Ziare.com

Piata de avocatura din Romania nu depasesete 250 de milioane de euro

Luni, 31 Martie 2008, ora 13:59

   

Piata de avocatura din Romania nu depasesete 250 de milioane de euro
Piata de avocatura din Romania nu depaseste 250 milioane de euro, in timp ce in plan mondial exista firme de avocati ce realizeaza anual peste un miliard de euro, a declarat, luni, Calin-Andrei Zamfirescu, senior partner la firma de avocatura Zamfirescu-Racoti-Predoiu, informeaza NewsIn.

"Orice evaluare - in lipsa statisticilor sau a informatiilor fie si partiale - este extrem de hazardata. Totusi, avand in vedere prezenta a peste 10 societati de avocati ce au depasit ca cifra de afaceri cinci milioane de euro anual, alaturi de alte cateva zeci de societati de avocati cu cifre de afaceri importante, cred ca putem vorbi de o piata care depaseste 200-250 de milioane de euro anual.

Cifra este extrem de modesta inca, in plan mondial existand firme de avocati ce realizeaza anual peste un miliard de euro", a declarat Calin-Andrei Zamfirescu. Potrivit reprezentantului casei de avocatura, sectorul imobiliar a fost principalul motor de crestere, acest domeniu a oferit cele mai multe si cele mai mari tranzactii.

"Incepand cu 2004-2005 sectorul imobiliar a oferit cele mai mari si numeroase tranzactii, ocupand locul lasat liber de catre marile privatizari. Situatia a ramas neschimbata si in anul in curs, urmand achizitiile si fuziunile, listarile pe piata de capital si litigiile de anvergura - inclusiv arbitrajele comerciale si medierile.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Cred ca litigiile comerciale importante, finalizate uneori si prin tranzactii, reprezinta elementul de noutate al ultimilor ani", a spus Calin-Andrei Zamfirescu.

Casa de avocatura Zamfirescu, Racoti, Predoiu estimeaza pentru anul in curs o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 30%. De asemenea urmareste depasirea mediei de 120.000 euro/avocat anual si diminuarea costurilor cu minim 10%.

Din tranzactiile importante asistate anul trecut de Zamfirescu, Racoti, Predoiu fac parte listarea Vimetco N.V. pe London Stock Exchange, finantare prin credit sindicalizat a societatii Vimetco N.V. cu 190 milioane de dolari, asistenta Grupului irlandez CRH in preluarea Elpreco Craiova si asistenta proiect imobiliar Romflet SA (peste 700 apartamente cu o valoare de 120 milioane de euro).

Pe data de 29 februarie 2008, Catalin Marian Predoiu, avocat asociat la casa de avocatura Zamfirescu, Racoti, Predoiu din 2005, a fost numit in functia de ministru al Justitiei si a depus juramantul in calitate de ministru. Pe durata mandatului de ministru al Justitiei, calitatea de avocat a acestuia este suspendata pentru caz de incompatibilitate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1398 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor