Ziare.com

Inca 100 de soldati romani vor ajunge in 2010 in Afganistan

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 17:48

   

Inca 100 de soldati romani vor ajunge in 2010 in Afganistan
Ministrul interimar al Afacerilor Externe, Catalin Predoiu, participa, la Bruxelles, la reuniunea formala a ministrilor afacerilor externe din statele membre NATO, unde a anuntat ca Romania va trimite in 2010 inca 100 de soldati in Afganistan.

Seful diplomatiei romane a precizat ca Romania are o prezenta substantiala in cadrul operatiunii, indicand faptul ca, ulterior summit-ului NATO de la Bucuresti din aprilie 2008, contributia romaneasca s-a dublat, ajungand, in prezent, la mai mult de 1.000 de militari, dislocati in partea de sud a Afganistanului, trupe care vor fi suplimentate, in cursul anului 2010, cu inca 100 de persoane, se arata intr-un comunicat MAE, remis Ziare.com.

La solicitarea Secretarului General al NATO adresata aliatilor de a-si spori alaturi de SUA contributia la ISAF, ministrul roman a mentionat ca Romania va analiza posibilitatea sporirii contributiei in Afganistan in spiritul solidaritatii aliate si in conformitate cu evaluarile si procedurile de decizie nationala.

"La reuniune, ministrii de externe aliati au abordat, in cadrul diferitelor formate de reuniuni, subiecte de interes aflate pe agenda politica a Aliantei Nord-Atlantice. Aliatii au reafirmat angajamentul fata de continuarea implicarii in cadrul operatiunii din Afganistan, in vederea asigurarii unei solutii durabile de stabilizare a regiunii, cu sublinierea importantei asigurarii unei cooperari cat mai stranse cu statele din regiune, precum si cu ceilalti actori implicati (ONU si UE)", se arata in document.

Participantii la reuniunea statelor membre NATO cu statele contributoare la ISAF au salutat decizia administratiei americane privind strategia asupra stabilizarii Afganistanului.

"Catalin Predoiu, ministrul interimar al Afacerilor Externe, a reconfirmat angajamentul de lunga durata al Romaniei pentru misiunea NATO din Afganistan, prin sustinerea eforturilor de stabilizare si de combatere a terorismului", se mai arata in comunicatul citat.

"In urma reuniunii, ministrii au adoptat o declaratie referitoare la Afganistan si au aprobat documentul referitor la sprijinul ISAF in contextul proceselor de reintegrare si reconciliere din acest stat", se mai arata in comunicatul citat.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1447 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ok !

Asa va vrem fratilor ! Unul pentru toti , toti pentru unu !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor