta politicienii occidentali ranchiunosi.

 

Chiar sint curios ce va spune ! Si cum se va face de rusine !

Ce justitie are Romania ? Sau mai bine spus justitia care no are Romania ! Exemple simple dare foarte multe 1Dosare neterminate ale oamenilor din politica de foarte multa vreme deschise 2 Personal din justitie foarte corupt si nepotisme exagerat de mare 3 Judecati de cazuri de neinteles cu anii multi de puscarie dar in libertate si acum 4 Oameni politici de care nici macar nu se ating din cauza ca justitia este supusa SRI si MAI !
Probabil reforma pe hirtie exista dar in practica tot ca pe vremea comunistilor se practica justitia ! Chiar ma intreb de ce au schimbat numele securitati ! Ce justitie domnule ce justitie ! Obanda de corupti si de banditi in marea lor majoritate supusi SRI si MAI !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor