Romania va trimite un expert la Tbilisi

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 23:17
1805 citiri
Romania va trimite un expert la Tbilisi

Ministrul interimar Catalin Predoiu, care a avut vineri la Bruxelles o intalnire bilaterala cu omologul georgian Grigol Vasadze, a anuntat ca Romania are in vedere trimiterea unui expert national care sa isi desfasoare activitatea in cadrul Biroului NATO de la Tbilisi.

Catalin Predoiu, ministrul interimar al afacerilor externe, si omologul sau georgian au discutat in timpul intalnirii despre situatia de securitate din regiunea Marii Negre, precum si stadiul si perspectivele de integrare euroatlantica ale Georgiei, anunta un comunicat al Ministerului de Externe.

Seful diplomatiei romane a indicat faptul ca "Georgia este un partener-cheie al Romaniei" si a subliniat ca tara noastra este un sustinator ferm al integrarii Georgiei in structurile euroatlantice.

Ministrul a mai exprimat disponibilitatea Romaniei de a oferi asistenta partii georgiene in domeniile relevante pentru cooperarea cu NATO. In acest context, Predoiu a anuntat ca tara noastra are in vedere trimiterea unui expert national care sa isi desfasoare activitatea in cadrul Biroului NATO de la Tbilisi, in regim de contributie nationala voluntara.

De altfel, consolidarea Biroului NATO din Georgia face parte din pachetul de masuri adoptate de ministrii de externe cu ocazia reuniunii din decembrie 2008, menit sa asigure adancirea dialogului politic si cooperarii practice intre NATO si Georgia.

Ministrul Afacerilor Externe georgian, Grigol Vasadze, a subliniat ca apreciaza sprijinul permanent al Romaniei in sustinerea aspiratilor euroatlantice ale Georgiei si a multumit pentru decizia de sustinere a operationalizarii a Biroului NATO de legatura de la Tbilisi prin trimiterea unui expert in regim de contributie nationala voluntara.

Predoiu si Vasadze si-au manifestat disponibilitatea de a continua dialogul politic si cooperarea practica si au convenit sa dezvolte, in continuare, proiecte comune menite sa asigure apropierea Georgiei de NATO.

De altfel, Romania si Georgia au anuntat la inceputul lunii octombrie ca s-a stabilit instituirea cat mai rapida a unui mecanism de consultari periodice pe probleme de securitate intre cele doua tari, la nivelul ministerelor de externe.

"Romania are un interes strategic pentru ancorarea ireversibila a Georgiei in zona de securitate si stabilitate euroatlantica. Sustinem cu fermitate independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Georgiei", declara atunci secretarul de stat MAE Bogdan Aurescu, care s-a aflat intr-o vizita de lucru in Georgia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 3.200 de tentative de trecere ilegală a frontierei româneşti, ceea ce demonstrează...
Aderarea României la Spațiul Schengen cu frontierele terestre va fi discutată de Consiliul European în luna iunie. ”Suntem pregătiţi să o facem”
Aderarea României la Spațiul Schengen cu frontierele terestre va fi discutată de Consiliul European în luna iunie. ”Suntem pregătiţi să o facem”
Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a declarat că va continua să facă toate eforturile necesare pentru ca România să devină stat membru cu drepturi depline în spaţiul Schengen....
#expert roman Tibilisi, #aderare Georgia NATO, #Catalin Predoiu , #stiri Catalin Predoiu