Predoiu: Se intentioneaza repunerea pe tapet a Legii amnistiei si gratierii

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 21:56
2307 citiri
Predoiu: Se intentioneaza repunerea pe tapet a Legii amnistiei si gratierii
Foto: Facebook/Catalin Predoiu

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, luni, ca guvernantii intentioneaza "repunerea pe tapet a Legii amnistiei si gratierii", dar si initierea unui proiect de lege privind modificarea organizarii ICCJ si a DNA, care ar insemna "o incalcare a MCV".

"Vicepremierul Liviu Dragnea, omul de incredere al domnului Ponta, pregateste o noua ofensiva legislativa antijustitie, bazata pe trei piloni", a precizat Predoiu, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca aceasta ofensiva se refera la un proiect de lege privind scutirea de responsabilitate a presedintilor Consiliilor judetene, rediscutarea proiectului legii amnistiei si initierea unui proiect de lege privind numirile si atributiile ICCJ si ale DNA.

"Dragnea pregateste o bresa in sistemul justitiei"

Potrivit lui Predoiu, PDL se opune acestor demersuri ale PSD. "Domnul Dragnea ar vrea sa trimita in justitie si mai departe, unde e cazul, in puscarie pe angajatii Consiliilor judetene in locul si pentru faptele pe care le comit baronii locali.

Ne opunem categoric acestui proiect, nu e prima tentativa a domnului Dragnea. Aflam, de asemenea, ca se intentioneaza repunerea pe tapet a legii privind amnistia si gratierea prin care domnul Dragnea pregateste o bresa in sistemul justitiei, vrea sa dea o gaura in gardul penitenciarului prin care sa iasa coruptii PSD", a explicat Catalin Predoiu.

El a mai spus ca, potrivit unei informatii neverificate, s-ar pregati "in taina" un proiect privind ICCJ si DNA.

"In fine, avem o informatie neverificata, speram sa nu se confirme, ca in mare taina se pregateste un proiect de lege privind modificarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a DNA, care ar urma sa fie in Parlament sub forma unei initiative legislative din partea unor parlamentari ai PSD, PC, UNPR si UDMR", a adaugat Predoiu.

El a aratat ca o astfel de initiativa legislativa ar trebui sa aiba avizul CSM si al Comisiei Europene. "Un astfel de proiect de lege ar insemna o incalcare a MCV", a adaugat Predoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Catalin Predoiu Legea aministiei, #Catalin Predoiu Drgnea bresa justitie, #Predoiu lege aministie justitie , #stiri Catalin Predoiu
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5