O țară islamică amenință Israelul: ”Vom distruge Tel Aviv și Haifa, la cea mai mică acțiune a voastră”

Vineri, 21 Aprilie 2023, ora 02:43
6751 citiri
O țară islamică amenință Israelul: ”Vom distruge Tel Aviv și Haifa, la cea mai mică acțiune a voastră”
Președintele Iranului Ebrahim Raisi amenință Israelul FOTO: JPost

Pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu și în special din Israel, care a fost vizat recent de un tir cu rachete în apropierea granițelor din sud și nord ale țării, a început un adevărat război al declarațiilor. Astfel, președintele Iranului, Ebrahim Raisi a amenințat Israelul că ”vom distruge Tel Aviv și Haifa, la cea mai mică acțiune împotriva țării noastre”.

În același timp, ministrul de Externe al Iranului, Eli Cohen vizitează Azerbaidjanul, o țară musulmană șiită care se învecinează cu Teheranul, potrivit Jerusalem Post.

„Cea mai mică greșeală împotriva țării noastre va primi un răspuns dur și va fi însoțită de distrugerea Haifei și a Tel Avivului”, a spus Raisi, președintele Iranului, o țară islamică cu o populație de 86 de milioane de locuitori.

Occidentul gata pentru un fenomen istoric în Rusia: 83 de entități ale lui Putin așteaptă startul

„Forțele extraregionale și americane ar trebui să părăsească regiunea cât mai curând posibil, pentru că este în interesul lor și al regiunii”, a spus președintele iranian Ebrahim Raisi.

„Inamicii Revoluției Islamice, în special regimul sionist, au primit mesajul puterii forțelor armate ale Republicii Islamice Iran”, a explicat el.

El a vorbit pe fondul tensiunilor crescânde dintre Israel și Republica Islamică, deoarece IDF a lovit ținte din Iran și se crede că Teheranul se află în spatele tirului de rachete al Hamas împotriva graniței de sud și de nord a Israelului, la începutul acestei luni.

Lovitura de care se temea Putin a venit din partea Occidentului: Rusia izbită într-un domeniu crucial

Într-o mișcare neobișnuită, cabinetul de securitate al Israelului s-a reunit în Ziua Comemorării Holocaustului și, potrivit KAN, a discutat despre amenințările împotriva Israelului din nord.

Marți, ministrul de Externe Eli Cohen a aterizat în Azerbaidjan pentru o vizită de două zile. A fost prima sa călătorie în străinătate de la preluarea mandatului și prima în țara musulmană șiită, vecină cu Iranul și Rusia și de la care Israelul primește 30% din petrolul său.

Iranul a fost neliniștit din cauza legăturilor tot mai mari dintre Baku și Ierusalim. Într-o ședință de informare cu reporterii luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Iranului, Nasser Kan’ani, a subliniat puterea relației Iranului cu Azerbaidjan, explicând că inițiativa Israelului de a se apropia de Baku face parte dintr-o strategie generală de a alimenta discordia regională.

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#presedinte Iran, #Ebrahim Raisi, #Iran, #Israel, #iran israel, #Iran Israel conflict, #Israel atac Iran, #Israel Palestina , #Iran