Emmanuel Macron anunță că Franța va găzdui piloți ucraineni pentru a-i antrena

Luni, 15 Mai 2023, ora 23:17
1650 citiri
Emmanuel Macron anunță că Franța va găzdui piloți ucraineni pentru a-i antrena
Președintele Franței Emmanuel Macron FOTO Twitter

Franţa va începe să antreneze piloţi ucraineni şi va continua să ajute armata de la Kiev să-şi pregătească contraofensiva pentru a respinge forţele ruse de invazie, a anunţat luni preşedintele Emmanuel Macron într-un interviu la TF1.

La o zi după vizita lui Volodimir Zelenski la Paris, Emmanuel Macron a anunţat că piloţii ucraineni vor fi instruiţi în Franţa "începând de acum".

"Am deschis uşa pentru formarea piloţilor. Şi asta împreună cu alte câteva ţări europene, care sunt pregătite. Cred că sunt în curs discuţii cu americanii. Instruirea poate începe de acum", a declarat Emmanuel Macron.

Cu toate acestea, el nu a precizat pe ce aeronave vor avea loc aceste antrenamente, dar a precizat că Franţa nu intenţionează, deocamdată, să trimită avioane în Ucraina. "Pentru moment, începem cu antrenamentele. În orice caz, ar fi o discuţie teoretică (să trimitem avioane). Trebuie să începem antrenamentele acum", a insistat el.

În ianuarie, el declarase că "nimic nu este exclus" în legătură cu trimiterea de avioane ucrainenilor.

Acest nou ajutor acordat Ucrainei se înscrie în schema globală a ajutorului acordat de Paris Kievului. "Franţa are în continuare aceeaşi poziţie: să ajute Ucraina să reziste, iar acum miza este mare. Pentru că succesul acestei contraofensive va fi decisiv pentru capacitatea de a construi o pace durabilă", a punctat Macron la TF1.

"Am decis să livrăm noi muniţii", a confirmat, pe de altă parte, şeful statului francez, precizând că este vorba inclusiv de rachete cu o rază de acţiune care să permită Ucrainei să îşi desfăşoare contraofensiva. "Nu vom livra arme care ar permite (Ucrainei) să ajungă pe teritoriul rusesc", a precizat Macron, potrivit CNN.

El a mai spus că a convenit cu Zelenski să trimită Ucrainei piese de schimb şi să asigure instruire tehnică pentru "repararea vehiculelor şi armelor" deja trimise de Franţa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Lovitură de grație primită de Rusia: China strangulează Kremlinul de frica Statelor Unite
Lovitură de grație primită de Rusia: China strangulează Kremlinul de frica Statelor Unite
Strategia geopolitică a multor state s-a schimbat odată cu începerea invaziei lui Putin din Ucraina, iar altele o modelează în funcție de dinamica regională și de interesele proprii. Rusia...
#presedinte Franta, #Emmanuel Macron, #razboi Ucraina, #piloti ucraineni , #stiri Emmanuel Macron