Ziare.com

Catalin Predoiu scapa de ghimpele demiterii

de Irina Ursu
Marti, 28 Iulie 2009, ora 20:09

   

Catalin Predoiu scapa de ghimpele demiterii
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a discutat, marti, cu reprezentantii din Justitie despre intreruperea activitatii magistratilor, acordarea unor sporuri salariale, subfinantarea sistemului de justitie si despre problema demiterii ministrului Justitiei, Catalin Predoiu.

Intalnirea de marti de la Cotroceni a avut loc ca urmare a solicitarii presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii si a ministrului Justitiei, presedintele avand rolul de mediere intre puterea judecatoreasca si Guvern pe tema problemelor din sistemul judiciar, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis Ziare.com.

Reprezentantii Justitiei, cat si ai executivului au fost de acord ca protestul magistratilor sa nu afecteze activitatea instantelor de judecata sau a parchetelor. Basescu le-a solicitat magistratilor ca protestul lor sa se inscrie in limitele legii.

In privinta finantarii sistemului judiciar, Guvernul a dat asigurari ca nu vor exista dificultati in ceea ce priveste acoperirea cheltuielilor curente pentru desfasurarea in conditii normale a activitatii in instante si parchete. Guvernul s-a obligat sa asigure cele 170 milioane de lei necesare pana la sfarsitul anului pentru buna functionare a Justitiei.

In ceea ce priveste sporurile salariale, toti cei prezenti au hotarat sa mai reflecte asupra acestui aspect. Concluziile vor fi discutate in cadrul unei alte intalniri care va avea loc marti 4 august.

Atat reprezentantii Justitiei cat si cei ai executivului au fost de acord ca nu se pune problema unei demisii sau a unei demiteri a ministrului Justitiei, acesta fiind in continuare mandatat de Guvern sa gestioneze problemele Justitiei.

La intalnire au participat primul-ministru al Romaniei, Emil Boc, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreies, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Licu, vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, doamna Lidia Barbulescu, Dan Lupascu si Liviu Dascalescu, membrii CSM, precum si ministrul Justitiei, Catalin Marian Predoiu, si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2874 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
20 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

escroci in tara hotilor{secu,comun.}

nu stiu cum de nu leESTE RUSINE, judecatorilor si magistratilor sa ceara salarii,mari cand ei nu produc nimic util societatii!! ba da ,produc,scoaterea de sub urmarire a hotilor si politicienilor(nastasen-case,mazarichefasoliche,ritzipiti,coposila,a...patricienii) scarbelor sechelele lui ceausescu!

 

 

Predoiu si actuala gasca de incapabili juristi

Am asculata la tvri aproape toti ministrii justitiei din Romania.Predoiu mi se pare ,pe departe, cel mai profesional.Cunoaste problemele ca nici un predecesor.L-am urmarit in discutia cu penibila Mona Pivnicieru(cea care vorbeste mai mult rusa decat romana !!!)Daca aceasta femeie reprezinta interesele magistratilor romani,ne dam sema de valoarea acestora,fara a mai cantari aberatiile deciziilor judecatoresti si catastrofale terminate la Starssbourg cu bani grei platit de statul roman(adica de noi).Ar trebui sa se recupereze acesti bani de la nemaipomenitii magistrati romani.Nulitati care nu au nici cel putin o jurisprudenta coherenta.Teo

 

 

GRANDOAREA DEZASTRULUI.

IN ACESTE ZILE ,acelasi sentiment l-am avut toti care facem parte din consiliile de administratie din unitatile bugetare! Ministrii au emis adrese cu recomandari asupra numarului de personal ce trebuie redus,mai ales in invatamant. Cand ne-am dat seama cat de grava este situatia, fiecare am inceput sa cautam temei legal prin care sa dam curs adreselor:NU EXISTA!
SPUNE ASA: Avand in vedere adresa nr 38271/23 07 2009 prin care nivelul judetului Dambovita se reduce cu un numar de norme,incepand cu 01 09 2009 va rugam sa analizati si sa dispuneti o reducere cuprinsa intre 6-8% din numarul de norme (didactic,didactic auxiliar si nedidactic) -----CUM sa iei o hotarare in baza unei adrese, sa dai afara un cadru didactic(se vor plati polite)sau chiar un alt salariat, incalcand CODUL MUNCII ca apoi sa fi tarat prin instante cu tot Consiliul de Administratie si sa pui din buzunar, salariu omului, care are in unele cazuri si o droaie de copii acasa.POLITICA DE TOATA RUSINEA INTR-O LUME EUROPEANA CIVILIZATA.
Iata pentru ce au murit copii nostri, iata pentru ce am emigrat jumatate din tara, sa aducem bani la hotomani,iata pentru ce am tot dorit schimbarea.
ACUM ACEIASI IMPOSIBILITATE DE A GASI SOLUTII LA UN DEZASTRU CREEAT DE INTERESE MESCHINE.

 

 

Vacs!

Daca nu se face o reforma reala, toate celelalte miscari sunt egale cu o frectie la un picior de lemn.Si asta vrem s-o auzim de la jurnalisti, altfel ii vom considera si pe ei tot un picior de lemn.

 

 

Patronii

Pentru trecerile in somaj din economie,patronii ce cadru legal credeti ca au?Si in Romania cred ca un angajat din economie,direct productiv,are corespondent un bugetar(dupa unii chiar mai mult).Cand somajul creste in economie este normal sa sufere si bugetarii.Daca nu vom da faliment ca tara.

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor