Ziare.com

Toader si Dancila stiau ce va contine Raportul MCV! Cred ca pot face ce vor ei pentru ca nu are ce sa li se intample Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 15 Noiembrie 2018, ora 12:38

   

Toader si Dancila stiau ce va contine Raportul MCV! Cred ca pot face ce vor ei pentru ca nu are ce sa li se intample Interviu
MCV si-a atins niste limite! Vad si ei ca nu pot sa o scoata la capat cu un guvern de rea credinta. Acest guvern e primul responsabil pentru ca Romania e obligata sa suporte un Raport MCV pe un asemenea ton, afirma fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, deputat PNL.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, Catalin Predoiu il acuza pe ministrul Toader ca nu a facut nimic pentru a preintampina tonul acestui Raport desi stia ce va contine. "Iese prost daca fie esti absent, fie esti prezent, dar total incorect, induci in eroare, te speli pe maini, una spui la televizor, alta partenerilor si probabil alta in birourile prin care umbli prin Parlament. (...) Dl ministru stia ca nu are ce sa spuna. Ce sa conteste?"

Catalin Predoiu respinge teza politizarii Raportului si pe aceea a incalcarii suveranitatii Romaniei: "in ograda noastra, cu spatele la lume, robotim tot felul de trasnai ca sa scape unii si altii 'loviti de soarta' dupa ce au furat o viata. Si apoi ne plangem de nedreptate, ca e Romania calcata in picioare. Dar Romania inseamna cei care se duc in fiecare dimineata la munca cinstita si cu ei nu are nimeni nimic".

Este o opinie unanima ca Raportul MCV este cel mai dur din cate a primit pana acum Romania. De ce?

Da, este cel mai dur din cate am citit, si prin tonul folosit, si in substanta lui. Motivele sunt mai multe si apar in Raport intr-o maniera destul de transparenta.

In primul rand, a devenit clar pentru CE si statele UE ca in spatele modificarilor legislative sta agenda personala a unor lideri marcanti ai PSD-ALDE de a evita confruntarea cu justitia.

Apoi, este modalitatea total incoerenta si lipsita de transparenta in care au fost adoptate modificarile. Alt motiv este incorectitudinea guvernului fata de CE si Comisia de la Venetia, cu care au fost convenite anumite lucruri si apoi au fost incalcate. Adica o incalcare a cooperarii loiale dintre guvern si forurile europene, minciuna care nu e admisibila.

Culmea e ca si intre ministrul Justitiei si unii dintre palamentarii PSD-ALDE exista nemultumiri privind prestatia ministrului.

Nemultumiri pentru ca nu a acceptat amnistia?

Acesta este un refuz pe care doar il presupunem, pentru ca nu a avut o pozitie clara. In general, eu nu am vazut vreo pozitie clara a ministrului Toader in spatiul public. Eu ma refeream insa la lipsa proactivitatii pe care era normal sa o manifeste cu forurile europene si in relatia cu Parlamentul.

Dl. Toader ar trebui sa demisioneze dupa acest MCV?

Cred ca trebuia sa demisioneze demult.

Domnia sa s-a spalat pe maini de modificarile legislative contestate de Comisia de la Venetia si MCV.

Daca dl. ministru ne spune ca nu are treaba cu ce se intampla in Parlament pe zona domniei sale, inseamna ca nu avem nevoie de ministru.

La precedentul MCV remarcati o critica voalata la adresa CCR. De aceasta data Raportul nu contesta aproape explicit decizii ale CCR, cat timp cere reversarea unor masuri validate de Curte?

Se face chiar si referire explicita la modalitatea de a transforma CCR intr-un mecanism de legiferare. PSD-ALDE a reusit "performanta" sa transforme CCR intr-un fel de miniparlament, tocmai ei, cei obsedati de suprematia Parlamentului, pe care o inteleg insa in mod gresit si o clameaza ipocrit.

Putem considera ca CCR este decredibilizata si in fata Comisiei Europene?

In orice caz este o Curte atipica, pentru ca a intrat in zona de legiferare, ceea ce nu stiu daca e foarte bine. S-a produs un dezechilibru intre rolul Parlamentului si rolul CCR, prin bombardarea Curtii cu tot felul de sesizari.

Parlamentul este doar scena pe care trec proiectele de lege care sunt definitivate in jocul ministrul Justitiei - CCR.

A fost incalcata suveranitatea Romaniei prin acest Raport?

In tratatele pe care Romania le-a semnat ca stat suveran si-a asumat obligatii. Una dintre ele este cea a cooperarii loiale, un principiu de baza care presupune o actiune coerenta intre guvernul national si autoritatile europene, precum si restul statelor membre.

Raportul MCV si Rezolutia PE spun clar ca aceasta cooperare loiala a fost incalcata. Si aceasta incalcare a generat substanta Raportului. Cei care se plang de tonul Raportului trebuie sa fie constienti ca ei l-au generat. Nu e nimic neobisnuit in acest ton, el a mai fost folosit, de-a lungul timpului, si fata de alte state care si-au incalcat obligatiile.

Inainte sa te plangi ca ai fost tratat cu severitate, e bine sa te gandesti daca nu cumva tu esti responsabil. Acest guvern e primul responsabil pentru ca Romania e obligata sa suporte un raport pe un asemenea ton.

Ministrul Justitiei ar fi trebuit sa faca toate demersurile politico-diplomatice pentru a obtine un alt ton. Dar iese prost daca fie esti absent, fie esti prezent, dar total incorect, induci in eroare, te speli pe maini, una spui la televizor, alta partenerilor si probabil alta in birourile prin care umbli prin Parlament.

E usor sa te simti revoltat, sa faci pe patriotul si sa inciti cetatenii impotriva Raportului si a CE, dar fara sa spui ca acesta este efectul actiunilor si inactiunilor guvernului.

Oficialii de la Bucuresti pareau cu totul nauciti de acest Raport, de parca i-ar fi lovit un meteorit aparut de nu se stie unde. Dvs ati avut de-a face in timpul mandatului cu multe Rapoarte MCV. Cu cat timp inainte ati aflat ce vor contine ele?

Mai intai vin comisiile de evaluare, unde se discuta toate chestiunile punct cu punct si detaliu cu detaliu, cu expertii ministerului, ai CSM, cu reprezentantii Parlamentului. Deci toate chestiunile discutate sunt demult cunoscute guvernului, premierului, ministerului Justitiei.

Toate informatiile vin cu mult timp inainte, structurat, vin drafturi succesive care sunt distribuite, discutate, partea romana poate avea obiectii argumentate. Dar daca nu ai o realitate pe care sa poti structura un demers diplomatic, el nu poate avea succes.

Dar nici macar nu am vazut acest efort. N-am vazut semnalele ministrului privind Raportul. Ar fi trebuit sa vina in fata Parlamentului sa spuna ca la nivelul Comisiei Europene modificarea legilor nu e inteleasa si sa propuna un demers diplomatic care sa faca CE sa inteleaga.

Dar dl ministru stia ca nu are sa sa spuna. Ce sa conteste?

De exemplu, la pagina 10 scrie: "este greu de inteles care sunt motivele obiective pentru adoptarea procedurilor de urgenta". Aici ar fi trebuit sa explici legitimitatea motivelor pentru care ai recurs la procedura de urgenta. Dar ce sa explici? Ca modifici rapid legile pentru ca anumite dosare sa se inchida?

Sau "lipsa dezbaterilor a fost deosebit de frapanta". Ce sa spui?

Sau "e adevarat ca legile includ si modificari propuse de CSM, totusi acest lucru nu e valabil pentru cele mai controversate dispozitii, transpuse in legi cu un nivel redus sau inexistent de claritate privind motivele pentru care au fost respinse punctele de vedere exprimate de sistemul judciar".

Adica, in traducere: dvs ati o initiat un proces de consultare formal, ati primit din partea magistraturii anumite amendamente, ati clamat ca asta inseamna deschidere si transparenta in procesul legislativ, dar in spatele acestui demers, la cele mai controversate propuneri, ati respins orice sugestie si ati mentinut prevederile care slabesc structural si independenta justitiei si eficienta sistemului judiciar.

Este o manevra de tip bolsevic sa simulezi dezbaterea, democratia, pe niste subiecte mai putin importante, iar pe cele mai importante sa nu tii cont de nimic.

PSD acuza si politizarea Raportului.

Daca citesti rand cu rand Raportul vezi ca el e foarte tehnic, vorbeste despre proiecte, institutii, proceduri, recomandari. Sunt chestiuni in afara politicii, care tin de functionalitatea tehnica a sistemului judiciar, independenta justitiei, drepturile omului.

Cei care politizeaza sunt reprezentantii guvernului si ai majoritatii PSD-ALDE. Ei pun totul in cheie Europa - antiEuropa, Romania - antiRomania. Nu despre asta e vorba si nu asta e calea de a raspunde.

