Premierul care a ținut un discurs conceput de ChatGPT: ”Ceea ce tocmai am citit nu am scris eu”

Miercuri, 31 Mai 2023, ora 12:41
2144 citiri
Premierul care a ținut un discurs conceput de ChatGPT: ”Ceea ce tocmai am citit nu am scris eu”
Mette Frederiksen, premier danez FOTO Facebook/ Mette Frederiksen

Premierul danez Mette Frederiksen a susţinut miercuri un discurs în Parlament, a cărei primă parte a fost scrisă de instrumentul inteligenţei artificiale (IA) ChatGPT, pentru a sublinia aspectul revoluţionar, dar şi riscul acestei tehnologii, relatează AFP.

Şefa Guvernului danez, care a prezentat un discurs cu ocazia înhiderii sesiunii parlamentare, consideră că robotul conversaţional dezvoltat de către societatea OpenAI este capabil să creeze o iluzie.

”Ceea ce tocmai am citit nu am scris eu. Sau vreun alt om”, le-a spus brusc Frederiksen deputaţilor, după introducere.

”Cu toate că n-a nimerit-o de fiecare dată, atât în detaliile programului de lucru al Guvernului, cât şi în punctuaţie (...), ceea ce este capabil să facă (ChatGPT) este totodată fascinant şi terifiant”, a subliniat ea.

”Amenințări cu extincția”

ChatGPT este unul dintre ultimele exemple ale capacităţilor impresionante ale IA, care provoacă totodată numeroase îngrijorări cu privire la abuzuri pe care le permite tehnologia, mai ales în privinţa dezinformării sau înlocuirii masive a angajaţilor oameni.

Acest subiect se află în centrul unei reuniuni la nivel înalt privind comerţul între Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE), miercuri, la Luleå, în Suedia.

Un grup de şefi de întreprinderi şi de experţi - îngtre care şi Sam Altman, cel care a creat ChatGPT - a avertizat marţi cu privire la ameninţări cu ”extincţia” omenirii reprezentate de ascesniunea acestei tehnologii.

În discursul premierului danez, ChatGPT scrie ”a fost o onoare şi o provocare să conduc un Guvern lărgit în ultimul an parlamentar”.

”Am muncit din greu pentru a coopera între partide şi a asigura un viitor solid şi durabil Danemarcei”.

Sau ”am luat măsuri în lupta împotriva modificărilor climatice şi asigurarea unei societăţi mai drepte şi mai incluzătoare în care toţi cetăţenii au şanse egale”.

Ori ”am muncit la consolidarea sistemului nostru sanitar şi social, pentru ca toţi cetăţenii să poată obţine ajutorul de care au nevoie”.

”În pofida faptului că ne-am confruntat cu provocări şi opoziţie pe drum, sunt mândră de ceea ce am realizat împreună în ultimul an parlamentar”, scrie ChatGPT.

”Penele” însărcinate de obicei să scrie discursurile premierului nu au făcut comentarii despre calitatea acestei producţii.

Eveniment Quarterly Report

Încă o persoană reținută în dosarul baronului Dumitru Buzatu. Acuzațiile sunt de luare de mită și trafic de influență
Încă o persoană reținută în dosarul baronului Dumitru Buzatu. Acuzațiile sunt de luare de mită și trafic de influență
DNA a anunțat sâmbătă, 23 septembrie, că încă o persoană a fost reținută pentru 24 de ore dosarul mitei luate de preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Potrivit procurorilor, este...
Adrian Porumboiu, despre măsurile fiscale pregătite de guvernul Ciolacu: ”Domnul prim-ministru face pe croitoraşul cel viteaz”
Adrian Porumboiu, despre măsurile fiscale pregătite de guvernul Ciolacu: ”Domnul prim-ministru face pe croitoraşul cel viteaz”
Adrian Porumboiu, om de afaceri cu investiţii în domeniul agricol, susţine că eliminarea facilităţilor pentru angajaţii din construcţii şi din agricultură va provoca un nou exod al...
#premier danez, #Mette Frederiksen, #chat gpt , #stiri internationale