Ziare.com

Catalin Predoiu a votat impotriva ANI

Miercuri, 08 Octombrie 2008, ora 08:36

   

Catalin Predoiu a votat impotriva ANI
Consiliul Superior al Magistraturii nu a urmarit blocarea activitatii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), a precizat, marti, presedintele CSM, Lidia Barbulescu.

Insa, ea este contrazisa de adresa trimisa Avocatului Poporului, in care contesta drept neconstitutional un intreg articol din Legea ANI.

Totodata, Lidia Barbulescu a precizat ca toti membrii CSM, inclusiv ministrul justitiei, Catalin Predoiu, au fost de acord cu acest demers, pe care l-au aprobat in sedinta din 18 septembrie.

Ulterior insa, Predoiu si-a schimbat pozitia, sustinand ca sesizarea Consiliului nu ar fi oportuna, relateaza Evenimentul Zilei.

La baza demersului CSM si, implicit, a scandalului iscat in urma acestuia sta, de fapt - potrivit informatiilor afisate si pe site-ul Consiliului -, sesizarea judecatorului militar Radu Stancu, de la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti.

Acesta a solicitat CSM un punct de vedere legat de faptul ca Legea ANI contine reglementari referitoare la publicitatea declaratiilor de avere, gasite neconstitutionale in aprilie.

Atunci, Curtea Constitutionala, sesizata de un grup de parlamentari, s-a pronuntat in legatura cu o serie de dispozitii din Legea privind controlul averilor, care s-ar regasi si in Legea ANI.

Astfel, plenul CSM a decis pe 18 septembrie formularea unei solicitari catre Avocatul Poporului, "pentru a se sesiza direct Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii ANI, din moment ce ratiunile avute in vedere la pronuntarea deciziei din 16 aprilie se regasesc si aici".

Citeste mai multe despre CSM Lidia Barbulescu sesizare ani lege
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1038 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CE INTELEGETI,DRAGILOR,DIN ACEST ARTICOL NESEMNAT?

Eu,personal,nimic.Dar pot sa spun ce se intelege din situatia creata de avocata lui "Bradisteanu-4 milioane".Se intelege ca ANI nu are nici o putere.Ca de fapt,sforile puterii sunt in Parlament,in Comisia juridica a coanei procuror Norica."Dreptate,ochii plinsi vor sa te vada"!

 

DATORUL VANDUT NU VREA PUBLICITATE

DATORUL VANDUT LA BANCI SI VECINI NORMAL C ANU VREA PUBLICITATE...DE CE SA STIE PRIETENII CAT E DE SARAC DE FAPT...SI CA TOT CE ARATA E PROPRIETATEA BANCII...SI DACA VREO DATA...CINEVA II FACE CADOU...C/V CREDITULUI DE CE SA STIM NOI CE C.U...A PUPAT?!?!?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor