Predoiu: Se intentioneaza repunerea pe tapet a Legii amnistiei si gratierii

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 21:56
2253 citiri
Predoiu: Se intentioneaza repunerea pe tapet a Legii amnistiei si gratierii
Foto: Facebook/Catalin Predoiu

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, luni, ca guvernantii intentioneaza "repunerea pe tapet a Legii amnistiei si gratierii", dar si initierea unui proiect de lege privind modificarea organizarii ICCJ si a DNA, care ar insemna "o incalcare a MCV".

"Vicepremierul Liviu Dragnea, omul de incredere al domnului Ponta, pregateste o noua ofensiva legislativa antijustitie, bazata pe trei piloni", a precizat Predoiu, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca aceasta ofensiva se refera la un proiect de lege privind scutirea de responsabilitate a presedintilor Consiliilor judetene, rediscutarea proiectului legii amnistiei si initierea unui proiect de lege privind numirile si atributiile ICCJ si ale DNA.

"Dragnea pregateste o bresa in sistemul justitiei"

Potrivit lui Predoiu, PDL se opune acestor demersuri ale PSD. "Domnul Dragnea ar vrea sa trimita in justitie si mai departe, unde e cazul, in puscarie pe angajatii Consiliilor judetene in locul si pentru faptele pe care le comit baronii locali.

Ne opunem categoric acestui proiect, nu e prima tentativa a domnului Dragnea. Aflam, de asemenea, ca se intentioneaza repunerea pe tapet a legii privind amnistia si gratierea prin care domnul Dragnea pregateste o bresa in sistemul justitiei, vrea sa dea o gaura in gardul penitenciarului prin care sa iasa coruptii PSD", a explicat Catalin Predoiu.

El a mai spus ca, potrivit unei informatii neverificate, s-ar pregati "in taina" un proiect privind ICCJ si DNA.

"In fine, avem o informatie neverificata, speram sa nu se confirme, ca in mare taina se pregateste un proiect de lege privind modificarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a DNA, care ar urma sa fie in Parlament sub forma unei initiative legislative din partea unor parlamentari ai PSD, PC, UNPR si UDMR", a adaugat Predoiu.

El a aratat ca o astfel de initiativa legislativa ar trebui sa aiba avizul CSM si al Comisiei Europene. "Un astfel de proiect de lege ar insemna o incalcare a MCV", a adaugat Predoiu.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Catalin Predoiu Legea aministiei, #Catalin Predoiu Drgnea bresa justitie, #Predoiu lege aministie justitie , #stiri Catalin Predoiu
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5