Cine a preluat atribuțiile prefectului după ce Toni Greblă a fost ales la șefia AEP

Joi, 30 Martie 2023, ora 15:11
4253 citiri
Cine a preluat atribuțiile prefectului după ce Toni Greblă a fost ales la șefia AEP
Artene Diana - Anca FOTO gandul.ro

Subprefectul municipiului București, Artene Diana - Anca a fost desemnată ca înlocuitor de drept al prefectului municipiului București, prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 44 din 29.03.2023.

Atribuțiile prefectului municipiului București vor fi exercitate de Diana - Anca Artene, până la ocuparea funcției de prefect, potrivit legii, a anunțat Prefectura București, joi, 30 martie.

Hotărârea de Guvern privind încetarea mandatului de prefect al lui Toni Greblă a fost publicată în Monitorul Oficial.

Toni Greblă a fost ales la șefia AEP

Actualul prefect al Capitalei, Toni Greblă, a fost votat marți, 28 martie, pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, reușind să strângă 251 de voturi „pentru”. În urmă cu trei săptămâni, PNL s-a opus numirii deoarece voiau pe cineva integru, însă au votat în favoarea lui.

Toni Greblă va deține șefia instituției care organizează alegerile în România pentru următorii 8 ani. Acesta a primit în plenul comun de marți 251 de voturi „pentru” și 110 „împotrivă. Candidatul sprijinit de AUR, Iulia Andreea Băbeanu a primit 37 de voturi „pentru” şi 324 de „împotrivă”, în timp ce candidatul USR, Cristian Preda, a primit 73 de voturi „pentru” şi 288 de voturi „împotrivă”.

#Prefect Capitala, #atributii, #subprefect, #Toni Grebla, #AEP , #prefect
Comentarii
M
mikixxx
rank 3
Dupa un babalac, a aparut o caricatura!!!