Prima mare curte de apel din tara care voteaza pentru desfiintarea Sectiei Speciale

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 27 Noiembrie 2019, ora 15:32
10504 citiri
Prima mare curte de apel din tara care voteaza pentru desfiintarea Sectiei Speciale
Foto: Arhiva Pixabay

Adunarea generala a judecatorilor de la Curtea de Apel Pitesti a votat astazi in unanimitate pentru desfiintarea Sectiei Speciale, au declarat pentru Ziare.com surse judiciare. Potrivit surselor citate, a existat o singura abtinere.

Curtea de Apel Pitesti este prima instanta importanta care voteaza in acest caz. In Romania sunt 15 curti de apel, iar in circumscriptia lor functioneaza tribunale si tribunale specializate. In circumscriptia Curtii de Apel Pitesti functioneaza instantele din Arges si Valcea.

Magistratii au discutat miercuri cele patru teme majore pentru Justitie, cu care au fost consultati de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, printre care pensionarea anticipata a magistratilor sau soarta Sectiei Speciale.

Este vorba de o consultare a corpului magistratilor cu privire la modificarile facute de coalitia PSD - ALDE la Legile Justitiei.

Iata aici detalii- Predoiu consulta magistratii cu privire la pensionarea anticipata si desfiintarea Sectiei Speciale (Document)

Mai multe instante si parchete din Romania au organizat pentru miercuri, joi si vineri astfel de adunari generale pentru a raspunde intrebarilor puse de Catalin Predoiu.

Sursele judiciare au explicat pentru Ziare.com cum s-au repartizat voturile.

In cazul pensionarii anticipate a magistratilor cu 20 de ani vechime, majoritatea a fost pentru prorogarea acestei prevederi. S-a votat si pentru abrogarea prevederii, dar nu s-a realizat o majoritate, explica sursele citate.

In cazul altei intrebari, privind durata cursurilor de la INM care sa fie de 2 ani, nu de 4 ani asa cum era modificarea PSD- ALDE, s-a realizat unanimitate.

Tot unanimitate s-a realizat si in cazul completurilor de apel formate din 2 judecatori, si nu din 3 judecatori, asa cum era modificarea realizata de PSD- ALDE.

Tribunalul Cluj: Desfiintati Sectia Speciala

Sursele citate au explicat ca adunarea generala de la Tribunalul Cluj a votat in unanimitate desfiintarea Sectiei Speciale, mentinerea completurilor de apel formate din 2 judecatori si cursurile la INM din 2 ani. Cu majoritate a fost votata prorogarea pensionarii 20 ani.

La Judecatoria Cluj s-a votat in majoritate pentru desfiintarea Sectiei Speciale si prorogarea intrarii in vigoare a pensionarii anticipate. De asemenea, s-a votat in unanimitate pentru a mentine completurile de apel formate din 2 judecatori si cursurile la INM de 2 ani.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Sectia Speciala Predoiu, #Catalin Predoiu instante, #Catalin Predoiu , #stiri Catalin Predoiu
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
For whom the bells tolds ?!? For SS & Floricica. Si pentru Savonika.
Poza raulbaal
raulbaal
rank 5