Ziare.com

Catalin Predoiu s-a intalnit cu omologul sau bular

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 19:38

   

Catalin Predoiu s-a intalnit cu omologul sau bular
Ministrul interimar al Afacerilor Externe, Catalin Predoiu, a avut vineri o intalnire cu ministrul bulgar al Afacerilor Externe, Rumiana Jeleva, care se afla la Bucuresti pentru a participa la Congresul General al femeilor din PPE.

Discutiile au vizat stadiul relatiilor bilaterale romano - bulgare, precum si subiecte de actualitate ale agendei europene. Ministrii au discutat despre domeniile in care cooperarea intre cele doua state poate fi intensificata, cum ar fi cooperarea la Marea Neagra, problematica mediului, a energiei, a transporturilor, arata un comunicat MAE, remis Ziare.com.

"Potentialul de dezvoltare a cooperarii intre Romania si Bulgaria este unul apreciabil, iar nivelul coordonarii bilaterale trebuie sa fie consolidat.

Suntem interesati de dezvoltarea de proiecte comune in domeniul infrastructurii, energiei si al cooperarii la Marea Neagra. Este important sa actionam in tandem in interiorul Uniunii Europene, deoarece, ca state vecine, avem posibilitatea de a gasi solutii comune la provocari comune.

[...] Este evident ca realizam progrese in eforturile noastre de a largi grupul de prieteni ai Republicii Moldova in UE", a declarat presei ministrul Catalin Predoiu.

Totodata, s-a realizat un schimb de opinii cu privire la Mecanismul de Cooperare si Verificare, la efectele crizei economice si financiare, precum si la Tratatul de la Lisabona si viitorul constructiei europene.

E.E.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 493 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

fg

Citez din titlul articolului afisat la aceasta ora: "Catalin Predoiu s-a intalnit cu omologul sau bular".
Din ce galaxie e specia BULAR? Ca pe Terra n-am auzit de asa o natie.

 

poate

s-a intalnit cu omologul arhicunoscut "BULA" ha ha ha

 

Sa ridem cu ziare.com

E foarte bine ca Predoiu s-a intilnit cu omologul bular !
Dar in ce limba s-au inteles ? Cumva bulara ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor