Drum de 4 benzi de la Pasajul Domnești la Prelungirea Ghencea. Cât vor dura lucrările anunțate de CNAIR

Miercuri, 08 Martie 2023, ora 19:11
6285 citiri
Drum de 4 benzi de la Pasajul Domnești la Prelungirea Ghencea. Cât vor dura lucrările anunțate de CNAIR
Proiectul prevede lărgirea la 4 benzi a străzii Prelungirea Ghencea, între strada Mărăcineni și Pasajul Domnești FOTO Facebook / Cristian Pistol

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis miercuri, 8 martie, la ANAP documentaţia pentru drumul la patru benzi care va asigura conexiunea rutieră dintre depoul tramvaiului 41 şi Prelungirea Ghencea, în zona Pasajului Domneşti.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia acestui proiect va avea o durată de 48 luni, din care două luni sunt alocate proiectării şi 10 luni execuţiei lucrărilor, restul fiind garanţia de bună execuţie.

”Proiectul are un rol important în modernizarea reţelei de transport din zona de sud-vest a Capitalei şi creează premisele construcţiei ulterioare a unei linii de tramvai pe Prelungirea Ghencea. Acest obiectiv va fi complementar altor proiecte dezvoltate ulterior de autorităţile din Bucureşti (inclusiv linie de tramvai) într-un concept integrat prin care se urmăreşte: sporirea capacităţii de transport; creşterea siguranţei rutiere; reducerea timpului de călătorie; creşterea gradului de asigurare a serviciului public de transport persoane pentru zonele greu accesibile”, a mai notat Pistol.

În prezent, pe Prelungirea Ghencea, traficul auto se desfăşoară pe doar două benzi de circulaţie, cel pietonal pe trotuare înguste, transportul în comun nu are benzi dedicate, alveolele staţiilor de autobuz sunt subdimensionate.

Informaţiile despre termenul limită de depunere a ofertelor vor putea fi vizualizate pe SEAP (e-licitatie.ro), după validarea documentaţiei de atribuire.

Sursa de finanţare pentru acest contract va fi asigurată prin fonduri externe nerambursabile.

”Astăzi a fost transmisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentația de atribuire privind execuția lucrărilor pentru proiectul de supralărgire Prelungirea Ghencea între strada Brașov, viitorul terminal al tramvaiului 41 și Pasajul Domnești”, a scris pe Facebook și secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioşteanu.

Potrivit acestuia, proiectul prevede:

- lărgirea la patru benzi a străzii Prelungirea Ghencea, între strada Mărăcineni și Pasajul Domnești, precum și conexiunea cu infrastructura existentă (pasajul Domnești)

- realizarea pistelor pentru biciclete

- amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale drumului, cu lățimea de 3 m și piste de biciclete cu lățimea de 1,5 m

- modernizarea sistemului de iluminare

- realizarea sistemului de canalizare pluvială

- amenajarea a două stații de autobuz

- amenajarea unei zone mediană 2 x 4 m, pentru dezvoltarea ulterioară cu cale dublă de tramvai printr-o investiție viitoare a Primăriei Municipiului București

- amenajarea unor intersecții semaforizate: intersecția dintre Prelungirea Ghencea - Acces Cartierul Latin (km 4+710); intersecția dintre Prelungirea Ghencea - Accese (km 4+850); trecerea de pietoni pe Prelungirea Ghencea (km 5+220).

Traseul sectorului de drum se află pe teritoriul administrativ al Municipiului București (Sectorul 6) și al județului Ilfov (Bragadiru și Clinceni) și este cuprins între strada Mărăcineni și Pasajul Domnești.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Prelungirea Ghencea largire, #patru benzi, #supralargire Prelungirea Ghencea, #cnair , #infrastructura
Comentarii
H
HoriaBrezean
rank 1
Foarte frumos, sa se largeasca prelungirea, sa fie loc pentru toti
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Da, da' vedeți că, de fapt vor s-o aducă la o bandă pe sens! Dacă