Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat. Politicianul se află internat în stare gravă VIDEO

Vineri, 08 Iulie 2022, ora 07:08
10846 citiri
Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat. Politicianul se află internat în stare gravă VIDEO
FOTO Twitter

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost rănit în cadrul unui eveniment electoral în oraşul Nara (vest), vineri, 8 iulie şi este inconştient, au raportat media locale, citate de Reuters şi AFP.

Abe a fost împușcat de două ori, iar al doilea glonț l-a lovit în spate, făcându-l să cadă la pământ. Rapoartele spun că atacatorul său a fost între timp arestat.

Fostul guvernator al orașului Tokyo, Yoichi Masuzoe, a declarat într-un mesaj pe Twitter că dl Abe se afla în stare de stop cardio-respirator.

Termenul este adesea folosit înainte ca un deces să fie confirmat oficial în Japonia.

Videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare, care nu au putut fi verificate, par să arate paramedicii strânși în jurul dlui Abe în mijlocul unei străzi. Se pare că acesta a fost transportat de urgență la spital.

Abe ținea un discurs de susținere a unui candidat în Nara când s-a produs atacul - martorii oculari spun că au văzut un bărbat, cu ceea ce au descris ca fiind un pistol mare, trăgând din spate, potrivit corespondentului BBC în Japonia, Rupert Wingfield-Hayes.

Se pare că prima împușcătură a ratat ținta, dar cea de-a doua l-a lovit pe Abe în spate. Acesta a căzut imediat la pământ sângerând.

Forțele de securitate l-a reținut apoi pe atacator, care nu a încercat să fugă.

Televiziunea locală de știri NHK raportează că poliția l-a identificat.

Abe, care a fost cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei, a demisionat în 2020, invocând motive de sănătate. El a dezvăluit ulterior că a suferit o recidivă a colitei ulcerative, o boală intestinală.

A fost succedat de aliatul său apropiat Yoshihide Suga, care a fost înlocuit ulterior de Fumio Kishida.

Shinzo Abe este primul şef de guvern din Japonia ajuns în ţara noastră, în ianuarie 2018, însă nu a avut de cine să fie primit la Palatul Victoria. În programul stabilit al vizitei, premierul nipon urma să aibă discuţii cu premierul român de atunci, Mihai Tudose, şi să participe la un dejun oferit de acesta. Însă premierul român a demisionat cu o seară înainte de venirea importantului oaspete străin iar evenimentele oficiale au fost anulate.

Shinzo Abe şi soţia sa Akie au preferat să meargă la Muzeul Satului, unde au primit cadou o scoarţă cu motive tradiţionale.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#premier Japonia, #impuscat, #ranit, #stare grava , #Japonia
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
195citiri.sabii samurai ninja yakuza bushido code & glont.dezonoare