Din punctul meu de vedere, o problema politica poate fi decuplarea de Bulgaria cand 8 ani din 10 am fost inaintea lor, iar colegii bulgari au facut lobby impotriva decuplarii cand Romaniei i-ar fi convenit. In Bulgaria ai crima organizata, ai jurnalisti impuscati, deci aceasta poate fi o zona in care poti sa joci politic.

Dar in privinta continutului Raportului, trebuie sa vii cu argumente tehnice, daca le ai. Daca nu le ai, transmiti ca ai inteles si discuti o foaie de parcurs.

Si daca acestea nu se intampla, dupa cum sunt toate semnalele de marti incoace?

Ajungem la o concluzie care probabil ca e impartasita mai putin: MCV si-a atins niste limite. Vad si ei ca oricat ar vorbi cu un guvern de rea credinta nu pot sa o scoata la capat.

Si atunci?

Nu intamplator in Rezolutie, la punctul 10, si in alte instrumente, se vorbeste despre un raport structurat pe anticoruptie in toate statele europene si despre instrumente de evaluare la nivel comunitar.

Da, trebuie sa se discute despre coruptia din toate statele UE. Si sunt intrumente comunitare care anunta un mecanism comunitar pentru toate statele UE, un mecanism pe care eu l-am cerut alaturi de ministrul olandez demult. Cred ca se va ajunge la acest lucru.

Si cu ce ii va face asta pe Dragnea si Iordache sa se conformeze?

Le iei argumentul ca numai Romania si Bulgaria sunt puse la colt, iar restul nu. Cand toate statele sunt evaluate pe aceleasi criterii, nu mai poate sustine nimeni ca Romania ar fi discriminata.

Argumentul discriminarii este oricum fals, pentru ca Romania s-a angajat la aceasta evaluare cand a intrat in UE. Tot spectrul politic a sustinut acest proces, acum il respingem pentru ca evaluarile ar fi prea dure.

Credeti ca atitudinea aceasta inflexibila a Bucurestiului anunta un Romexit? Ar fi dispus Dragnea sa mearga pana acolo?

Nu cred ca vor indrazni sa ajunga acolo. Problema este ca ei nu inteleg mecanismele europene, teritoriu impenetrabil. Interesele Romaniei trebuie reprezentate acolo cu stiinta.

Cred ca in capetele multor parlamentari PSD-ALDE este ideea ca putem fi in UE ignorand regulile pentru ca am fi discriminati. De aceea am si spus ca trebuie eliminat acest argument fals.

Cred ca pot face ce vor ei pentru ca nu are ce sa li se intample.

Si are?

Exista art 7, dar mai mult simbolic, pentru ca greu de crezut ca se poate ajunge la consens pentru activarea lui, in afara unui caz cu totul si cu totul exceptional.

Dar un stat inteligent maximizeaza folosirea resurselor UE si ale pietei unice, ramanand suveran. Noi nu facem asta. In schimb, ne plangem de valorile europene, avem pozitia complexatului defavorizat de soarta, ramanem cu buzunarele goale, dam impresia ca nu avem nicio treaba cu acest club si, in final, cu ce ne alegem?

Nu trebuie sa fii nedemn, sa fii supus. Dar trebuie sa-ti faci treaba la tine acasa si sa iti reprezinti interesele cu competenta. Noi acolo nu vorbim, cel putin pe zona de justitie, nu intretinem relatii, nu explicam, ne purtam foarte provincial: de ce sa le explic eu ceva? Pentru ca ai nevoie de ei, cum si ei au nevoie de tine, acesta e spiritul european.

In ograda noastra, cu spatele la lume, robotim tot felul de trasnai ca sa scape unii si altii "loviti de soarta" dupa ce au furat o viata. Si apoi ne plangem de nedreptate, ca e Romania calcata in picioare.

Nimeni din tara asta nu poate spune "doar eu sunt Romania, si pentru ca eu sunt tratat dur inseamna ca Romania e tratata dur".

Din pacate, acest guvern reprezinta deocamdata Romania, dar Romania nu se reduce la el sau la o mana de parlamentari. Romania inseamna cei care se duc in fiecare dimineata la munca cinstita si cu ei nu are nimeni nimic.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Catalin Predoiu raport MCV
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11822 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
44 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bineinteles ca stiau, toata lumea stia numai autistii din grupul

de la teleorman se fac ca nu inteleg :)
Ce atata analiza lucrurile sunt clare nu ai voie sa dai legi care sa scape infractorii de puscarie.
Stiau asta de la inceput ca se a ajunge aici, sa fie sanctionati dur de UE acum incearca sa salveze ce se mai poate salva.
Nenorocitii astia din jurul lui Dragnea au distrus Romania si acum romanii ii vor distruge la vot pentru ca e numai vina lor !
Faza tare e ca MCV trebuie aplicat obligariu in legistatie, CCR are obligatia sa oblige parlamentul sa implementeze recomandarile din MCV in legislatie si chiar sa modifice Constitutia in caz ca nu concorda cu MCV. Deci legile justitie si Codurile penale si toate aberatiile PSD ALDE nu mai au viata lunga, vor fi luate la puricat si modificate asa cum spune UE

 

Viata imbelsugata si demna, libertate, UE, NATO, Schengen, OECD.

Citeva din roadele pe care dezastrul PSD si ALDE le distrug cu buna stiinta. De ce? Ca ei sa fure in liniste.

Vreti dovezi? Avem cel mai mare raport din UE intre cei bogati si cei saraci. Avem cea mai mare coruptie din UE. Avem cea mai substantiala emigrare.

Daca UE ne spune prin MCV ca PSD si ALDE ne distrug tara, spuneti dumneavoastra, ce e de facut? Eu zic sa distrugem PSD si ALDE si sa ne vedem de mersul inainte. Doamne ajuta!

 

Vreau si eu sa vad o persoana competenta din Opozitie care sa

..analizeze punctele scrise in MCV! Guvernul spune ca marea majoritate a cererilor sunt impotriva CCR si Constitutiei Romaniei, deci imposibil de aplicat, vreau sa vad un specialist al Opozitiei care sa demonstreze contrariul!

Cà de gargara si demagogie....

 

individului nu-i intra-n cap ca MCV-ul se refera la Romania...

pur si simplu nu poa sa priceapa chestia asta... ii tot da cu Dragnea-PSD inainte... Stalin spunea ca n-are suficiente topoare pentru cate cozi se gasesc in Romania... si avea creptate... acuma, in PE s-a vazut la vot: toti cei din PNL, USR, PMP, cu Macavei in frunte, absolut toti sunt cozi...

 

Aha! De la Stalin iti tragi "intelepciunea'

Acum inteleg de ce ai ideile pe care le exprimi pe aici.

Fugi ba cu manipularea de aici ! Minti la fiecare

cuvant ... MCV si rezolutia se refera la guvernarea Romaniei ! Noi cetatenii cinstiti nu am facut aceste porcarii juridice si economice ! Noi am gresit doar cand am votat mafiotii scarbosi ai lui drakknea, adica psd, alde, udmr ! Fiindca nu va este rusine hotilor infractori nu ne ramane decat sa va dam jos de la guvernare prin orice mijloace: vot, demonstratii de strada sau sa va arestam noi la domiciliu si sa nu mai puteti pleca din casele voastre nenorocitilor ce distrugeti Romania !

 

de ce nu sa ridicat mcv pe vremea lui fomfonel?

ai fost si tu ministrul justitiei de ce nu ai facut reforma necesara sa nu mai avem mcv ??? din gura pot bate multi da fapte ,fapte nici unul ,cine munceste mult face multe greseli ,cine munceste putin face putine greseli ,cine nu munceste deloc nu face greseli si cine nu face greseli va fi promovat ..asta e ideea voastra de securisti

hello Rank user: x5 15.11.2018, 09:27

Noi cetatenii cinstiti nu am facut aceste porcarii juridice si economice !
Ba ati facut la cel mai inalt nivel: Taputigareta si Basuflota sunt notiuni ale caror semnificatii n-ar trebui sa le uiti nici cu lumanarea la cap...

Noi am gresit doar cand am votat mafiotii scarbosi ai lui drakknea, adica psd, alde, udmr...
Nu ba, voi ati gresit cand in loc sa va duceti la vot ati stat la tembelizor cu berea si chisioarili pi masa.

un stat inteligent maximizeaza folosirea resurselor UE si ale pietei unice, ramanand suveran... daca e lasat in pace, Pre*oiule, daca e lasat in pace...

Daca mai bagati acest Pre*oi la inaintare, in fiecare postare voi demasca siretenia si reaua vointa din cate o fraza a discursului sau.

...

