Ziare.com

Catalin Predoiu: Basescu nu ne-a facut reprosuri sau instructaje

Joi, 24 Iulie 2008, ora 14:58

   

Catalin Predoiu: Basescu nu ne-a facut reprosuri sau instructaje
Intalnirea dintre presedintele Basescu si membrii CSM, de la care jurnalistii au fost invitati sa plece, a fost una "pasnica, fara reprosuri directe si instructiuni clare".

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat joi, la iesirea de la sedinta CSM, ca presedintele Basescu nu a facut reprosuri directe magistratilor, desi raportul prezentat miercuri de CE reprezinta "o realitate existenta si obisnuita".

"Presedintele ne-a recomandat un dinamism mai responsabil. Nu a fost vorba de reprosuri directe sau de instructiuni directe", a declarat Predoiu, la iesirea de la CSM.

Ministrul Justitiei a mai spus ca raportul prezentat de Comisia Europeana, care critica justitia din Romania, este indreptatit, in conditiile in care unele dintre deciziile luate de CSM nu trebuiau luate.

"Am recomandat CSM sa priveasca in urma fara manie si sa analizeze punctele din trecut, in care trebuiau luate alte decizii. Criticile din raportul de justitie vin pe o realitate existenta si obiectiva", a incheiat Catalin Predoiu.

Intrebat despre incidentul de la inceputul sedintei CSM, cand presedintele Basescu i-a dat afara pe jurnalisti, ministrul Justitiei a replicat ca acest lucru nu stirbeste in niciun fel transparenta institutiei. "Insusi faptul ca am iesit si am dat declaratii dupa sedinta este o dovada cat se poate de evidenta a acestei transparente", a adaugat Predoiu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2167 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Basescu pentru ietorie !

Indiferent daca ne placa sau nu, Traian Baseacu, va face nota distincta in istoria noastea postdecembrista ! Istoria va estompa la timp,efectele opozitiei corozive, alimentata aproape exclusiv de Ion Iliescu ! Atacurile colaterale, motivate sau nu sant lipsite de substanta ca sa nu spun ca sant in marea lor majoritate caricaturale si nimic mai mult ! Sigur ca Ion Iliescu, a dominat copios esichierul politic romanesc aproape 2o de ani, asa cun spuneam in alt comentariu si isi traeste propriile frustrari, motivate de autoritarismul tutelar care a facut din asazisul PSD, o formatiune politica sa-i spunem, care nu are cum sa-i supravietueasca ! Acest compost cu tendinte pronuntat protocomunist, conservator prin definitie are in prezent un electorat relativ stabil si de mare calibru ! Dula disparitia reala a presedintelui de onoare din viata politica romaneasca, va trebui preluat de o noua conducere moderat reformatoare care nu poate avea nimic comun cu Geoana sau cu Nastase ! Adevaratele miscari intestine, abea dupa disparitia lui Ion Iliescu vor crea un vacum greu de banuit in momentul de fata ! Tendintele asazisului PD-L, sant eminamente liberale si cre cu toata comvingerea ca are destul destul material pentru a crea o veritabila partida ! Cu alte cuvinte, Basescu este " accidentul " pe care il simte acut fostul prim ministru Adrian Nastase ! Traian Basescu, are in portofoliu si pe tabla de sah a istoriei contemporane, inca doua piese grele si el, este departe de a fi un jucator slab ! Condamnarea oficiala a crimelor comunismului, cu raportul intocmit de Tismaneanu cu tote flueraturile in plenul Parlamentului Romaniei, care au oferit momentului toata coloratura necesara, este un moment istoric in exclusivitate si reparatoriu in ultima instanta ! Cealalta piesa cu adanci rezonante morala, a fost deschiderea arhivelor securitatii statului comunist si desecretizarea documentelor partidului din perioada predecambrista ! !Administratia Basescu va beneficia pe tot parcursul ei, de integrarea Romaniei in Comunitatea Europeana si de aderarea noastra la Pactul Nord Atlantic ! Sa nu ma lasati sa cred ca aceasta " mostenire grea " a fost neaparat cel mai drag vis al expresedintelui Iom Iliescu ! Faptul ca pana in prezent Presedintele Traian Basescu nu are un contracandidat pe masura lui nu echilibreaza supt nici o forma situatia in care ne aflam !

al dumneavoastra, Opus 9, va spune, totusi, sa auzim numai de bine !

 

Ce rau ne pare.

Presa, presa si iar presa. Cum va simtiti atunci cind ministrul justitiei spune despre presedintele tari ca este un om normal, nu a facut REPROSURI nu a lansat INSTRUCTIUNI. Se pare ca nu sunteti pe miristea voastra, o sa vedem in asta seara la d.l gadea, stan, carstoiu ce indicati primesc. Sa va fie clara dl presedinte dupa cum eu il cunosc o sa mai faca ,, misto "de voi. Si spune ,, ce daca clampanesc asti intruna".

 

De ce

priviti cu siretenie catre dreapta dle ministru? Ha?
De tze?
De tze limba de brad-nu ! pardon! de "lemn ciinesc?"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor