Bucureștiul va avea noi trasee de tramvai. Nicușor Dan anunță că acestea vor lega zone importante ale orașului

Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 14:21
7522 citiri
Bucureștiul va avea noi trasee de tramvai. Nicușor Dan anunță că acestea vor lega zone importante ale orașului
Tramvaie în București FOTO: Facebook/ STB

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis joi, 5 ianuarie, că vrea să extindă infrastructura de tramvai din București cu 15 kilometri.

"Am atribuit contractele pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate ce vizează extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală pe o lungime de traseu de 15 km, pentru a face conexiunea între zone importante ale orașului", a anunțat Nicușor Dan.

Edilul a precizat că procedura de achiziție publică a fost împărțită în patru loturi.

 • Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii, prin care se va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei, cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri.

Acesta a fost atribuit companiei METROUL S.A., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.041.050 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.

 • Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu - Str. Iuliu Hațieganu - Șos. Vitan-Bârzeşti - Str. Sergent Ion Iriceanu - Str. Turnu Măgurele - Str. Luică.

Acesta a fost atribuit companiei METROUL S.A., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 3.977.000 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni

 • Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Grațioasa şi complexul comercial Băneasa.

Acesta a fost atribuit companiei Intergroup Engineering S.R.L., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.276.041,67 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.

 • Lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum.

Acesta a fost atribuit companiei Intergroup Engineering S.R.L., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.460.416,67 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.

Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
De luni până vineri, fiecare dimineață în București înseamnă blocaje la intrările în oraș, mers lent pe marile artere, nervi și poluare. Seara, scenariul se repetă. Autoritățile...
Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
România este un importator net de produse. Așa se traduce informația vehiculată în diferitele informări de presă ale autorităților despre balanța comercială – România importă mai...
#prelungire linii tramvai, #tramvaie Bucuresti, #NIcusor Dan, #transport public Bucuresti , #infrastructura
 1. Delta Dunării, promovată în presa britanică: ”Este Amazonul Europei”
 2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
 3. În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios top de profil european
 4. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
 5. S-au ieftinit din nou carburanții. Prețuri mai mici atât la benzină, cât și la motorină
 6. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
 7. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
 8. Furtul cablurilor de încărcare, încă un obstacol în calea popularității mașinilor electrice
 9. Portavionul special de pe care se pot lansa drone de orice tip se construiește în România
 10. 5 mituri comune despre întreținerea mașinilor. De ce ar putea fi costisitor să le crezi