Doamna Dogioiu, dar de ce vă bucurați așa de mult că Romania a fost sancționată? Oare chiar am ajuns mai jos decat bulgarii? SERIOS? PE BUNE? Nu doamnă, doar că aici au găsit stăpanii destule cozi de topor pentru ași arăta mușchii!

:))))) Este momentul si chiar se impune,ca cei din

ALDE-PSD,sa declanseze alegeri anticipate ! sigur fac peste 90%,dupa figura facuta de opozitiune,in parlamentul ue.

Vor sa ne devoreze in liniste.

Nu conteaza daca suntem mai jos decat bulgarii si daca bulgarii au fost ceva mai priceputi in a pacali.
Conteaza ca SUNTEM JOS, FOARTE JOS!
Intrarea noastra in UE a avut ca principal motiv obtinerea normalitatii, lichidarea sechelelor comunismului. Dar ele nu numai au ramas, dar au evoluat spre un mafiotism de stat, coruptia, hotia si tradarea atingand cote monstruoase.
Mafiotii sunt deranjati de interventia UE. Dupa ce au acaparat tara, vor sa o devoreze in liniste.
In scopul acesta, latraii scot pe piata gogosi felurite ca sa le inghita prostii.

Pensula/pilula /patrula /4lea /CosoruluiMocean Gambino etc /etc15.11

15.11.2018, 02:17 MCV-ul se refera la Romania:)))
DA sigur ca se refera la Romania:))
Tu doreai sa se refere la Germania sau Ungaria:))))
RRomania il are pe Penalul DRAKnea Condamnat penal si in funcție de "porkar":))))
Nu ti-ai luat PilULA azi????mai ia una de la mine:)))

la acest Pre*oiu totul e alunecos, ca la allalt fost ministru al ju

stitiei, in prezent mare liberal viticultor... acuma e drept, pentru alesi are niste vinuri minunate, podgorean trebuia sa se faca, nu avocat...

"e adevarat ca legile includ si modificari propuse de CSM, totusi acest lucru nu e valabil pentru cele mai controversate dispozitii, transpuse in legi cu un nivel redus sau inexistent de claritate privind motivele pentru care au fost respinse punctele de vedere exprimate de sistemul judciar"

Adica ce vroiai, mon cher?! sa apara in lege motivele pentru care unele puncte de vedere au fost respinse? Tu ai fost ministru al justitiei?

 

Mai pilula patrulii data cu pensula, tu de stilul lui Predoiu

...te legi?
De sleahta de hoti si analfabeti Zdragnea, Ciordache, Valcov, Niciolichea, Serbananus, Codrin-cap-de-guma, Vulvuta, Tumorelu, Taricelu, etc, etc, n-ai chiar nimic de zis?
Pai astia ma duc Romania la disolutie, nu Predoiu!

Stane, eu pot lua raspunsurile lui Pre*oiu fraza

cu fraza sa ti le traduc, ca individul are un stil elucubrat-alambicat, cu fraze lungi, de facut din alb negru si de bagat mohoru'n ceata. Este mai periculos pentru Romania decat toti pe care i-ai trecut in pomelnic...
De exemplu: "argumentul discriminarii este oricum fals, pentru ca Romania s-a angajat la aceasta evaluare cand a intrat in UE. Tot spectrul politic a sustinut acest proces, acum il respingem pentru ca evaluarile ar fi prea dure"... FALS! MCV-ul nu este respins ca evaluarile ar fi prea dure ci pentru ca din 4 criterii initiale s-a ajuns la 20... si cate s-or mai adauga la urmatoarea evaluare nici Pre*oiu nu stie... vor ca in Romania sa nu se aplice legile... sa schimbe constitutia, sa devina Valachie (tinut fara de lege in germana) in care fiecare Dide si Pre*oi sa-si aiba legea lui...
Daca iei fiecare fraza, in fiecare gasesti cate o soparla... de aia e mai periculos pentru Romania decat toti pe care i-ai trecut in pomelnic...

Ce se intimpla daca iesim din Europa !

Daca iesim din Europa se intimpla urmatoarele:
-Nu mai putem circula liber in Europa!
-Nu mai primim bani pentru lucrari esentiale!
-Tarifele pentru a merge in Europa vor creste mult.
-Nu mai vin investitori.
-Romania ajunge pe ultimul loc din Europa.
-Penalii nostri vor face legi prin care sa nu mai fie judecati si sa poata fura in continuare fara frica.

Re

Ma nu ia intrecut pe PDl-isti lu Base actual mari penelisti asa ca ciocu mic.

Pensula/pilula /patrula /4lea /CosoruluiMocean Gambino etc /etc

Te agiți prea tare din cauza lui "acest Pre*oiu"
Ia de la mine o PilULA ca te calmeza:))
Sti unde o gasesti???? ca de obicei...in fata ...la Noptiera!

nu am dormit toata noapte din cauza MCV

ma tot gandesc unde sa isi puna UE mcvul lor pana la urma am gasit ,acolo unde le-o aratat iordache ....de ce ? pai ca nu ne sperie deloc ue sa se concentreze pe falimentul italiei pe reactiile poloniei pe extrema dreapta din ungaria pe crimele din bulgaria si noi la urma de tot ca in afara de propaganda mai avem numai unii obraznici care fac lozinci aiurea

mito,tocănita PRAziliana@ Voi nu va dati seama

cat de mici si Miticii sunteti!!
U.E. a fumat mulți ca voi in 60 de ani de existenta!
Cu manelisti de genul Flocel sau DRAKnea o rezolva repede...sigur ca o sa sufere tot poporul...dar poporul a votat si suparte ipo´-criti din Guvern!
Nu va convine ? can o sa va lase fara bani?
Cereți va afara la fel cum ați cerut sa intrați!
U.E. nu se va modifica pentru un RRom penal si porkar... dar capetele mici si MIticii nu pot sa vada ca U.E. e la manivela mult mai lunga...iar voi aveti in mana o manivela mica numai unul ca PenSula!!

GIO din PSD si ALDE nu doresc sa fim intr-o Federatie Europeana.

Cu mintea lor de penali predictibili, totul trebuie facut pe ascuns, procesat rapid, "alta intrebare", doua degete mijlocii, si multe alte mirlanii de periferie. Fiindca pot. Dar, facind toate astea in vazul natiunii - mersi mass media - noi invatam, ne adaptam, producem anticorpi, distrugem boala de tip PSD-ALDE, ne revenim si in final dobindim o imunitate care ne va propulsa in directia pe care o meritam.

 

Cristoiu matura pe jos cu slugile UE! )))))))

"(...) Orice om normal de la noi știe că vecinii noștri bulgari sint campioni la corupție și crimă organizată. Raportul MCV cere ca legile Justiției să nu mai fie aplicate. E o premieră in istoria unei țări o astfel de poruncă absurdă. Oricit de mare ar fi slugărnicia unui popor, oricit de Stăpini ai acestuia s-ar crede alte popoare, chiar și in poruncile Stăpinului trebuie să fie o minimă preocupare pentru posibilitatea ca sluga să le indeplinească. Pretenția ca Romania să nu aplice legi deja promulgate e imposibil de transpus in practică. Renate Weber se intreba in intervenția de la Romania9 dacă Birocrații de la Bruxelles au ținut cont de părerea juriștilor. O intrebare corectă dacă vedem in indicații intenția de a indrepta lucrurile in Romania. Numai că poruncile acestea absurde, imposibil de indeplinit, au fost date dinadins absurde. In proza rusă există multe intimplări in care Stăpinii iși pun iobagii să indeplinească porunci imposibil de indeplinit din punct de vedere omenesc. De ce o fac? Pentru a-și exersa beatitudinea de Stăpini. Același lucru s-a intimplat și cu Birocrații de la Bruxelles. Ei se confruntă in ultimul timp cu veritabile rebeliuni ale unor popoare care nu mai vor să fie simpli lachei ai unor Inalți Funcționari. Această rebeliune, in creștere in spațiul european, a dat naștere exercițiului de autocrație față de Romania. Birocrații de la Bruxelles și-au găsit in fine Proasta Europei de Est, cea pe spinarea căreia să-și exerseze nevoia de a fi Stăpini.
Klaus Iohannis, liderii Opoziției, Aripa Militară a Presei, TeFeLiștii sint cum nu se poate mai incintați de felul in care e tratată Romania. Ei cred că la nivel european acest exercițiu e văzut ca doar impotriva guvernului Dăncilă-Dragnea. Ei nu-și dau seama că pină la urmă exercițiul de călcare in picioare vizează pe toți romanii.
Inclusiv pe ei."

 

Asa e ma cu bulgarii, doar ca la Rrromania coruptia a ajuns...

...mai la varf decat la bulgari!
N-am auzit ca in Bulgaria seful partidului la putere e vreun penal care si-a pus bucatareasa prim-ministru!

tu stii de cand a ajuns coruptia la varf? de pe vr

emea tapului... atunci am avut eu niste trebi pe la Bucales pe care n-am reusit sa le rezolv, ca n-aveam legaturi la nivelul cel mai inalt in stat... Tigareta poate iti spune ceva... numai ca atunci, hehe, atunci era Conventia Democratica la putere, camarazii din PPE... alta gasca-n alta traista! Atunci mucles MCV, ca nu dadea bine sa-si dea cu stangu'n dreptu... era si la inceput, multi nu intelegeau despre ce e vorba, acuma nu mai e asa... ajungem la o concluzie care probabil ca e impartasita mai putin: MCV si-a atins limitele.

boStane ,dar cind base si-a pus toate amantele

In posturi caldute ai tacut si ai aplaudat.
Vrei niste nume?!?!?

Insuilte si zvonuri gagauze

.

 

DUTTY la DUTTY la DUTTY...zi si noapte lucrezi !15.11.2018, 09:34

Sunt sigur ca NU percepi ce doresc sa iți explic acum!
Majoritatea din cei ce comentează pe Ziare.com ACUZA in egala măsura pe TOTI vinovatii de ma-gariile lor egal cum ii cheama... exemplul tau ca Basalau arata ca esti spalata tare pe CAP de Latrina 3.
Exceptie de la regula face NUMAI ciumetii Rosii PSDisti ca tine si Resturile de Bengosii cucurunspan sau Rromii fără educație!!
Voi acuzați numai pe alți dar NU puteți lua in Gura un vinovat ca Draknea sau Tumorel Tradiceanu &CO!!
Te rog sa imi răspunzi daca ai ințeles!!

Strategul mafiei postcomuniste

Cristoiu, nu putea lipsi de la acest razboi al mafiei instpaniet pe tara, care vrea sa fie lasata sa o devoreze in liniste.
Sub masca pe ziaristul acid, a istoricului, savantului distrat din Biblioteca Academiei, a fost mereu si este nu un angajat al mafiei postcomuniste, ci unul dintre strategii ei.
Daca straluceste prin ceva, acel ceva este viclenia cu care isi ambaleaza minciunile utile mafiei. Observandu-l cu atentie, prin prestatia lui el da idei, sugereaza strategii acestei mafii pe care, din cand in cand, o critica de forma, facand-o pe obiectivul.
Acum, isi bate joc si utilizeaza fara rusine un lucru sfant, mandria nationala, sugerand celor cu minte putina ca ea consta a apara interesele acestei puteri abuzive.

UE știe că in Bulgaria sunt probleme...

..dar gestul de a ne pune pe noi in urma lor, arată că nu mai dau doi bani pe golanii care conduc Romania. Dispreț total.

Are si Predoiu ăsta un stil de ..a lăsa loc de buna ziua...

..de te crucești, nu alta!
Ia uitați ce spune, cand vine vorba despre CCR:

"In orice caz este o Curte atipica, pentru ca a intrat in zona de legiferare, ceea ce nu stiu daca e foarte bine."

E chiar anticonstituțional, dar dl Predoiu nu știe dacă... "e foarte bine"! Nu știe.

Păi, cu așa opoziție, să nu ne mai mirăm că am ajuns la mana (de fapt la degetul mijlociul) lui Iordache & Co.

 

Daca as intocmi o lista...

Predoiu pare cam rezervat si cam pasiv, dar meseria de jurist si poate ca temperamentul il obliga la o comprtare mai rezervata, cu masura.
Totusi, daca as face o lista cu persoanele capabile laolalta, sa salveze Romania, el ar fi in aceasta lista.

De acord. Numai că uneori, cand vezi ca golanii..

...iți invadează casa, nu mai e loc de finețuri.
Asta e valabil pentru Predoiu și (mai ales) pentru Iohannis.

Spunea Steinhart in "Jurnalul fericirii" că, atunci cand Mantuitorul a intrat in Templu și a vazut că era plin de tajghetari, negustori - nu e ezitat sa pună mana pe bici și să-i dea pe toți afară din Casa Domnului.
Fără finețuri!

problema pare a fi

ca justitia aduce a tentativa de lovitura de stat. Sotia presedintelui, alte institutii sunt anchetate. Tribunalele care sa apere de astfel de tentative nu mai functioneaza?

 

Sotia presedintelui, alte institutii sunt anchetate...

pai daca misculeaza ilegalitati tu ce-ai vrea? sa o mangai pe cap? Fals si uz de fals sunt cestiuni penale ce se pedepsesc cu inchisoare... problema e ca pute atat de tare incat se simte si peste Canalul Manecii si Tereza n-a avut de ales, a fost obligata sa dea cu flit...
stii ce-i aia FLIT? era pe vremuri o solutie pe baza de petrol cu care se dadea contra mustelor si gandacilor... irespirabila... dar isi facea treaba, o saptamana nu vedeai picior de ganganie in bucatarie...

In ograda noastra, cu spatele la lume, robotim tot felul de trasnai ca sa scape unii si altii "loviti de soarta" dupa ce au furat o viata. Si apoi ne plangem de nedreptate, ca e Romania calcata in picioare...
nu baiete... nu ne plangem de nedreptate ci de faptul ca atunci cand se gaseste unul care vrea sa faca curat, sar o multime care vor sa traiasca mai depatre in murdarie.

Ha,ha,ha!

Alea 25 de milioane furate -dovedit clar-de Dragnea si platite de poporul roman unde sunt?Vilele alea multe de --Dragnea vorbesc-- i le-a cumparat tat-su din salariul de..militian.Se pare ca tu esti din zona aia de amputati lobotomic,cei care daca aud ca este profitabil sa cresti cai,isi tuneaza masinile

Da domnule. Sau apucat niste hoti sa faca

curatenie in justitie. asa am ajuns. eu am votat psd-ul pentru ca credeam ca o sa rezolve problemele tarii dar m-am inselat amarnic. sant foarte dezamagit si ca mine sant milioane de romani. asa ca no sa mai votez psd-ul in viata mea. una zic si alta fac.

Romania salbatica

Ciordache arata semne obscene prin Parlament. Sa ii dam noi toti nevestei lui ce arata el, sa vedem ii place. De asemenea, cand vorbeste de expertii din CE foloseste ghilimele. Pai du-te tu bah in plm acolo daca esti asa smecher, arata-le tu ce tare sunt romanii in Justitie, habarnistule. Analfabeta de Veoreca spune ca raportul e o nedreptate catre romani, de parca UE ar avea ceva cu romanii. Fa Elena 2, pai arata tu unde spun oamenii de la CE ca romanii sunt de vina. Arunci cu noroi in UE si apoi in romanii cinstiti care muncesc zi de zi sa isi intretina familiile, de parca ar fi vina lor. E vina voastra, a Guvernului si a Parlamentului. Voi trebuie sa plecati in Siberia la tatal vostru, plm de bolsevici ce sunteti.

 

Pardon! La romani, e cel puțin Elena 3, dacă chiar nu 4.

Lupeasca, Udrea, Ceaușeasca ...

Da asa este

pot face in continuare ce au de facut pentru ca nu se va intimpla nimic spre necazul opozitiei. Opozitie care voteaza contra statului Roman. Sa va fie rusine, am ajuns sa voteze europarlamentari unguri pentru noi. Inca o data Rusine.

 

Pentru hello

Baaa, prietene si pe guvernanti nu ia pus acolo romanii democratic? Cind ai zis ceva de guvern automat ai zis de Romania mai acesta. Ia de mai invata.

 

Alegeri la PE! De asta am picat de proști! Sau GAZUL?

Autorul articolului e in opinia mea un habarnist cu pretenții de diplomat! "Romania inseamna cei care se duc in fiecare dimineata la munca" ca proștii și europarlamentarii votează pentru sancțiunea Romaniei după ce nu am auzit nimic de ei de trei ani!
Omul e specializat pe sectorul fuziunilor, achizițiilor și privatizărilor. Cabinetul Racoți - Predoiu a primit mandate in unele dintre cele mai mari operațiuni de fuziuni, achiziții și privatizări din Romania intre anii 1997-2005. Ea și-a extins treptat serviciile in domeniul tranzacțiilor pe piața de capital, in domeniul finanțării achizițiilor și in domeniul concurenței, precum și in domeniile energiei și resurselor naturale. Chambers și Legal 500 au listat societatea Racoți – Predoiu pe locul doi in Romania in domeniul fuziunii și achizițiilor, nominalizandu-i pe Ioana Racoți și Cătălin Predoiu printre liderii pieței.
Deci privatizări, achiziții ... Nu UE! A avut bani să-și cumpere postul la UE, iar cat a fost ministru a avut informațiile ca asociata Racoți să o ducă bine. Dacă nu și ceva trafic de influienția! Ceva cercetări pe cand?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor