Preotul homosexual, victimă și agresor. Șantajat de opt bărbați cu o filmare compromițătoare, trimis în judecată pentru viol VIDEO

Autor: N.G.
Joi, 17 Februarie 2022, ora 21:17
13577 citiri
Preotul homosexual, victimă și agresor. Șantajat de opt bărbați cu o filmare compromițătoare, trimis în judecată pentru viol VIDEO
Foto Pixabay

Un preot ortodox homosexual care oficia slujbele în orașul Videle, județul Telorman, este victima unui șantaj pus la cale de opt bărbați, dar și inculpat într-un dosar în care este acuzat de act sexual cu un minor și viol. În plus, acesta oficia în trecut și ritualuri de exorcizare.

Preotul E. Marin (65 de ani) a ajuns în atenția publică în ianuarie 2021, când poliția a organizat un flagrant, fiind prins atunci unul dintre șantajiștii acestuia. Este vorba despre opt bărbați care în perioada septembrie - decembrie 2020 i-au cerut sume mari de bani pentru a nu dezvălui o filmare în care apărea întreținând relații sexuale cu unul dintre ei.

Filmarea a fost făcută în septembrie 2020, când preotul a mers cu câțiva tineri la mare. A dormit cu doi dintre aceștia într-o cameră, care s-au înțeles anterior să filmeze actul sexual și apoi să îl șantajeze. Unul dintre ei l-a filmat pe preot, apoi, împreună cu ceilalți, l-au amenințat că o sa facă publice înregistrările.

Șantaj cu chitanță

A doua zi după ce s-au întors în Bucureşti, persoana vătămată (preotul-n.r.) a fost contactată de inculpatul (...), care i-a cerut suma de 10.000 euro - echivalentul a 50.000 lei, ca să nu difuzeze în mass-media fotografiile şi filmările cu aceasta. După câteva zile, a fost sunat din nou de acelaşi inculpat, stabilind să se întâlnească într-un părculeţ, în apropierea domiciliului său.

Cu acea ocazie, persoana vătămată i-a dat suma de 40.000 lei, însă i-a solicitat să facă o chitanţă de mână, fapt cu care acesta a fost de acord. A doua zi, inculpatul a sunat-o pe persoana vătămată şi i-a spus că mai avea să îi dea suma de 10.000 lei, menţionând că, altfel, vor fi publicate filmuleţele şi fotografiile în presă şi aceasta va fi dată afară din parohie. În aceeaşi zi, persoana vătămată s-a întâlnit cu inculpatul şi i-a dat acestuia suma de 10.000 lei, fiind încheiată o chitanţă în acest sens”, se precizează în hotărârea Curții de Apel București.

Momentul șantajului realizat de polițiști

Ulterior, preotul a mai dat, în patru rânduri, sumele de 20.000 lei, 12.000 lei, 15.000 lei şi 25.000 lei, de fiecare dată acesta scriind de mână o chitanţă. În unele chitanţe, bărbatul care solicita banii a menţionat că lua banii cu împrumut, pentru a-şi termina de construit casa, iar, în altele, pentru a nu publica filmuleţele şi fotografiile compromiţătoare. În total, preotul a plătit suma de 300.000 de lei.

Pe data de 16 februarie 2022, Curtea de Apel București a finalizat dosarul. Trei bărbați au fost condamnați cu executare, iar cinci au primit pedepse cu suspendare. Aceștia mai trebuie să îi plătească suma de circa 265.000 de lei daune materiale și 40.000 de lei daune morale. Astfel G. Mihai, G. Ciprian și P. Florin au primit câte 2 ani și 6 luni de închisoare în regim de detenție, iar O. Viorel Dorel, D. Geani Adrian, I. Geani, O. Robert Sorin, A. Adrian au fost condamnați la câte 2 ani și 6 luni, cu suspendare sub supraveghere. La toți li s-a interzis să se apropie la mai puțin de 100 de metri de bărbatul șantajat.

Trimis în judecată pentru viol

Pentru preotul E. Marin, slujitor la biserica Fotăcheşti din oraşul Videle - Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, problemele nu s-au încheiat odată cu trimiterea în judecată a celor care l-au șantajat. În aprilie 2021, acesta a fost prins în flagrant în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor de 16 ani, într-o locuinţă din Sectorul 3 al Capitalei.

Minorul făcea parte dintr-un centru de plasament şi ar fi fost luat în mod frecvent de către acest bărbat şi ademenit cu bani, pentru a întreţine raporturi intime cu el, spun anchetatorii. Acesta a stat în arest preventiv până în noiembrie 2021, când a fost plasat în arest la domiciliu. Ene Marian a fost trimis în judecată pentru viol în septembrie 2021, în dosar fiind două victime minore.

Preotul era cunoscut în Teleorman şi împrejurimi ca un preot „cu har”, care poate vindeca anumite boli sau chiar prezice viitorul. De aceea, el era căutat de multă lume. Despre preot s-a scris că practica metoda „călcatului” peste credincioşi sau a cititului în Evanghelie. Oamenii care apelau la „serviciile” preotului se întindeau pe jos, iar Marin Ene călca pur şi simplu peste ei. O metodă de vindecare, susţin credincioşii. De asemenea, preotul Ene este prezentat ca omul „care schimbă vieţi şi vindecă suflete” prin „miracolele” pe care le face.

Primele imagini cu Dani Alves la ieșirea din închisoare VIDEO
Primele imagini cu Dani Alves la ieșirea din închisoare VIDEO
După ce a plătit o cauţiune de un milion de euro, Dani Alves, care a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru viol, dar a făcut apel, a părăsit luni închisoarea în...
Anunț oficial: Dani Alves poate ieși din închisoare. Ce s-a întâmplat în procesul de viol
Anunț oficial: Dani Alves poate ieși din închisoare. Ce s-a întâmplat în procesul de viol
Fostul fotbalist brazilian Dani Alves, condamnat în luna februarie la o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare pentru viol, a plătit cauţiunea stabilită la un milion de euro şi va...
#preot, #videle, #homosexual, #viol, #santaj, #proces, #penal , #justitie