Predoiu: Guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD trebuie inlocuit

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 12:36
2479 citiri
Predoiu: Guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD trebuie inlocuit

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu este de parere ca, pentru continuarea politicilor anticoruptie, "guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD trebuie inlocuit", iar mutarile presedintelui ales Klaus Iohannis din urmatoarele trei luni vor fi "cruciale" pentru democratie.

"In urma cu 11 ani, ONU proclama 9 decembrie Ziua Internationala Anticoruptie (adoptata si de Romania un an mai tarziu), semnal clar privind existenta unui fenomen international al coruptiei si al deciziei de a-l combate prin politici, legi si institutii anticoruptie.

Continuarea politicilor, legilor si institutiilor anticoruptie in Romania vor fi posibile pe termen lung daca inlocuim guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD cu un guvern pe linia noii politicii stabilite prin votul din 16 noiembrie. De aceea, mutarile Presedintelui Iohannis din urmatoarele trei luni vor fi cruciale pentru mersul justitiei, anticoruptiei si democratiei in Romania", scrie pe Facebook Catalin Predoiu, intr-un mesaj transmis de Ziua Internationala Anticoruptie.

Liderul PNL mentioneaza ca, in Romania, "ca si in alte tari, avem coruptie, dar de cativa ani avem si politici, si legi si institutii anticoruptie".

Predoiu il acuza pe Ponta: A primit mita pentru memorandumul cu KazMunaiGaz, semnat in Dubai?

"Succesele DNA au scos la lumina principala problema a politicului din Romania, coruptia, si au scos din joc centre de putere corupta - la nivel local sau national. Cu toate acestea, fenomenul persista, pentru ca are, ca orice buruiana, radacini vechi si intinse, dar si pentru ca este alimentat in continuare. DNA va fi in continuare performant in combaterea efectelor coruptiei, insa cauzele se rezolva in alta parte. Schimbarea modului de functionare a partidelor (de la constituire, pana la promovare si finantare, cresterea concurentei prin aparitia de noi partide si reformarea celor existente), privatizarea prin bursa in loc de negociere directa, integrarea informatiilor in procesul de fiscalizare si impozitare sunt doar cateva masuri care pot fi luate in zona cauzelor. Ele nu se vor lua insa de un guvern demonstrat corupt si neocomunist Ponta-PSD", continua Predoiu.

Prim-vicepresedintele sustine, in inchierea mesajului sau, ca "primul pas spre continuarea anticoruptiei in Romania este un guvern izvorat din votul pro-Iohannis din 16 noiembrie".

D.R.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Catalin Predoiu atac Ponta, #Catalin Predoiu guvern Ponta , #stiri Catalin Predoiu