Ziare.com

Catalin Predoiu a discutat cu Joschka Fischer despre Nabucco

de Irina Ursu
Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 16:07

   

Catalin Predoiu a discutat cu Joschka Fischer despre Nabucco
Ministrul interimar al Afacerilor Externe, Catalin Predoiu, s-a intalnit marti cu consilierul politic al RWE/OMV pentru proiectul Nabucco, Joschka Fischer, si au discutat despre stadiul actual al dezvoltarii gazoductului Nabucco.

Cei doi au discutat si despre pasii urmatori avuti in vedere pentru materializarea proiectului, informeaza un comunicat al MAE remis Ziare.com.

Catalin Predoiu a reafirmat rolul strategic al proiectului Nabucco pentru securitatea energetica a Europei si prioritatea acordata de Romania implementarii sale.

Partile au conchis ca perspectivele proiectului sunt pozitive, fiind necesara in continuare o sustinere activa cat mai larga din partea tuturor partenerilor la proiect.

Ministrul interimar al Afacerilor Externe a subliniat atentia sporita pe care Romania o acorda intaririi relatiilor bilaterale cu potentialii furnizori, in special Azerbaidjanul si Turkmenistanul, amintind in acest sens recentele contacte bilaterale la cel mai inalt nivel cu aceste state in cadrul carora proiectul Nabucco a reprezentat un subiect important pe agenda discutiilor.

Joschka Fischer a subliniat necesitatea pastrarii momentului pozitiv, creat prin semnarea Acordului Nabucco in luna iulie, prin coagularea unei sustineri politice largi, atat de necesara proiectului.

Vizita in Romania a domnului Joschka Fischer se inscrie in cadrul mai larg al vizitelor sale de promovare a proiectului Nabucco in tari consumatoare, de tranzit si producatoare de gaze naturale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 702 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor