Ce sursă de căldură folosește șefa Comisiei Europene: "A fost instalată de părinții mei în urmă cu aproximativ 30 de ani"

Duminica, 31 Iulie 2022, ora 15:15
8577 citiri
Ce sursă de căldură folosește șefa Comisiei Europene: "A fost instalată de părinții mei în urmă cu aproximativ 30 de ani"
Ursula von der Leyen FOTO / Twitter

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a mărturisit care este sursa de căldură pe care o folosește.

"Acasă folosim o pompă de căldură geotermală, instalată de părinții mei în urmă cu aproximativ 30 de ani", a declarat președinta Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a evitat să menționeze ce temperatură are în casă.

“Este eficientă din punct de vedere energetic și de lungă durată și oferă temperaturi constante”, a spus Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Aceasta a precizat că „planul de pregătire își propune în premieră să organizeze reducerea cererii de gaze și economisirea de energie, la nivelul UE și la o scară fără precedent. Iar aici fiecare are rolul său”.

„Gospodăriile și consumatorii care folosesc gaze știu foarte bine ce să facă pentru a economisi. Pot contribui mult economisirea apei calde sau coborârea termostatului cu 1 sau 2 grade”, a menționat Ursula von der Leyen.

"Dar, desigur, industria este un mare consumator de energie. Deci măsurile de economisire trebuie să înceapă de acolo. Le-am făcut statelor membre câteva recomandări pentru atingerea țintei de reducere cu 15% în sectorul industrial, asigurând în același timp buna funcționare a societății și a lanțurilor valorice. De exemplu, statele membre ar putea institui licitații sau sisteme de licitații pentru a încuraja industria să își reducă consumul de energie."

#presedinte Comisia Europeana, #Ursula von der Leyen, #sursa, #incalzire , #Comisia Europeana